Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Nevím, čí byla tato nebo předchozí válka. Mě by zajímalo, proč tam vůbec cizí armády během posledního půlstoletí vstupovaly. Proč je nenechaly, aby si svoje záležitosti řešili sami?

9 2
možnosti
MV

M83i34l58a43n 75V36i88k

18. 7. 2021 17:05

Tak Afghánci se mydlili mezi sebou celá staletí... A před Sověty tam vybouchli i Britové.

1 0
možnosti
Foto

Soudruzi vždy opovrhovali životy těch druhých. Ti Afghánci k nám vzhlíželi s nadějí. A jak je vidno i u nás jsou lidé, kteří je v klidu pošlou na smrt. Stejní lidé jako dřív. Dříve tomu říkali třídní nepřítel, dnes je nazývají zastáncem jiné kultury.

6 15
možnosti
Foto

A79l88e30š 45M41e96r21t29a

18. 7. 2021 13:02

No vidíte pane Flaško a ti dnešní nesoudruzi je nechají klidně na holičkách, jako nechali Kurdy v Sýrii. Holt není to žádný med být spojencem Západu. Ale možná by jste mohl těm oklamaným Afgáncům přispět alespoň na ten jejich pobyt v Pakistánu, když to ti, kdo je do toho srabu dostali, neudělají.

13 3
možnosti
Foto

Ale byla, jakožto kovanému komunistovi a sympatizantu SSSR, který jako první invazi do Afghánistánu provedl.

Jestlipak jste tenkrát před sovětskou ambasádou protestoval? Rv

7 9
možnosti
Foto

Michálek také neprotestoval!:-P

1 0
možnosti
JL

Taky si myslím, že to nebyla česká válka. Talibán a vůbec islámisti vytvořili v zemi náboženský režim, do kterého nám nic nebylo. Vtrhli tam Američani pod záminkou, že bojují s terorismem, čímž si naštvali miliony muslimů po celém světě a růst terorismu naopak podpořili. O čemž se mlčí, ale tak to je. A už z proporcionálního hlediska: myslím, že jsme tam vojensky neměli ani prapor - posílali jsme zhruba 100 vojáků, kteří dělali stráže a výcvik Afghánců. Tohle není naše válka, spíš to byla taková česká kulišárna, jak vyhovět Američanům a moc se tam necpat. Byla to idea vlády Bushe mladšího, že zničí islámské země - které podporují terorismus, ale moc se mu to nepovedlo. Ale tohle, co tu píšu, se děti ve škole učit nebudou, že - není to oficiální stanovisko. A co se týče pomoci ohroženým spolupracovníkům západních armád - je to přece věc vlády, jak to vyhodnotí a komu nabídne azyl.

13 3
možnosti
JN

J36a63n 48N42o55v39a93k

18. 7. 2021 22:03

Tak v té válce šlo jenom o prachy a to dokázal i Trump a teď Biden.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 13
možnosti
PB

..... válka nikdy nebyla válkou prostého občana ani válkou paní Procházkové,- "přivlastnit" si válku mohou výhradně politici (vůdci), kteří nesou plnou zodpovědnost za úspěch či neúspěch. Odveta za 11/9 byla jasná a srozumitelná,- zlikvidovat Bin Ládina a vymlátit radikalisty co to půjde. Když se jim to po deseti letech podařilo, očekával jsem, že zvednou kotvy a nazdar. Mi není tak docela jasný, co je tam zdrželo dalších deset jařin. Pro naše rotující bojovníky (a z dalších zemí NATO), to byl cvičnej poligon k "nezaplacení", však riziko smrti a smrt samotná byla cena nejvyšší!,- bohužel, k těmto misím patří. Kolaboranti z řad Afghánců (spolupracující, informátoři, tlumočníci, atd.) si naši ochranu zaslouží,- ale pouze špičky!,- za ta léta dokonale prověření, maximálně důvěryhodní,- nejlépe v počtu menším než malém!

4 0
možnosti

J54i74ř95í 31Ř55e11h60o68ř

18. 7. 2021 17:40

Ten vyraz “kolaboranti” me zaujal. Mohl by jste rozvest jeho jak obecny vyznam tak vyznam v souvislosti afganistanu?

0 1
možnosti
JZ

Aleš Merta jaksi zapomněl na to, že Áfghánistán rozvrátil především komunistický Sovětský svaz.

15 22
možnosti
RP

Ziegler zase perlí ;-D;-D

Al Kajdu si vyzbrojily Američani aby ji následně ta samá teroristická organizace napadla

8 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
15 18
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

DR

Naprostý souhlas. Ať si veškeré tyto škody po této naprosté vojenské blamáži nyní zaplatí všichni ti proameričtí přikyvovací panáci na čele s Metnarem.

10 13
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 27,15
  • Průměrná čtenost 1979x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik