Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výborně napsánoR^

Cenzura přichází vždycky, když se svoboda otřásá v základech.

0 0
možnosti

Cenzuru prosazuje ten kdo má skutečnou moc. A tím myslím ekonomickou moc. To, že se svět mění je vidět na každém kroku každým dnem. V tomto ohledu bude zajímavej vývoj kryptoměn (především Bitcoinu). Ve chvíli kdy elity definitivně ztratěj ekonomickou moc vše se vrátí do normálu, ke svobodě a k svobodnému trhu bez ohýbání různýma dotacema.

0 0
možnosti

"Cenzuru prosazuje ten kdo má skutečnou moc...." (p. Roubík)

---------------------------------------------------------------

To není přesné. Cenzuru prosazují vždy ti, kteří se zpronevěřují pravdě.

0 0
možnosti
Foto

Vidíte, a mně na FB nikdy nesmazali ani čárku. Neb jsem zrušil účet. Není to nic než drbárna a pavlač, a tak se nedivte.

0 0
možnosti

Inteligentní člověk se hned pozná:-)

0 0
možnosti

Možná si novodobí cenzoři nevšimli knihy izraelsk. autora Harariho: 21 lekcí pro 21. století, kdy ukazuje, že chytří cenzoři si dnes usnadňují život tím, že se nenamáhají mazat to, co se jim nelíbí, ale přidají na internet spoustu svých dezinformací, které přehluší původní pravdivou informaci.

1 0
možnosti

Pochybuji, ze by mel Facebook tisicovou armadu cenzoru, kteri by cele dny mazali prispevky a blokovali ucty. Maji na to roboty - programy, ktere vyhledavaji "nevhodna" slova a slovni spojeni. No a potom maji jeste dobrovolniky udavace, coz jsou "aktiviste", kteri jim nahlasi, ze prispevek ma obsah, ktery se neshoduje s jednotnou linii Ministerstva Pravdy.

4 0
možnosti

V tomto případě výrazně souhlasím s napsaným textem.R^R^R^

Svoboda slova je silně okrajována, ti, kdo myslí jinak než domnělá, avšak jen svrchu oktrojovaná „většina“, jsou ostrakizování, odsuzování, nálepkováni, vyhazováni z veřejného prostoru.

V poslední době se k cenzurní novopraxi přidávají i soukromé firmy typu Facebooku, Googlu či You Tube. Z těchto sociálních platforem jsou vyhazovány příspěvky, mizí nahrávky a sdělení, účty nežádoucích osob jsou zastavovány, nebo gumovány.

A zřejmě vrcholem bude až vyjde zákaz EU hovořit nesouhlasně o nelegální migraci, něco v tomto smyslu se již diskutovalo v Marakeši..

6 0
možnosti

R^ a to jsme jen na samém počátku té orwellovštiny!

8 0
možnosti

J58a59n 28M35a65r25e14k

20. 6. 2021 15:39

S tím Orwellem bych byl opatrný. My totiž vůbec nevíme, co tím svým spisem Orwell myslel. Vzpomínám si, jak před několika 40 lety se tehdejší situace přirovnávala k proroctví pana Orwella. A ted jsme najednou na jeho začátku? Myslím si, že kdyby byl býval Orwell napsal svoji knihu v roce 1914, byli bychom tehdy na začátku orwellovštiny. Potom leta 1938 a dál. Já mám takový dojem, že každá epocha v historii lidstva má v sobě trochu orwellovštiny. Nejsme "teprve na začátku" jsme v tom už několik století až po uši.

Za druhé je zajímavé, jak lidé pevně věří v to, "že bude hůř", i když nikdo na světě vůbec neví, co nám přinese zítřek.

2 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 3,68
  • Průměrná čtenost 1407x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.