Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Neskutečná směsice blábolů, doporučuji autorce méně alkoholu a více pobytu na čerstvém vzduchu. ;-D;-D

10 2
možnosti
MP

Neni svejkovstvi/svejkovani spis naopak o duslednem dodrzovani vsech predpisu, az do vsech jejich absurdnich dusledku?

14 0
možnosti
PB

P51e72t30r 21B74u90r98i89a51n

13. 7. 2021 23:46

Ano, je to dodržování předpisů ad absurdum.

4 0
možnosti

J92a80n 29Č74e52r38m93á69k

13. 7. 2021 20:50

Nemůžu říct, že by mě váš článek jakkoliv pobavil, nebo ztotožnil s tím, jak vnímám český národ. Prakticky bych se spíše podepsal pod to, co zde zmínil pan Burian nebo mnozí další.

Někdy bych si také přál viděl život lidí, kteří mají podobný pohled na naši zem jako vy. A nemyslím to nijak pejorativně, nýbrž by mi šlo čistě o objektivní porovnání mého standardního "českého" života s někým, jehož život byl obohacen o nesporně přínosnou zkušenost ze zahraničí - nebo se pletu?

No, kdybych měl být upřímný, váš článek zřejmě vytěsním z hlavy stejně tak rychle, jako kdejaký podprůměrný bulvární článek. Snad příště nabijete ostřejší tužkou z penálu. [>-]V

18 0
možnosti
ZV

Takový rádoby vtipný článek o ničem. Kdyby si každý radši zametal na vlastním dvorku a staral se o sebe hned by bylo líp na světě.

9 2
možnosti
JR

J88a67n 78R71á30ž

13. 7. 2021 16:41

Já za největší bizár považuji nutkání některých Čechů, hledat něco, co by nás mohlo zhazovat. Neznám nikoho, kdoby s takovou chutí pomlouval svůj vlastní národ, jako to dělají mnozí Češi. To je jediný případ, kdy se za Čechy stydím!

PS. Vzít do sandálů ponožky, je ryze privátní rozhodnutí, toho, kdo to udělá. Stejně tak, jestli se chce někdo potetovat, nebo si dát chleba se sádlem a cibulí je také ryze privátní rozhodnutí, do kterého nikomu nic není. . Sebevědomý člověk to tak bere a nekomentuje to. . Komu se to nelíbí a musí to veřejně komentovat, je hlupák. Kdo se neustále ohlíží na názory cizinců a bere je jako arbitrážní názor jak má sám nebo lidé v okolí jednat, je člověk bez sebeúcty.

52 0
možnosti

Kdysi jsem se o tom bavil s jedním Polákem a ten mi říkal, že na ně nemáme ;-D

Co se ponožek v sandálech týče, tohle je vysoce praktická věc, používáná stovky let. Zeptejte se Japonců.

13 0
možnosti
Foto

Hmmm, od té doby, co sleduju na streamu pořad z Austrálie, kde cizinci ochutnávají česká jídla a zkoumají další české záležitosti, od té doby, co tam vidím ta tupá hovádka od Austrálie přes Peru až do Británie, od té doby nemám jako Čech absolutně problém s tím, že bych se za cokoliv "českého" styděl...:-)

40 0
možnosti
MB

Jak se ten pořad jmenuje?

0 0
možnosti
PB

P11e69t84r 60B13u71r54i87a79n

13. 7. 2021 15:26

Řekl bych, že jediným, největším a nehynoucím bizárem Čechů je pomlouvat vlastní národ a plivat na něho. Každý z Čechů, kdo se cítí být světoběžníkem, si svá ramena světoběžnictví vycpává kydáním hnoje na téma, jak jsme zaostalí, zaprdění a "malý český rybníček". A stačí k tomu strávit třebas jen prázdniny u sestřenice v Rakousku.

Já si to nemyslím. Ba naopak bych řekl, že oproti jiným národům jsme vzdělaný a chytrý národ s vysokou sociální kulturou a přehledem. Stačí si najít pár videoblogů, či zpovědí cizinců dlouhodobě žijících u nás. Dozvíte se, že jsou dost překvapeni jaký milý, šikovný národ v poho lidičků jsme. Věci, které (dle jedné US youtuberky) ohromují američany: automatický důchod, dovolená a super levné zdravotní pojištění. Naprosto vytuněná městská doprava, obchůdky podél ulic v přízemí domů a restaurace, kam se chodí lidé sdružovat a bavit, a nejen seznamovat a předvádět snobství. Bezpečnost v ulicích, osobní přístup.

Co se týče jiných bizárů, nemusíme chodit daleko. Rakušáci a mnozí Němci odmítají komunikovat s cizinci, kteří nemluví německy i kdyby pochopili co chtějí, protože podle nich je to známka nižší inteligence (osobní zkušenost) a angličtinu nesnášejí z historického hlediska, ač se ji učí už od školy. Řekové staví do fronty před úřady své boty a jdou popíjet naproti do taverny (kam se hrabe švejkování, že?). Italové a Francouzi všem cpou saláty smíchané jakkoliv a říkají tomu kuchařské umění. Američané a Australané za to stejné považují ugrilované cokoliv polité třemi litry kečupu. Indové všechno jídlo totálně překoření, Číňané se dožadují ke všemu nudlí a půlka světa jí rukama a když už musí použít lžíci, drží ji v pěsti.

Nejlépe se inteligence a návyky cizinců odkopávají v pořadu Jak nás vidí svět. Té stupidity a perel cizinců je tam přehršel.

Dvě země v Evropě jsem chtěla vždycky navštívit: Československo a Prahu. Vy jíte rybu, vy máte moře? (byl to vánoční kapr) Vy pěstujete rýži? Vždyť jste severská země! (rýže jako příloha) atd.

64 0
možnosti
Foto

J75o16s74e14f 32B72á38r67t66a

13. 7. 2021 11:50

Já jsem si vzpomněl na historku, jak jsem se v Alpách vezl lyžařskou lanovkou a shodou okolností v ní byli sami Češi a kromě mně sami lékaři. Jejich konverzace byla zajímavá a v podstatě o tom, jak se do Alp dostali. Já jsem tady za žlučník, říkal jeden a ostatní v tomto duchu pokračovali.

1 0
možnosti
Foto

Na to jsem úplně zapomněla!!! R^ A ještě jak víme nejlépe co nám je, protože být zdravý se asi nenosí ;-D;-D

0 0
možnosti
LH

Téma kutilství..

Poznal jsem, co jsou to zlaté české ručičky, vzpomíná první porevoluční podnikatel ze Západu...

Při operaci Pouštní bouře naši vojáci uměli na autech opravit kde co, američani vždy čekali na mechanika...a tak bych mohl vyjmenovat spousty příkladů.

Češi uměli vždycky udělat z něčeho něco nebo něco nahradit něčím jiným, což ostatní národy neumějí.

Jenže už se k tomu také dopracováváme, protože dnešní absolventi autoškol neumějí ani vyměnit píchlé kolo u auta a absolventi různých škol neumějí vzít jakékoliv nářadí do ruky.Hlavně že mají maturitu a nějakou školu.

25 0
možnosti
VV

Jo pane Hnyku svoji sikovnosti tam tenkrat znepojizdnili skoro vsechna Dinga ktere jejich jednotka mela.

0 3
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Jsem osoba velmi upřímná a mí nejbližší to se mnou mnohdy nemají jednoduché.

Mám ráda výtvarné umění, hudbu, hru na klavír, zpěv, procházky a svou (ne)dokonalou rodinu.

Ráda píši o věcech, o kterých se nemá mluvit (když už o nich není vhodné mluvit), protože by se to mohlo třeba někoho dotknout. 

To vše s nadsázkou mně vlastní.

Jo a díky za 2. místo v kategorii Nováček v Blogerovi roku 2020!

 

Seznam rubrik