Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Smyslem celibátu je zachování církevního majetku. Pokud někdo chodí někam 3 roky, kde je zneužíván - to má být zneužívání?

0 0
možnosti
VD

"Nebiblický celibát" ...hmmm, jak oan se jen ta Ježíšova manželka jmenovala, ne a ne si vzpomenout, to budou ty roky. Člověk jako první prý zapomíná jména :-)

1 0
možnosti
KO

K93a42r96e50l 49O81r49l80í20k

21. 6. 2021 11:16

Paní Věro, Pán Ježíš přišel zachránit lidstvo od věčné smrti, ne ženit se a založit rodinu. Stačí číst evangelium, vřele doporučuji.

0 0
možnosti
IK

O této kauze nevím vůbec nic. Ale v každém případě autor blogu zapomněl na přinejmenším jeden, ale zato naprosto zásadní argument proti knězi (vycházím z předpokladu, že ona dívka je věřící a patří nebo patřila ke farnosti dotyčného kněze - nepředpokládám, že se jednalo o ateistku, která se s dotyčným seznámila v kavárně nebo na plovárně a jeho postavení kněze na ni nemělo žádný vliv):

Dívka je (za mnou předpokládaných okolností) obětí už jenom z toho důvodu, že nebyla vůči dotyčnému muži (který s ní provozoval sex) v rovnoprávném postavení. Kněz je autorita, vůči věřícím má postavení morálního arbitra, prostředníka mezi nimi a "nejvyšší bytostí", zná jejich tajnosti a slabosti, má jejich důvěru a také pravomoc posuzovat jejich jednání a postoje. To mu dává velký vliv a tedy i moc, kterou nemá a nesmí zneužít k uspokojení svých (v tomto případě sexuálních) potřeb.

Jsem první, kdo by považoval za zcela nicotný prohrešek, jestliže si kněz (vázaný slibem celibátu) najde milenku. Pokud to bude dospělá žena, ideálně nepatřící do jeho farnosti, jde jen a jen o rozhodnutí dvou svéprávných jedinců, nekolidujících ani se zákonem, ani s obecnou morálkou. Nedodržení slibu celibátu je stejné, jako porušení jakéhokoli jiného slibu a ať si ho s dotyčným vyřídí ten, komu ho dal, tedy církev nebo jeho svědomí (nevím, vůči komu se kněz zavazuje celibátem). Ale to nebude případ, o kterém se rozepisuje autor blogu, že?

0 0
možnosti
KO

K26a68r60e72l 68O20r25l71í75k

21. 6. 2021 11:22

Není důvod s Vámi nesouhlasit, ale velice bych ocenil Váš názor po přečtení, raději po poslechu reportáže "Ve stínu celibátu". Názor žen je v tomto případě důležitý.

0 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik