Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L53i24b69o88r 48B37í96l89e69k

17. 6. 2021 13:48

Ti lidé, kteří si myslí, že mají lepší znalosti, stejně neví to samé o lidech, o kterých si myslí, co ty znalosti nemají, motáte se v kruhu

0 0
možnosti

P73e83t29r 55B55u24r53i87a75n

17. 6. 2021 11:08

Je dobře, že jste takovou ideovou úderku zveřejnil. Vykořisťovatelé, kapitalismus, fašouni, zlí pravičáci, lidový prezident, levičáci se srdcem na dlani neinfikovaní vzděláním, vzdělání jako zbytečná zátěž proletariátu...hezké, takové upřímné. Aspoň je vidět kdo je kdo.

1 1
možnosti

Já Vám nevím, píšete, jako by existovali na světě jen dvě skupiny lidí, které se ne a ne pochopit, a vy preferujete jednu z nich. Fajn, každém co jeho jest, ale proč opět ta konfrontace? Nemyslím, že dělat ze vzdělaných lidí konformní blbečky zpracované vzdělávacím systémem přispěje ke vzájemnému pochopení.

Zastávám názor, že hloupost a zloba je společností rozdělená relativně spravedlivě. Blbce potkáte ve všech společenských i vzdělanostních vrstvách co jich lidstvo tvoří.

3 0
možnosti

Oč zřetelněji inteligentní lidi některé věci vidí, o to více podléhají sentimentálním představám o nějakém věčném dobru a mravní ušlechtilosti.

Není žádným tajemstvím, že v době národního obrození byli obrozenci, na tehdejší dobu velice vzdělaní lidé, velikými přívrženci sjednocení Slovanů pod vedením Ruska.

0 0
možnosti

Než poznali, o co v Rusku jde. Viz Havlíček Borovský.

0 0
možnosti
Foto

Jo, kolikrát jsem to slyšel, že strany jsou systémové a nesystémové (rozhoduje kdo?), pak že přímá volba prezidenta byla chyba, oni lidi nevolí správně (nějak nevím, proč by volba pana Nevím nebo volba pána, který neumí naši hymnu nedokázal ani správně vhodit lístek do urny měla vypovídat o tom, že jsme lepší. Pak je známý názor, že stačí vytáhnout migraci a hlasy jsou jisté, ale o tom, že jiní zas strašili ohrožením demokracie Babišem se mlčí.

1 0
možnosti

Správně demograficky bych měla volit strany demobloku. Akorát mi jejich image správňáků přijde falešná. Každý má slabiny a líbí se mi, že o neoblibencich médií víme téměř vše. Kauza Feri ukázala, že političtí lepšolidi mají ve skříních ne kostlivce, ale celé kostnice.

Takže realita je taková, že v politice neexistuje ideální volba, jenom výběr menšího zla. Tudíž není chybou myslet na svůj zisk, protože dlouhodobé ideje vypadají dobře jenom na předvolebních plakátech.

0 0
možnosti

Ještě poznámka: Kde jste vzal, že vzdělávání ve školách tkví v šíření jakýsi všeobecných názorů? To je nebezpečný nesmysl. Nebo vy snad máte nějaký jiný názor na to, že 3+2=5, že chlorid sodný je kamenná sůl, nebo na Archimedův zákon či Pythagorovu větu?

2 1
možnosti

Učebnice jsou protkány idejemi, jak by měla společnost vypadat. Mi stačí vidět učebnice angličtiny. Jsou tam témata typu životní prostředí a návody, jak žít uvědoměle.

2 0
možnosti

Je známou věcí, že znalosti z nikoho lepšího člověk nedělají. To spolu nesouvisí. Kromě toho nikdo nedokáže přesně říct, co to znamená dobrý člověk, tím méně lepší. Otázka z titulku tudíž srovnává dvě nesrovnatelné věci.

Nicméně nabízí námět k zajímavé úvaze. Vy jej ale zabijete perexem: "Všimněme si, že v průzkumech mají ty „správné“ názory a též volí ty správné strany, lidé s vyšším vzděláním žijící většinou ve větších městech. To ostatní je nedovzdělaný póvl z vidlákova." Průzkumy o "správných názorech a stranách" nevypovídají, to pouze vy filtrujete neutrální údaje přes své pocity a soudy.

V textu neustále mícháte fragmenty faktů se svými dojmy a apriorními tvrzeními. Uvedu příklad. Píšete (asi je to vaše interpretace něčeho, co jste četl): "Vzdělanější lidé se tak stávají konformními příslušníky společnosti, kteří lépe přijímají změny ve společnosti, nové technologie, nové myšlenkové proudy, zatímco ti nevzdělaní „primitivové“ se dají těžko podobnými "novotami" zmámit." Představa, že čím méně je člověk vzdělaný, tím je nonkonformnější a méně manipulovatelný, je absurdní. To může platit jen u těch jedinců, kteří vládnou kritickým myšlením. A jsme zase u srovnávání dvou nesrovnatelných věcí, úroveň vzdělání a suma znalostí nijak nesouvisí se schopností myslet kriticky. Navíc, kde je řečeno, že přijímání změn ve společnosti, nových technologii a nových myšlenkových proudů je principiálně špatné?

Každopádně ten, kdo se vzdělává, má větší šanci rozhýbat si mozek. Totiž třeba ani řemeslníci, kteří jsou "jen" vyučení, nemohou rezignovat na vzdělávání a získávání znalostí, chtějí-li být dobří. Docházejí k tomu ovšem jinou cestou než formálním vzděláváním, a to s výhodami (nemusejí podléhat všeobecným názorům, jak píšete) i nevýhodami (objevují často prach na silnici), které tato forma získávání znalostí má.

Je mi z duše odporná vaše snaha stavět proti sobě lidi vzdělané a nevzdělané, což z vašeho textu trčí jako sláma z bot.

2 0
možnosti

To zhrzený mainstream si léčil mindrak, že vítěze voleb volili hlupáci z vesnic. Autor nepřináší nic nového.

0 1
možnosti
Foto

Karma od jedné vesničanky z Prahy. P.S. základní školu taky mám;-D.

Jinak ta hodnocení voličů jsou psychologickým nástrojem reklamy ve volební kampani s cílem odradit některé voliče od volby ve prospěch neprivilegovaných stran a osob viz Trump, Brexit, Právo a Spravedlnost, Le Pen, u nás Zeman apod.

2 0
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 29,91
  • Průměrná čtenost 1022x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik