Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Covid nejvíc ubližoval lidem s vysokým stupněm obezity, s diabetem, s problémy s krev. tlakem, srdcem, plícemi aj. Ale vakcíny těmto skupinám zčásti taky škodí. Jde o jedince, kteří zpravidla mají narušenou přirozenou imunitu, a ne vždy se ji podaří zlepšit přechodně vakcínou. Tyto skupiny bohužel lze za jakýchkoli časů očekávat ve vyšším počtu v nemocnicích, takže část očkovaných se stejně během letošního půlroku ocitala na JIPkách.

2 0
možnosti
Foto

Včera pravil pan moderátor Železný v ČT, že očkovaný člověk může onemocnět, ale nemůže šířit virus dál....to by mě zajímalo, jak by to dělal:-).

5 0
možnosti
VB

Jedna z tragédií je, že tak jako covid-19 nejvíc zasahoval ty zdravotně oslabenější, tak bohužel ani vakcíny je moc nechrání, jsou u nich méně účinné (nižší imunita oslabenějších), někdy u nich navodí horší vedlej. účinky (oslabenější už nevydrží prudké reakce na vakcínu). V Tokiu ke včerejšku bylo už téměř 100 sportovců a personálu "pozitivních" z různých zemí, aniž se setkali s českým doktorem. Je otázka ohledně účinnosti vakcín, dále otázka, jak kvalitně se sportovci jednotl. zemí testovali, zda zčásti nejde o falešně pozitivní výsledky. Celý půlrok se ukazuje, že část plně očkovaných onemocní a tedy je cca 10 dnů infekční pro druhé.

1 0
možnosti
Foto

Očkování samozřejmě chrání i proto nákaze jako takové. Jen ne stoprocentně.

Očkovaný člověk má 4-10 krát menší šanci se nakazit a předávat virus dál.

Takže ano ti co se neočkovali jsoubsobco co zvýšili pravděpodobnost roznášení nemocí a je naprosto nezodpovědné, že ČOV umožnilo letět neočkovanemu lékaři.

1 2
možnosti
Foto

Jak říká doktorka Matějková a další odborníci očkování proti covidu nechrání sliznici. Pokud mám covid na sliznici mohu onemocnět covidem, anebo mám covid na sliznici, neonemocním covidem, ale mohu jej přenášet dál.

2 1
možnosti
Foto

Je to tak. Ono je velice důležité podívat se na věci z odstupu, z výšky. Manipulace a propaganda jsou velmi staré a zjevně stále účinné nástroje. Kdyby člověku někdo přede dvěma lety řekl, že se bude předhánět ve frontě na to, aby do svých naprosto zdravých a odolných dětí nechal napíchat jakousi náležitě neprověřenou vakcínu proti nějakému typu chřipky, který je nebezpečný pro mizivé procento lidí převážně z rizikových skupin, asi by si tento člověk ťukal na čelo. Je to ale dobrá lekce a zkouška – vidíme, co všechno se sebou necháme dělat, jak tu fungují masmédia, politici, byznys... Teď jde o to, jak daleko to ještě necháme zajít a jak – případně zda vůbec – se z toho poučíme. Je to jenom na nás... a nikdy to nebylo jinak.

5 1
možnosti
Foto

Vakcíny jsou prověřený a Covid není chřipka.

0 0
možnosti
PK

Myslím, že nemáte pravdu minimálně v tom, že vakcína jako spása pro nemocné a starší 65 let je hudba minulosti, není tomu tak...

1 0
možnosti
JA

No Honzo, jak máš napsáno v popisku - jsi šašek. Nejspíš bys potřeboval místo psaní zkusit, jaké je to "postávat ve fabrice" :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 5
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 46229x
Jan Sviták je dekadentní romantik, teoretický horolezec a příležitostný šašek. Jeho cílem je najít sám sebe a naučit se sebelásce (i na psychické úrovni). Psaní příběhů je jeho životní vášní. Píše pro dospělé, kteří touží být dětmi a pro děti, které touží být dospělými. Živí se převážně potravinami z velkých obchodních řetězců.