Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajimave cteni, ja znam USA trosku jinak co se jidla a lidi tyka. Ale mozna je to tim ze jsem letal na opacnou stranu, na zapadni pobrezi a nenecham jak na jidlo tak na lidi dopustit. Washington, Oregon, Kalifornie. Samozrejme i Idaho, Nevada, Utah a Arizona. Co me ze zacatku prekvapilo ze tam bylo cernejch malo ale o to vic asiatu. Mel jsem to stesti ze jsem tam zpocatku lital sluzebne a nekdy i na vic mesicu do matersky firmy (HP) kdy teprve po delsi dobe tak nejak clovek zacne poznavat jejich opravdovej zivot. Pozdeji jsem tam travil i parkrat dovolenou protoze me ty konciny co jsem poznal za dobu sluzebnich cest okouzlily. 14 dni dovolena v USA to je min jak z rychliku. Teprve kdyz se clovek seznami s mistnima a zajede do mist kam normalne turista nepachne pak teprve cuchne k ty pravy Americe a o tom to je.

0 0
možnosti

Článek si celý přečtu, až budu mít víc času. V USA jsem byl pár týdnů, v restauracích a rychlých občerstveních jsem se moc nestravoval, ale pokud si vzpomínám, byl jsem mile překvapen, že všechno bylo čerstvé.

1 0
možnosti

Díky za blog,připomnělo mi to mé začátky praxe v NY a posléze v Philly. Jídlo byl louskáček hned od počátku , posléze jsem ho vyřešil právě u Asijců a Italů, btw. dálniční vyústění jsem minul......R^

2 0
možnosti

J25a64n 30M31a25r56e79k

21. 6. 2021 1:54

Tak jsem to vaše cestování dočetl až do konce. V celém tom vašem popisu vidím takovou protiamerickou zaujatost, i když, budete li odpovídat, mi to asi budete vehemnetně vyvracet. Také vidím, že jste dost zaujatý proti bývalému prezidentu Trumpovi, což je dnes velká moda. Vy totiž vůbec nevíte jak Trump pracoval a co chtěl, čeho chtěl dosáhnout. To se demokratům nelíbilo a dnešní oslavovaný pan prsident vyházel z důležitých postů všechny republikány.Jako v roce 48 komunisté vyhazovali nekomunisty. Za 90 dní vlády pana Bidena přišlo do USA 125 000 ilegálů z Mexika. V Arizoně se už lidé bojí po šesté večer vyjít na ulici. To vy ovšem nevíte.Je příznačné, že v těch fotografiích, které jste přiložil jsou samé fotky rozpadajících se chudých domků z amerického venkova. V celém popise jsen nezpozoroval nic pozitivního. Žiju v Kanadě na hranicích USA (Vancouver) 52 let a mohu říci, že znám USA jako své boty. Pracoval jsem pro americké podniky, strávil jsem tam měsíce a mám(si myslím) trochu vyváženější pohled na tu krásnou zemi. USA rozhodně nezbožnuji ani nepřechvaluji,vím moc dobře o jejích nedostatcích, ale váš popis toho kousíčku USA je po výtce negativní. Nemůžete očekávat, že po cestě kolem dálnic najdete gurmánské restaurace. Oni vaří a jedí, aby to vyhovovalo JIM a ne vám. V New Yorku, San Francisku i jinde najdete vynikající restaurace, jaké v Evropě nenajdete. Musíte vědět kam jít. Píšete, že těm jižním dialektům nerozumíte. to chce se anglicky pořádně naučit a hned porozumíte. A mohu říci, že bílí Američané jsou rozhodně příjemnější lidé, než mnozí v České republice a než ti, které popisujete. Ovšem chvete li Američany vidět tak, jak je popisujete, je to vše privilegium.

2 3
možnosti
Foto

Pane Marku, já, ač Kanaďan, žiji v USA 36 let. A tak mohu říct, že v něčem pravdu máte, v něčem ne. Rozhodně je nesmysl, že když se naučíte pořádně Anglicky, porozumítě jižním dialektům. Těm nerozumí ani rodilí Američané ze severu. A nejhorší variantou je rozhovor s černochem z Alabamy. To nepoberete. A už nemluvím o tom, že v ČR se americká Angličtina neučí. Takže v pasti mohou být i ti, co mají státní zkoušku. Co se týče Trumpa, tak o tom bylo napsáno mnoho a já jako přesvědčený republikán mu také nemohu přijít na jméno, protože to byl právě on a ne demokraté, kdo rozložil svou současnou stranu. Bidena nikdo nevychvaluje ale to že za těch pár měsíců do země přišlo 150 000 imigrantů není žádné extrémní číslo. A nevím o tom, že by se lidé v Arizoně báli v noci vycházet. Pokud ano, není to díky imigrantům ale kvůli pašerákům a to jen v příhraničních oblastech.

Jinak je ovšem pravdou, že autorovy blogy se vyznačují silným protiamerickým akcentem a hlavně naivitou, protože dělat závěry na základě turistického pobytu je záludné všude ve světě.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS