Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nádhera! Připomněl jste mi žertíky na našem pracovišti (Tesla VÚST A.S.Popova).

Na souha profesora (člena LM) nastražili na zdi svatý obrázek a pod ním pokladničku. Když se vhodila koruna, obrázek se zakýval. Rozzuřený prófa sundával obrázek ze zdi, kde visel na obyčejné skobičce, zkoumal, není-li tam magnet, obracel pokladničku - a nikde nic. Vhodil znova - a zase se zakýval.

Nakonec brunátný vzteky odešel.

Skobička vedla skrz zeď a na druhé straně byl elektromagnet, spouštěný tajným tlačítkem pod kobercem.

Ovšem Černobyl mám na triku i já. Pro VÚAP jsem navrhl centrální jednotku pro diagnostický systém JE. Hotový aparát tam kolega z VÚAPu odvezl, nainstaloval a vrátil se do Prahy. Za pár dní to bouchlo.

R^R^R^

1 0
možnosti
Foto

Jen malej dotaz. VÚAP na Jenerálce. či na Petřinách? Z ,,pokladů" vyvážených do rokle u Kotlářky šlo leccos získat. A mnohé součástky byly značeny azbukou;-)

1 0
možnosti
Foto

p.s.: A1 skončila neslavně a havarie na ní se dosti tutlaly.

0 0
možnosti
Foto

Honzo, tenkrát se chodilo většinou do práce dělat skopičiny. V tom nedokázali zabránit ani komunisté. Vrátili jsme se z vojny ve stejném roce. Díky za pobavení! V Kanadě by měli poznat ČESKÉ ŽERTYR^;-D

5 0
možnosti
Foto

A1 nebyla prototypem reaktoru RBMK. Například bylo použito zcela rozdílné chladivo CO2 v A1 versus voda v RBMK.

1 0
možnosti
Foto

Moc pěkné vyprávění.

Jen spojitost s Černobylem nejspíš není tak přímá, jak je popsáno. Tvarem, chladivem, moderátorem, obohacením paliva i dalšími konstrukčními charakteristikami se od sebe ty reaktory výrazně lišily.

3 0
možnosti
JM

J95a88n 63M36a46r57e22k

21. 6. 2021 15:27

Pane Jelene, Já nejsem expert na tyto technologie, já jsem krátce po dokončení vyžíhání reaktoru odešel do Kanady a toto jsem jenom někde četl v nějakém časopise, dnes už se nepamatuju v jakém. Tato poznámka platí i pro diskutéra pana Petrika.

0 0
možnosti
ND

Já jsem, Honzo, po krátkém intermezzu na KVRIS nastoupila do Hydroprojektu jako projektantka a musím říct, že se tam byla taky legrace a vtípky na kolegy. Asi to bylo tím, že tam bylo hodně mladých lidí...

Tak jsem zvědavá na tvoje pokračování :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 691x
Jsem stařík utkaný ještě z kvalitního předválečného materiálu a který má na tomto světě víc za sebou než před sebou. Žiji již přes padesát let někde v Kanadě a za tu dobu, mám obavy, jsem změnil mnoho mých dříve ustálených postojů.  Chci se zde podělit s eventuálními čtenáři, kteří vydrží mé blogy dočíst až do konce, o mnohé vzpomínky, ponejvíce ze Staré vlasti kterou mám stále rád i když většinu života trávím v Kanadě, a které mi utkvěly v paměti. Ty jsou zapsány v mém Sem-tam-níku. Ono i v té totalitě ve Staré vlasti byla někdy legrace. Předesílám, že jsem křestansky věřící stařík.: Z té pozice se dívám i na okolní svět a jeho dění.

TEMPORA NE CULPES, CUM SIT TIBI CAUSA DOLORES.

Dobu neobvinuj, když sám jsi příčinou bolestí...

M.P. Cato starší.

Seznam rubrik