Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Máte pravdu, že ta hovada se projevují stejně jak v životě, tak na silnici, ale proč tak dlouhý blog ?

:-)

0 0
možnosti
MS

Velkou vinu na současné situaci a velkou moc ke zlepšení mají instruktoři autoškol a zkušební komisaři při závěrečných zkouškách. Instruktoři autoškol po dobu studia už u některých musí vidět jestli při chybování mají nějakou sebereflexi, nebo svoje chybování ignorují. Jestli studium berou vážně, nebo jako nutnou buzeraci k získání řidičáku. Nevěřím tomu, že při takové míře arogance a agrese byli v autoškole v klidu, že by to nikdo nepoznal.

Prostě řidičák má mít podobné nároky jako zbrojní průkaz, svářecí průkaz, nebo jiné osvědčení s tím, že někdo ho prostě nedostane nikdy.

Na druhou stranu vyžadovat toleranci se slabšími je naprostá hloupost. Prostě doprava má nějaké nároky. Kdo je nedokáže plnit, nepatří na silnici. A to nemyslím motoristi/ cyklisti, ale lepší/ horší motoristi. Řidičský průkaz není základní právo. Lepší řemeslníci a doktoři se také nebudou přizpůsobovat těm horším. Učitelé u řemeslníků a doktorů taky mají nároky a někdo nebude řemeslník a doktor nikdy. To je prostě realita. Proč se teda ohýbá v dopravě, že údajně má právo jezdit každý? Nemá. Stejně jako každý nemůže mít právo legálně držet střelnou zbraň. Nemůže mít právo manipulovat s expanzními nádobami, protože na to nemá předpoklady atd... Že někdo složí řidičské zkoušky napočtvrté atd... vůbec to nemá být. A dokud se nezačne zamítat žádost o řidičák u některých nadobro, tak se nikdy situace v dopravě nezlepší. Ani pro cyklisty.

1 0
možnosti
MS

Ohledně trestů za řízení bez řidičáku, opakovaný zákaz řízení, řízení pod vlivem atd..... proč hasiči sami odklízejí následky dopravních nehod? Sami hasiči dobře vědí, že někdy se odklízení protáhne na několik hodin, než je doprava znovu otevřená. Je problém, aby vzali svoje SUV a dojeli si pro ty delikventy v rámci veřejně prospěšných prací? Každý delikvent by měl dostat veřejně prospěšné práce odklízení následků dopravních nehod.

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1307x
... mám v hlavě spoustu otazníků a hledám na ně odpovědi... hledám smysl života, aby nebyl jen prostou reprodukcí po lince práce – prachy – a všechno za ně… mám pocit, že základní hodnoty, jakými jsou slušnost, vzájemná úcta a tolerance k názorům druhých mizí z našich vztahů... 

... a taky nemám úctu k pseudoautoritám, ať už skupinovým nebo individuálním, a to mi vztahy právě moc neulehčuje…