Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výborné téma blogu a tak autorovi patří karma R^.

Sám si stejnou otázku někdy taky kladu. Dodnes jsem covid nedostal, přestože mám mírnou nadváhu a jsem 55+. Navíc manželka měla loni v dubnu covid a dokonce byla dva dny v nemocnici. Já kvůli tomu musel na trojí testování a byl jsem vždy negativní, přestože jsme normálně sdíleli společnou domácnost. Celý rok jsem také jezdil každou sobotu na Liberecko a potkával se s mnoha známými (bez roušek). Pouze v MHD a při nákupech jsem samozřejmě používal roušku, ale tím asi veškerá má ochrana před covidem končí.

Osobně si proto myslím, že asi patřím také mezi ty "přirozeně imunní"....

6 0
možnosti
Foto

I48v89o 22C71i93l87i98c35h

17. 7. 2021 18:10

Evidentně jsme na tom stejně R^ A platí pro Vás některý z těch bodů v článku?

1 0
možnosti
VB

Dnes jsem strávila několik hodin studiem zahranič. studií k výzkumu protilátek, a to spíše po prodělání covid-19, než po očkování, i když někteří vědci se snaží zkoumat i to, která vakcína více chrání (ale délkou ochrany si jisti nejsou). Protilátky v krvi po nemoci jsou jen částečným prokázáním, více se spoléhá na T a B buňky (zvláště na buněčnou imunitu ověřenou v kostní dřeni - tato imunita vypadá jako dlouhodobá až trvalá). Stačí prý malé "zbytkové" množství protilátek v kostní dřeni, při setkání s nákazou se okamžitě začnou tvořit nové. Švýcarsko se nyní rozhodlo uznávat imunitu po covidu v zásadě 12 měsíců (u zdravých uvádějí, že bude delší než 12 měsíců), a aby to nebylo líto očkovaným, těm taky uznají 12 měsíců po plné vakcinaci. Pokud by to na podzim dělalo problém s nějakou jinou variantou viru (spíše jiný kmen), pak bude zvažovat ev. úpravu vakcín - přizpůsobení nové podobě viru. Uzdraveným, pokud chtějí, nabízí jen jednu dávku, jedině u imunitně poškozeného jedince by zvážili dvě dávky v určitém časovém odstupu od nemoci atd.

3 0
možnosti

Pane Cilichu! Jste dítko štěstěny! Není nad dobrý kořínek! Je dobré nebýt obézní a nemít cukrovku. Je dobré mít kladný vztah k životu. To dává člověku vitalitu! Práce a sex nás drží při životě! Těm starým zůstává jen ta práce! Ale také je důležité se koronaviru vyhýbat! Někdo to umí, jiný ne!

A co ty tolik odmítané roušky a respirátory? Nepříjemné! Zejména starší člověk se v tom dusí díky zvětšení mrtvého dechového prostoru. Náhled je zatím rozporný. Vloni a letos jakoby zmizely chřipky. Ale i všechny drobné rýmičky. Nedostaly se nám do dýchacích cest. Podle některých z nás (Bohuslav Svoboda) si v respirátorech pomnožujeme svoji vlastní mikrofloru sliznic, která brání usídlení nové infekce.

Pokud ale chcete mít pokoj od buzerací, musíte se nechat naočkovat. Bude to vstupenka do života! S tím nic nenaděláte, pokud očkovaný být můžete. A pro Vás je to určitá jistota, že potenciální koronaviróza bude mít u Vás lehčí průběh. Neumřete na to!

:-)

1 0
možnosti
Foto

I46v73o 37C33i36l80i85c26h

17. 7. 2021 17:22

Naočkovaný jsem i když ne ze zdravotních důvodů, ale jenom kvůli papíru. Spíš se bojím o mamku (bezmála 83), kterou to teprve čeká (vizte níže debatu s profesorem Štysem)

1 0
možnosti
Foto

R^R^R^R^R^

Přesně všechno, co jsi popsal, dává logiku.

8 0
možnosti
ZS

Už jen za nastolenou otázku dík!

Odpovědi a různý názory by mě taky zajímaly. A fakt ne jen z jednoho spektra doktorů, vědců, mudrlantů nebo dokonce brouků pytlíků, kteří mají teď prostoru víc než dost.

Nejvíc mi vadí, že se člověk k odlišným postojům, než na čem jedou hlavní média (nejen u nás) musí probírat dost obtížně.

Nikdy není jen jedna strana mince a současný stav už vypadá jako vymývání mozků s jedinou možnou pravdou (ostatně nejen co se covidu týče).

5 1
možnosti
Foto

I20v24o 98C54i22l81i35c83h

17. 7. 2021 15:13

Vidím to podobně

2 0
možnosti
JB

J27a14n 52B38u75b61e55n

17. 7. 2021 14:49

Švédi to zkoumali u dárců krve a vyšlo jim, ze cca 20% populace má přirozenou imunitu díky tzv. t-buňkám. Byl mi v květnu 2020 a následně v prosinci 2020 dělán test na protilátky, měl jsem oba ve vysokorych hodnotach, avšak ze jsem patrně měl covid jsem vůbec nepostřehl. Ani má rodina. Jediné vysvětlení jsou tyto buňky.

2 1
možnosti
Foto

I16v18o 54C17i21l62i91c82h

17. 7. 2021 15:05

Je prý možné, že ta přirozená imunita u někoho reaguje na fragmenty podobné těm ze starších koronavirů a zareaguje správně.

1 0
možnosti
MA

Analogii bychom našli i v historii. Třeba mor dymejovy měl 50 procent smrtnost a byli lidé, kteří to prostě nedostali. Takže osobně souhlasím s tvrzením autora o imunitě.

4 0
možnosti
TH

V mém okolí je několik rodin, kdy byl jeden nakažený a kvůli tomu s ním celá rodina v karanténě, nikdo další to za těch čtrnáct dní nechytl. Celou dobu u nás fungují hospody a nic. Jezdil jsem na chatu, kde jsem se setkával s lidmi, kteří mají jiný okruh známých než já a na opatření zvysoka, nikdo nic. Ve firmě přicházím do kontaktu s řidiči ze speditérských firem, samozřejmě bez náhubku a nikdo z nás zase nic. Co znám lidi, tak je tahle show už nezajímá.

7 0
možnosti
PC

Je to především o psychosomatice!

Kdo se zabývá celostní medicínou nebo o ní má slušný přehled, ví, že doslova všechny nemoci (i úrazy!) mají své kořeny v psychice člověka, v jeho duchovní úrovni a v jeho celkovém postoji k životu.

Největším spouštěčem nemocí je strach a dlouhodobý stres.

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 4
možnosti
LH

L71i82b72o41r 85H35a41m11p50l

17. 7. 2021 12:56

Mám k tomu očkování nejasno na obě strany.Kdysi jsem u Ebena viděl nějakého pana profesora imunologa,co mluvil o dětské obrně.Po válce to byla katastrofa,sestra mého táty ji chytla v 17 letech a poznamenalo jí to na celý život.Bylo naprosto jasně statisticky prokázáno,že děti z lepších pražských rodin a z novostaveb to chytaly mnohem více,nežli děti z kolonií a pavlačáků,kde byla mnohdy hygiena i na svou dobu tristní.Prostě ty děcka chudší měly díky tomu,že žily spíš ve špíně násobně lepší imunitní systém. Od1.7.1957 vypuklo plošné očkování novorozenců a ta nemoc se tady prakticky vymýtila. Dnes se díky odmítání očkování rodiči a migraci zvolna vrací.ALE. Já měl očkovací průkaz jako vysvědčení,injekcí na kde co jsme dostali asi 15,možná víc,bo vakcíny byly tenkrát převážně jednoúčelové. Dnes máme hexavakcíny,ale je jim přisuzován nějaký vliv na množství autistů.Jenže - dřív,kdo dělal bugr,byl spratek,dostal pár facek nebo ukazovátkem a byl klid,stěžovat si nabylo kde ani komu. Dneska je dítě autista,lítá po doktorech a poradnách,které si ho hýčkají,protože z něj žijí,tak si ho navzájem přeposílají,aby byl kšeft a škola mu pak dá extra učitele. Netvrdím,že za mě takto postižení nabyli,ale naprostou většinu z nich vyléčila ze záchvatů učitelka na národce omytím hlavy studenou vodou,ti kterým to vydrželo pokračovali v léčbě rákoskou nebo řemenem a teprve těch pár,co vytrvali skončilo u psychouše.

Ptal jsem se Kroupy,jak to přijde,že vakcín je hafo,ale lék zatím ne.To je divný,mě by to přišlo normální naopak.K tomu byste něco neměl?

0 0
možnosti
Foto

I37v59o 26C71i37l91i55c71h

17. 7. 2021 15:00

Co se týče léků, tak netuším. Ale třeba na chřipku pokud vím taky nic moc není, hlavně léky tlumící projevy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.