Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještě k "mainstream": některá zahr. média se před časem zmínila o tom, že WHO (možná i další instituce) měla učinit dohodu s některými provozovateli internetu, z čehož možná vyplývá dnešní nabídka "zaručených" informací. Ať hledáte cokoli, na prvém místě to nabídne očkování. V ČR je pak místy problém s tím, kdo vlastní která média vč. internetových.

0 0
možnosti

Rada pro rozhlasové a televiz. vysílání, dále rada pro ČT a rada pro ČRo: členové by mohli být voleni s větším rozmyslem (např. proč hned nejméně dva hudebníci, často jde o jedince - bývalé starosty či poslance a senátory, nebo kupodivu o specialisty na marketing, proč u veřejnopráv. médií?). Tu vpravo, tu vlevo. Nemělo by v těchto orgánech být víc bývalých redaktorů (či dokonce exředitel) ČT a ČRo, stačil by jeden - pohled za zaměstnance. Bývalému redaktoru se těžko kolegům říká, že něco dělají špatně. Od členů, ať z kultury nebo sportu, by to chtělo mít větší rozhled přes dění v ČR a ve světě. Mně by se tu líbil zástupce Britských listů, ty dlouhodobě uměly investigativ. žurnalistiku aj. Složení rad připomíná dort pejska a kočičky, podle toho jsou občané informováni. A to jsme ještě nezkoumali šéfy různých redakcí uvnitř ČT a ČRo.

0 0
možnosti

Investigativní jedinec, který má více možností si ověřit jména, by se měl podívat na "radu" u ČT a u ČRo - dvou klíčových veřejnoprávních médií, jejichž způsob informování občanů se zvláště letos nesmírně zhoršil. Divím se, že si redaktoři nic neověřují ve světě, od věrohodných institucí (s určitou rezervou, protože např. v UK bývají potíže s premiérem - co ne/chce zveřejnit), jako by zapomněli angličtinu, do které si lze převést počítačem i němčinu? Pobízení občanů k očkování by nemělo vyrušit různé pravdivé informace k celkovému kontextu pandemie. Češi ve vysoké míře ztratili kus pravdivosti zpravodajství, ale mnozí to cítí a reagují někdy odporem ke svému státu. Lidé mají rádi stát pravdivý.

0 0
možnosti

Paní Bošková, sleduji Vás. Velmi záslužná práce a perfektní informace. Děkuji! Proč ale Vy můžete a "mainstream", který sleduje bohužel 90 % občanů, mlčí nebo zkresluje? Nevěřím, že to není úmysl.

1 0
možnosti

V ČT se už opět mluví o sekvenování, kdy čeští odborníci chtějí za měsíc analyzovat 4500 pozitivních vzorků, to vychází asi na 150 pozitivních za den, ovšem kde je vezmou? Když nyní během dne takřka nenajdou nikoho nemocného, varianty viru momentálně nepůsobí moc potíže. Zato děti na letním táboře onemocněly patrně ze špatného jídla. Hygienici by se tedy měli víc věnovat potravinám apod. a nechat lidi užívat si chvíli klidu. Ovšem laboratoře si dál chtějí mastit kapsu na sekvenování, bylo by zajímavé zjistit celkové náklady pojišťoven na tuhle oblast.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS