Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak štamgast samosebou nemohl vědět, že myslivci mají vjezd povolený a jejich tvrzení věřit nemusel. Měšťáci by vědět ale měli a pokud ne, tak se dozvěděli. Potud bych to neřešil. Ale to, že po někom chci, aby se choval podle pravidel a sám na ně kašlu, dokonce v přítomnosti známého z městské policie, je typicky české. Co kdyby mi ten cizák tady dělal něco, čím by mé pohodlí a zaběhlé (a normálně třeba i nepřípustné) způsoby narušil.

0 0
možnosti

Bonzování nikdo nemá rád, ale i tento blog na mě působí, jako že bonzuje ;-).

0 0
možnosti

Ve Švýcarsku byste žít nemohl. Během jediného dne jsem tam byl upozorněn místním, že se nesmí přecházet mimo přechod (byl nejméně 50 m daleko). Poté když jsem nemohl zaparkovat v ulicích Curychu a zůstal jsem stát na místě, kde to šlo jen s hodinami za sklem (a já je tehdy neměl), tak na to místní policii upozornil kolem jedoucí cyklista dostal jsem mastnou pokutu. Nu a večer když jsem přijel ke známým a zaparkoval před domem, kde bydlí jsem byl rychle upozorněn, tam že parkovat nemohu, že musím na místo pro hosty. Přitom jsem parkoval na místě vyhrazeném právě pro toho známého (měl tam jmenovku).

0 0
možnosti

Tak je to správné, proto si Švýcaři žijí jak si žijí. Východní exoti si myslí, že si mohou dělat co chtějí a proto to tak tady vypadá.

1 1
možnosti

Slunce žhne a pálí. Rodinka sic chce vyjet k vodě, ale ejhle před dveřmi jejich garáže(na Těšínsku) stojí zaparkované auto s pražskou SPZ. Otec rodinu uklidňuje, že to určitě nebude na dlouho a je neústupný před manželkou, aby zavolal MP. Nechce být bonzáček. K večeru k autu přichází doslova do červena spálená rodinka, která ho vlastní. Náš otec rodiny si zachoval svou čest, přeptal se jich, jestli měli pěkné koupání a ještě jim na rozloučenou zamával. Ironie, nebo skutečnost?

1 0
možnosti
Foto

Ano, angažovanost občanů je podmínkou demokracie. O všem se tam hlasuje v místním a státním referendu, pamatuji, jak měli referendum o občanství a i když neziskovky ječely, vévodil plakát, kde bílá ovce vykopává černou. Přísná pravidla ( narození ve Švýcarsku neznamená automaticky občanství) pro získání občanství zůstala. Nemají tam liberály, ale angažované občany. Demokracie je holt pro aktivní a přičinlivé.

0 0
možnosti

A tak si tady žijeme........

2 0
možnosti

Takových bonzáků je všude dost ne jen u nás.

2 0
možnosti

Vzorní bonzáci,

bohužel všichni zatím nevymřeli, jen za vlády a za ideologie a totality komunismu nosili na rukávech pásku s označením PS VB a dnes na místo tohoto označení u sebe nosí mobilní telefony.:-([>-]:-PEU

8 0
možnosti

Jo, éesvébák mě taky napadl, když jsem to četl. Každopádně to musela být odporná existence.

1 0
možnosti

Krásné žít v Čechách

3 0
možnosti

P34e75t47r 13L36o32r52e40n63c

18. 6. 2021 21:20

Jj, díky. Jak typické!

(Bijme ošklivé pražáky, ale nakonec kšeft je kšeft ;-)))

3 1
možnosti

J18o85s21e66f 35U70l91m40a63n

18. 6. 2021 19:02

Proti článku samotnému bych asi nic moc neměl, ale fascinuje mě ta autorova rétorika...Každý článek je stejný. Prostě...Češi jsou malý podřadný národ, který má všechny nectnosti, které existují a které žádný jiný národ nemá...ale pozor...existuje poměrně malá skupinka "eliťáků", kteří, ač Češi, do této skupiny nezapadají...to jsou různí Vlkové, Kielbergerové, Trizuljaci, Leinerové a další...jenže...jsou to eliťáci jen v rámci své vlastní komunity...Nikdo další je za jakkoliv morálnější nepovažují...není k tomu důvod.

24 0
možnosti

J71a84n 69D69l91o94u18h92ý

19. 6. 2021 10:14

Smirte se s tim, ze 80% populace (obecne) jsou “mene chytri” a mene “socialne zdarni” jedinci. Tech 20% to sta jim pak vzdy nejakym tpusobem vladne a ovlivnuje zivot. Kam patrite vy? :-D

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS