Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono je to různé . Já znal ve svém okolí několik lidí kteří chtěli do KSČ vstoupit a oni je nevzali. Chtěli tam hlavně dělníky a ti se tam moc nehrnuli.

1 0
možnosti
LJ

Ve fabrukách byl většinou ukazatel 2:1, ve stranické organizaci museli mít 2x více dělníů ,než technicko-hospodářských pracovníků. V jiných institucích byl ukazatel jiný. Já jsem například pracoval na výzkumu a tam byl ukazatel 1:1. Tak byl nátlak na všechny řemeslníky a uklízečky, aby vstoupili do strany. Ten nátlak na ně dělali výzkumníci, kteří chtěli vstoupit.

Pokud straníkovi emigroval potomek, byl to pro něho malér. Mohl se z něho dostat tak, že ten potomek v emigraci podepsal spolupráci s naší rozvědkou, což mnozí udělali.

1 0
možnosti
IP

Krk na pranýř se nenosí ani v příslovích.

0 0
možnosti
VV

Nemam duvod vam neverit. Ale nedavno jsem objevil na pameti naroda co Tam pise kamarad z detstvi. Ta pamet je holt selektivni.

1 0
možnosti
VD

Je to fakt pěkné, ale opravte si drobnu chybu: "imigrovat" znamená utéct k nám. Utéct od nás pryč je "emigrovat".

0 0
možnosti
JL

Mate pravdu, ale nemusi to znamenat utek. Tedy immigrovat=pristehovat, emigrovat=vystehovat, vetsinou v ramci zakona.

1 0
možnosti
Foto

R^Karma, Ivano. Me chtel reditel kvuli odmitnuti rude knizky v roce 1981 vyhodit z prace, ale mel jsem kliku, zastal se me nizsi sef, krery v partaji byl.

2 0
možnosti
IL

I71v92a19n24a 46L46a23n84c24e

21. 6. 2021 15:57

Měl jste štěstí.:-)

1 0
možnosti
JM

J30a73n 62M85a98r92e45k

21. 6. 2021 15:48

Hezký, pravdivý příběh. A jak jste vy, paní Lance odcházela do USA? Nebo už jste o tom psala blog, který mi unikl??

0 0
možnosti
IL

I25v28a22n44a 26L71a52n30c87e

21. 6. 2021 16:02

Asi jsem o tom nepsala. Ale můžu vám říct, že "Fairy Tale" neexistuje., i když já jsem si myslela, že ano: zamilovala jsem seV, jak jinak.

1 0
možnosti
VB

Docela by mě zajímalo, kolik hrdinů by se našlo v našem národu, kdyby opět došlo k absolutní totalitě jako před listopadem 1989 (i když po nástupu Gorbačova se trochu dalo lavírovat), patrně by hřbety nesklonilo jen pár studentů. Teď jsou autokraté apod. mazanější, aspoň zčásti vzbuzují dojem, že o drsnou totalitu nejde (oponenty označí za kriminál. živly, ale těm shrbenějším či nevyčuhujícím sem tam něco dopřejí, např. Čína a Rusko některé jedince pouští na Západ - aby tam vydělali dolary? nebo jde o "podnikající" agenty?). Já vzpomínám na jednoho ze svých dědů, který se v 50. letech odvážil žádat tajemníka MNV, prý bývalého udavače za nacistů, aby složil funkci, pak čekal, kdy ho odvezou do Jáchymova (uran), možná ho zachránilo přechodné uvolnění ledů v SSSR (úmrtí Stalina) nebo spíš převelení tajemníka do jiného okresu. Moje babička - manžela onoho udatného dědy, chtěla manžela zachránit, pro její návštěvy kostela členství v KSČ nepřicházelo v úvahu, tak se (naivka) stala aspoň členkou ROH (odbory), ovšem vybírač člens. příspěvků na ni zanevřel, protože mu při jeho návštěvě naší domácnosti v roztržitosti rozsedla klobouk (položil si ho na židli). Takže tragédie míchaná s černým humorem, takový je život mnoha Čechů, tehdy i dnes.

2 0
možnosti
Foto

Nebojte, Šlachta a Přísaha to dají do pořádku. :-/

2 0
možnosti

R^

V našem celém širokém rodě nebyl nikdo ve straně, dva strýce mi zavřeli pro selské furiantsví. Jendnoho po čtyřech letech pustili domu z věže smrti v Jáchymově domů zemřít na rakovinu plic. Několik strýců vyhodili z práce a můj otec odešel dobrovolně, když mu řekli "buď vstoupíš do strany nebo půjdeš nebo tě vyhodíme". Jsem rád, že tu dobu komunistického turpení máme za sebou, a moc mne mrzí, že ten komunismus v nás jsme si přetáhli přes Listopad v podobě postkomunistických papalášů a postkomunistických rozkrádaček.

!!

7 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 21,99
  • Průměrná čtenost 958x
Listen to the wind,

IT TALKS.

Listen to the silence,

IT SPEAKS.

Listen to your heart,

IT KNOWS.

(Native American Proverb)

 

Seznam rubrik