Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J23a58n 74D36o74u13š26e32k

27. 6. 2021 20:59

S Romy to mám jednoduché, třikrát se mě pokusili okrást, jednou úspěšně. Teď vedle jednoho bydlím. Pravidelné rušení nočního klidu, opilství, nadávky atd... Posledně jsem ho vzal za límeček a hodil do křoví a tak vím, že alespoň tři týdny budou klidné. Ten pán rozumí jen násilí. Nepočítám perličky jako vypapaný Rom jdoucí proti mě s rameny do stran tak abych nemohl projít a obrovským nápisem na tričku F**K WHITES. A nebaví mě furt opakovat jak moc si vážím slušných romů. Nechci si pořád připadat jako že se omlouvám.

2 0
možnosti

Pamatuji dobu, kdy se v našem městě usídlovali řečtí uprchlíci, kterým v 50.letech poskytla naše vláda azyl. Byli vděčni i za byty II.kategorie a poctivě se o ně starali. Ačkoliv zde byla velká jazyková a kulturní bariéra, velmi rychle se zapojili do pracovního a společenského procesu. Své děti (mé vrstevníky) posílali do českých škol, a ty zde prospívaly stejně jako my, i když jejich rodiče se s nimi doma kvůli neznalosti jazyka moc učit nemohli (nehledě k tomu, že to většinou nebyli žádní raketoví inženýři). Prakticky hned jejich druhá generace se u nás zcela asimilovala a dosahovala stejného vzdělání a uplatnění, jako majoritní obyvatelstvo. Naproti tomu Romové, kteří zde žijí mnoho generací, nejsou schopni se přizpůsobit, i když jim v tom nic nebrání. Dlouhodobě nemohou konkurovat na trhu práce kvůli nedostatečnému vzdělání. Většina romských rodičů nedbá na výuku svých dětí a tak z nich vyrůstají zase jen kandidáti na pomocné práce. A tak to jde pořád dokola už desítky let. Už za totáče byly činěny mnohé pokusy, jak Romy začlenit do společnosti a skončilo to vždycky stejně - vybydlenými a zdevastovanými byty bez jakéhokoliv efektu na zlepšení úrovně této minority. Dnes není situace o moc lepší, i když na první pohled vypadají mladí Romové dobře - jsou pěkně oblečení, mají drahé mobily, ale když se jich zeptáte na prospěch ve škole, je to pořád stejná katastrofa.

3 0
možnosti
VB

V právním státu se vždy rozlišuje, že jak mezi ne-Romy, tak mezi Romy a dalšími skupinami obyvatelstva jsou velmi slušní lidé a zároveň i ti problematičtější. Policie mívá nejen u nás, ale i mj. v USA více problémů s lokalitami s koncentrací jedinců (bez rozdílu pleti) zpravidla opuštěných vlastní rodinou, někdy i společností - chudoba, nevzdělanost, závislosti, kriminalita. Ti slušní mezi nimi zpravidla nejsou moc vidět.

0 1
možnosti
JK

Jistě, že nehážeme všechny do jednoho pytle. Jen ta kriminalita je u Černochů větší jak u ostatních etnik a žití na dávkách, tedy parazitování na těch co pracují je ve větší míře vlastní opět Černochům a cikánům. Ti co pracují jsou samozřejmě vidět, zvláště pokud posyktují služby.

1 0
možnosti
VB

Na policisty v ČR jsou kladena přísná měřítka (zákony a další předpisy), je to nesmírně těžké povolání. Už jen tím, že pokud zadržovaná osoba policistu pokouše, pak policistovi hrozí např. HIV / AIDS, navíc jsme v době smrt přinášejícího koronaviru.

0 0
možnosti
JS

Policie proti všem smažkám zasahuje stejně, v případě, že se jedná o invidium z majority, není to pro novináře zajímavé.

4 0
možnosti
ZB

Osobně jsem přesvědčený, že po staletích, kdy se ukázalo, že jejich integrace do normální slušné společnosti není možná a daří se jen v případě malého počtu jednotlivců by stát a naše společnost měl pomoci Romum s návratem do Indie. Za příslíb, že se nevrátí jim zaplatit cestu a dát podporu do začátků a vlastně je jedno kam. Pokud vidí větší šanci v integraci do společnosti v Anglii nebo Kanadě tak klidně tam.

Evidetně si s nimi nerozumíme. Zatímco pro nás je feťák demolující auta a majetek ohrožení. Oni ho vnímají jako hrdinu. Takhle společně nemůžeme fungovat.

5 0
možnosti
JM

Na životě feťáků (je jedno jestli cikán) nezáleží jim samotným, proč by na jejich životě mělo záležet mě. :-)

7 0
možnosti
TZ

S fetaky je potíž kamkoliv se hnou... Dávno mají být jinde, než volně na sídlišti... A dealery rovnou na 10+...

8 0
možnosti
PT

jen usilovnou prací či studijní pílí mohou dojít Romové tam, kam (snad) většinově dojít chtějí.

Zdroj: https://rehounek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=772261

jenže oni nechtějí ani pracovat, ani studovat, v tom je ten zakopaný Hund

1 0
možnosti
JV

A Romea je k tomu nijak viditelně nevede, vidět jsou jen její snahy najít co nejvíc "práv" pro lidi, kteří nic nedělají.

5 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 21,30
  • Průměrná čtenost 1650x
Jsem Jasoň i Drsoň. A už dávno vím, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevzniká. Bohužel…..

Seznam rubrik