Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Na diskriminaci lze nahlížet i opačně. Pokud by neexistovala žádná zvýhodnění očkovaných, tak mladší lidé, kteří se nechali kvůli omezení covidu ve společnosti naočkovat, ačkoliv to sami nepotřebují, musejí zažívat stejná omezení jako ti, co na to s...u. A to by byla diskriminace očkovaných.

0 4
možnosti
RK

Názor že někdo očkování nepotřebuje je takový no pomýlený. Lesany si také myslí, že jejich děti očkování nepotřebují, ba právě naopak, že když nebudou naočkované prožijí šťastný život bez jakýchkoli rizik. Nebo s mnohem menšími než jaká hrozí z očkování.

0 0
možnosti
PD

V blogu je logický nesmysl.

K požadavku na 100 % očkovanost svých zaměstnanců americké nemocnice lze dodat názor, dosud propagovaný médii, že již 50-70 % očkovaných osob ve společnosti znamená výraznou redukci infekce.

Skupina zaměstnanců nemocnice není společnost. Tudíž procenta očkovaných v nemocnici nemají na šíření covidu ve společnosti žádný vliv. Ale podstatné je, aby zaměstnanci nemocnice nebyli covid pozitivní, a roznášeli covid mezi jinak nemocnými. Proto by se měli očkovat pokud možno všichni zaměstnanci nemocnic a pečováků.

2 0
možnosti
RK

A také že nebudou chybět na pracovišti.

1 0
možnosti
JS

J32a26n 94S72o60u89č14e29k

1. 6. 2021 6:47

Na covid pas mám naprosto stejný názor jako Vy. Je to jednoznačně diskriminační opatření, mající přinutit občany k "dobrovolnému " naočkování. Je to další nástroj covidové propagandy, která se očkování již ani nesnaží prezentovat jako ochranu proti nějaké nemoci, ale jako nutnou podmínku k cestování. Cílí tak především na mladé, kteří fakticky covidem nejsou téměř vůbec ohroženi. A ano, covid pas považuji za novodobou výjezdní doložku, jen pro vyvolené, resp. poslušné.

0 2
možnosti
AK

p.Souček,no vidíte a v Monaku to udělali tak,že kdo nebude očkovaný a dostane kovid,bude si hradit veškerou zdravotní péči v nemocnici sám.A vy by jste měl nato si to hradit v našich končinách s podprůměrnými platy???Tam žijou opravdu boháči a vidíte všichni se raději nechali očkovat,než by platily celou léčbu sami!!!Tak že co se tady píše o očkování jsou jen bláboly,ale až dojde na skutečnost a to nedej bože,že dojde,tak raději pomřou?

3 0
možnosti
VB

Autor Harari (21 lekcí pro 21. století) upozorňuje na obrovské riziko shromažďování údajů, natož o zdraví občanů. S tím lze hodně kšeftovat, s tím lze lidi vydírat apod. MZ ČR si chce zajistit databázi majitelů covid - pasu na svém úřadu? Aspoň tak jsem to pochopila, teď o tom chvilku mluvil ministr Vojtěch. Slušné země zajišťují možnost nahrát si potvrzení do mobilu či si ho vytisknout tak, aby se nikde centrálně nevedly tyto údaje o konkrétních občanech. Míří MZ opět znovu k románu G. Orwella (po Arenbergerovi nový pokus)?

3 0
možnosti
VB

V USA platí rovnost očkovaných a uzdravených z covid-19, část politiků a úřadů propaguje očkování víc, mnohé výzkum. instituce v USA naopak prokazují dlouhodobou imunitu po uzdravení (uzdravený nemusí do karantény ani po setkání s nakaženým). Někteří guvernéři se výslovně postavili proti jakémukoli zvýhodnění či vyžadování očkování. Jednotlivé instituce mohou selhat, např. vedení jedné školy v USA prý svým zaměstnancům zakazovalo očkování (BBC), američtí právníci a soudci to jistě vyřeší. V EU zřejmě prosadily ponižující covid -pasy zvláště zástupci některých nejhloupějších postkomunistic. zemí, ostatní se přizpůsobily, aby jejich občané mohli jakž takž rovnocenně cestovat. Doufám, že se covid - pas na podzim zruší, protože je možno ho tolerovat jen jako přechodné opatření, s klesající mírou infekce je ale neodůvodnitelný. Navíc ani očkování, ani test, ba ani imunita uzdravených nefungují u každého, určité procento cestujících bude rizikové. Proto např. v UK úřady radí očkovaným, aby drželi odstupy.

4 2
možnosti
AM

Tentokrát je blog hloupý.

2 8
možnosti
PM

P79e29t47r 55M45o76t31e31j25l

31. 5. 2021 13:06

Musím Vás lehce opravit. Chorvatsko je v EU, ale v "Schengenu" rozhodně není a zatím nikdy nebylo. Právě proto ty kontroly (a fronty) na hranicích se Slovinskem i před Covidem. Tak jenom na dopřesnění.

9 0
možnosti
OD

Nojo, no, pan Bartoň ví, že je konec jedné sezóny, tak v letním přestupovém termínu mění dres AB AgroFerda, práce všeho druhu za barvy hošíkářského klubu VK Protiproud.

Jan je jako losos, jakmile ucítí teplý vítr z Arciřiti Velkovezíra Exhumovaného, táhne proti proudu jako divej.

1 14
možnosti
LV

Pominu demagogický postoj "zvýhodňování očkovaných" a zopakuji, co už jsem při podobné příležitosti jednou řekl:

1) Pokud má existovat kovidpas, pak jedině na principu zkoumání imunity jedince. Jeden můj známý prodělal kovid tak, že byl na ECMO, měsíc v kómatu, imunitní ukazatele cca 15x vyšší než je považováno za dostatečné, proto ho nikdo ani naočkovat nechce - nikdo neví, co by to s ním udělalo. Kovid prodělal v září 2020, takže před více než půl rokem. Ergo má smůlu, bumážku nedostane.

2) Celé to není o zvýhodňování imunizovaných, ale o ochraně těch, kteří imunitu nemají. Imunizovaní jedinci mají mnohem nižší pravděpodobnost, že kovid dostanou, a i když už ho dostanou, mají mnohem větší šanci na lehčí průběh. Tudíž ani není řeči o nějakém šíření nakažlivé choroby, to je hlavně v moci těch, kteří nemají imunitu. A je na nich, aby se chránili. Ale - pokud má každý právo ničit si zdraví kouřením či pitím alkoholu, potom musí, a to bez jakýchkoliv omezení, mít i právo ohrozit své zdraví nákazou kovidem. Obětí tabáku a alkoholu je ročně víc než všech, kteří mají v úmrtním listě v kolonce "kovid pozitivní" parametr "ano". Pro rýpaly - v úmrtním listě zřejmě taková kolonka není, ale snad každý pochopil, co jsem chtěl říci.

3 2
možnosti
JD

Jen bych podotknul, ze koureni a piti neni VYSOCE INFEKCNI.

2 0
možnosti