Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

V mládí jsem si pronajal kus zanedbané plochy a udělal zahradu. Rostlo tam několik křídlatek. Vkopal jsem je do volké hloubky. Vyrazily zase. Vždy, jak povylelzly jsem je vykopal po více než 30 let, nezlikvidoval jsem je.

0 0
možnosti
ZZ

Glykofosfáty spolehlivě ničí veškerou takovou verbež. Někdy je ale třeba postřik pro jistotu zopakovat.

:-)

0 0
možnosti
LB

L14i98b20o88r 50B35í13l69e36k

16. 6. 2021 15:19

Co bolševník už není akutní, najednou jsou tu jiní parazujítíci neřádi, čím to skončí, už našli anakondu v jezeře, pár hadů se našlo ve WC, několik šelem někomu uteklo, běženci si tady dělají, co chtějí, čínský virus má padesát tisíc mutací a my budeme závislí na věčně na pár gaunerech, co sedí nejenom ve vládě, ale i v obou komorách parlamentu

1 0
možnosti
VB

Kdyby mi Švýcaři poskytli azyl (mrzí mě, že jsem se k tomu nedostala před r. 89, to bych ještě měla šanci), udělala bych z vděčnosti vše, co oni považují za slušné. Na rozdíl od EU si dnes vybírají, komu dají šanci (počet, aby to bylo zvládnutelné), např. z jižních 3. zemí, ale když to skončí trest. činem, vyhošťují. Švédi na úrovni EU navrhli sjednocení unie: dát šanci podle mezinárod. práva na azyl, po půlroce zhodnotit, zda jedinec plní podmínky atd. Ekonomic. příležitosti by se měly vázat na existující pracov. nabídky, na schopnost jedince se uživit, platit si bydlení (buď se za něj někdo zaručí nebo mu pomůže ze začátku zaměstnavatel). Ale nejde jen o jih, jde i o východ. V naší čtvrti, a není jediná, to po 20. hodině vypadá jako v nejvykřičenějším putinovském městě. Po redukci ruské ambasády nějak přibylo podnájemníků, mají i docela drahá auta, neznámo čím se živí, spíš přes den spí, v noci kamsi odcházejí. K tomu se pak přidává noční kolorit jedinců a la galerka.

1 0
možnosti
Foto

Imigrace z Východu z nás jednou dělá další Ukrajinu/Rusko.

0 1
možnosti
JK

Zajímavé informace, díky a karma. Nejde z křídlatky udělat něco jako špenát? ;-)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji.:-) Nezkoušel jsem to, ale už na omak a na očuch to moc vábně nevypadá (květy ale voní hezky). V lieratuře se uvádí, že mladými výhonky lze krmit a prý chutná králíkům, což ovšem nic neznamená.

Osobně v kuchyni rád experimentuji a mám vyzkoušeno, že špenát dobře nahradí kromě mangoldu, což není žádná náhrada, mladé kopřivy a překvapivě šťovík, který teplem ztratí kyselost. Hojně se v receptářích uvádí i lístky pampelišky, které ovšem dle mé zkušenosti tepelnou úpravou ještě více zhořknou.

0 0
možnosti
Foto

Řekl bych nekulturní neobohacení

0 0
možnosti
Foto

... a v Dolních Počernicích se úspěšně rozščiřuje bolševník.

A to je větší svinstvo, než křídlatka.

0 0
možnosti