Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Po roce 1989 vládly Česku jen hrůzostrany a jedna z nejhorších byla a je ČSSD. Tu v jedné době právě řídil pan Paroubek a byl také premiérem Česka. Jako vždy v případě ČSSD to byla pro Česko velká hrůza. Na druhé straně vlády ODS také byly hrůzné. A když se přidali k vládnutí ODS a nebo k ČSSD Lidovci (lhostejné z které jsou strany, zda z KDU-ČSL, nebo z TOP 09 a nebo STAN), pak Česko a jeho občané jen zírali kolik se toho dá rozkrást ve velkém, jak se nám směje katolická církev do obličeje. Jenže na špatné časy ODS a nebo ČSSD budeme ještě vzpomínat jako na ty lepší, protože volby mohou vyhrát mladí komunisté (Piráti) a ti pak sestaví vládnoucí koalici s koalicí SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09). Možná vymyslí Církevní rozkrádačku III (dvě už proběhly) a pochopitelně zkaplaví Česko inženýry doktory a profesory z muslimských zemí. Brzy to u nás může vypadat jako ve Francii, protože slušní lidé se budou bát jít ven, ale nikdo si nebude stěžovat, protože by mu hrozilo vězení! No, politika je taková jakou pollitikům dovolíme. Lidé přemyšlejte hlavou!

9 2
možnosti
PB

P11e78t84r 72B32u64r16i91a37n

29. 5. 2021 15:18

Tak oproti tomu, co tu máme dnes, byly vlády ODS přeci jen pouhými rozvernými partičkami okresních papalášů.

A jen připomenu, že po detailním tříletém vyšetřování vlády Petra Nečase za pomoci největší vyšetřovací mašinérie s cílem najít doslova cokoliv, nenašel Ištván žádné pochybení, škraloup nebo levotu oné vlády. Dost tristní vzhledem k tomu, co v rámci nápravy toho nic nastoupilo po nich za mafii.

Takovou propírku by ANO neustálo ani tři týdny, natož tři roky.

16 4
možnosti
JO

Pane Paroubku, vás by měla hanba fackovat a ne radit druhým. Zacvakejte si šedesátkrát zubama. Sám jste do dotáhl do hluboké temné pr..le.

19 0
možnosti
MK

Ono tohle jeste zije? Ja myslel ze uz je to na marsu a tam jak vime se zit neda, zatim.

3 0
možnosti
AM

Pokud jde o ty daně -- problém je zčásti v tom, že většina lidí nechápe, co se stalo a jak strašná ta situace je. Zrušit v časech koronakrize superhrubou mzdu vyvolá takový průvan ve státních financích, že rozdíl mezi krizí po 2008 a tomu co se blíží, je nesrovnatelný. Třeba pan Polický, který jistě není hlupák, mi tady nedávno tvrdil, že stačí ušetřit na nákupech zdravotnického materiálu, zlevnit výstavbu infrastruktury (dálnic), zrušit pár daňových výjimek a propustit nějaké úředníky...... a máme vyrovnaný rozpočet. Ve skutečnosti by se tak dalo ušetřit možná 20 nebo 30 miliard, když si budem fandit. Ale my potřebujeme ušetřit 10x tolik (slovy: DESETKRÁT tolik). Jen šetřením to zkrátka nepůjde, daně budou muset růst a to stejně razantně, jak je neschopa Babiš s pomocí ODS a SPD nezodpovědně snížili. A budou růst tam, kde jsou skutečné peníze a zaručený výběr. Takže kromě kosmetických úprav v daních komerčních nemovitostí, korporátních a bankovních daních apod. Samozřejmě, je tady i možnost tvrdě ořezat sociální služby (zdravotnictví, školství, důchody), tvrdá privatizace a zavedení soukromých doplatkových fondů, kde si budou ti, co na to mají, šetřit na to, co v současnosti proplácí na základě společenské smlouvy stát. Anebo půjdou nahoru DPH a daň z příjmu se opět zvedne dejme tomu na 19%.

Anebo prostě spadneme do dluhové pasti a většina nemandatorních výdajů půjde na úroky z dluhů a zastaví se investice atd.

A protože většina lidí opravdu nechápe, co se blíží a jak špatné to bude, může pravice vykládat ty svoje nereálné bludy o vyrovnaném rozpočtu bez námahy...

0 2
možnosti
Foto

Zrušit všechny neziskovky pod heslem, máš - li o něco zájem, tak si to financuj. To samé by mělo platit pro sport.

7 6
možnosti
PB

P88e72t89r 84B86u38r29i82a97n

29. 5. 2021 13:03

Takže ČSSD za 8 let vlády dokázala totálně rozvrátit státní rozpočet, stvořit pod rouškou covidu obří dluh, navýšit byrokratický aparát do masakrálních rozměrů, stopnout v r. 2014 zrušení daně ze superhrubé mzdy a v době nebývalé konjunktury dál ještě roky okrádat zaměstnance (vskutku sociální přístup), vydat za čtyři roky nejméně deset zásadních omezení a zákazů a může za to pravice, která u toho nebyla, protože to prý podle jednoho marťana nebude schopna dát po nich dohromady. Takže vlastně díky za toho sexuálního tajtrdlíka, protože jinak by váš blog byl totálně o ničem.

27 1
možnosti
Foto

O vztahu autora, jak nás často označoval, k "obyčejným" lidem, svědčí jeho obvyklá neúčast v diskuzích.

1 0
možnosti
PB

P72e19t22r 86B78u66r42i11a51n

29. 5. 2021 13:06

Přesně tak, to stejné dělá i další komunistka, Kateřina Konečná. Horoucně promlouvá k lidu, poučuje, motivuje, varuje, ale mluvit se sprostým plebsem je pod její úroveň.

To pan Zdechovský komunikuje normálně.

9 1
možnosti
JK

J27a97n 52K22a17r80a88s36e63k

29. 5. 2021 12:50

ja jeste porad nechapu, co ten pan 'skoro' vsem lidem v Cechach udelal? Muze rict cokoliv smysluplneho, presto se na nej snese spousta zasti.

A pritom bych rekl, ze komentuje aktualni jevy realisticky. Ty kecy politickych stran o tom, jak snizi pocty uredniku a pod. -> jak tomuhle muze jeste nekdo verit.

A nebo jak v diskuzi nekteri volaji po Thatcherove, protoze v Cechach neexistuje ta spravna pravice. Skutecne si takovi lide preji, aby stat privatizoval zdravotnictvi a na operaci se pak cekalo 2 roky. Nebo aby se privatizovala verejna infrastruktura a pote co privatni investori shrabnou zisky , nic neinvestuji, pak zkrachuji a stat to vsechno odkoupi zpatky a opravi -> to je ta pravicova politika, ktero si prejeme?

To snad radeji ten Paroubek.

0 1
možnosti
PB

P77e23t33r 45B54u43r49i93a10n

29. 5. 2021 13:10

No tak pan Marťan většinou tepe do pravicových stran ohledně něčeho, co neudělaly. Leží mu na srdéčku pár milionů z daní ze superhrubé mzdy, ale že ČCSD v době covidu spolurozházela zbůhdarma pár set miliard, které s pandémií vůbec nesouvisely, to už jde tak nějak mimo něj.

Takže úderka určená především čtenářům Blesku.

6 1
možnosti
JB

Neproslul kdysi pan Paroubek výrokem - Kdo z vás na to má? Nebo tak nějak, zase extra jsem ho nesledovala. Ale vychloubání se svým majetkem a příjmy není úplně levičácké, že? I když, v dnešní době je možné všechno.

2 0
možnosti
AL

Na iDnesu se mi líbí, že člověk může vstupit rovnou do diskuse, aniž by musel často nezajímavý článek vůbec číst :-)))))

12 0
možnosti
KD

Paroubek man tady rozdava moudra a sam se nechal napalit zlatokopeckou slovenkou ?

2 1
možnosti
  • Počet článků 839
  • Celková karma 27,43
  • Průměrná čtenost 1915x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik