Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZM

To je zase snůška hovadin. Hned první věta - jak můžete tvrdit o člověku, že je zdravý, když nebyl testovaný? V okolí vím o dvou lidech, kteří neměli žádné příznaky, ale protože potřebovali potvrzení, zašli si na test a ejhle - pozitivní. Takže přestaňte mluvit o netestovaných zdravých lidech, je to blbost.

No a vakcína funguje, akorát jinak, než si myslíte. Ona nezajistí, že se do vás virus nedostane, akorát se ve vás nebude neomezeně množit a tím vás chrání před těžkým průběhem. Takže očkovaný mý stejně zájem, aby mu nezodpovědní lidi nenosili viry pod nos.

4 7
možnosti
MK

A byl ti vasi znami tedy nemocni nebo zdravi? Covid pozitivni totiz neni diagnoza

11 0
možnosti
JR

J30a44n 57R98á68ž

24. 5. 2021 18:43

Omezit přístup ke službám zdravým lidem je nesmysl. S tím souhlasím. Jen se možná dostaneme do rozporu, jak má dokladovat občan, že je zdravý a při jakých příležitostech. Já si myslím, že by to mělo být stejné jako když žadatel o řidičský, či zbrojní průkaz nese důkazní břemeno, že je zdravotně způsobilý aby řídil auto nebo vlastnil zbraň, nevidím objektivní překážku, proč by tomu tak nemělo být při využívání některých služeb se zvýšeným rizikem šíření nákazy virem SARS CoV2. Věřím, že až se situace opravdu stabilizuje, tato omezení pominou. Zdůrazňuji ovšem, že dokazovat zdravotní způsobilost podporuji jen tam, kde opravdu hrozí zvýšené riziko šíření nákazy, nikoliv plošně. Kde opravdu hrozí zvýšené riziko nákazy, nechejme rozhodovat odborníky v oblasti hygieny, nikoliv to ponechat na libovůli Babiše, či ministra zdravotnictví. .

2 3
možnosti
AK

Neměl by být ten pán Arenberger spíš v kriminále než zastávat takové funkce?Z nemocnice si udělal výdělečný podnik a stát mu to hezky platil a co dělali zdravotní pojišťovny,které by měli kontrolovat chod nemocnic,no samozřejmě NIC!!!Tak že by měli být odvoláni všichni ředitelé těchto pojišťoven bezohledu na to od jaké jsou,když nedodržovali jejich standarty.Tak že nemocnice dostávají asi hodně penez,ale jdou jinam než mají,co páni ředitelé!!

0 1
možnosti
ZM

Pokud vím, tak budovu nemocnici pronajímal už v době, kdy tam ředitelem nebyl. To jim měl dát výpověď poté, co se ředitelem stal? Zdravotní pojišťovny chod nemocnic nekontrolují, jen peníze vynakládané na péči o pojištěnce.

1 0
možnosti
KC

To je ale demagogický nesmysl!

3 3
možnosti
VD

Zjevně nám vládne fašistická junta, je to nová podoba apartheidu.

Právě v dnešním období dochází na "lámání chleba".

Pokud lidé budou k těmto zvěrstvům nadále laxní, tolerantní, budou je přehlížet a "překročí se Rubikon", tak hodně těžká bude cesta zpátky, hlavně ty oběti .... .

Historickou ukázku tu máme z 30. let z Německa - když Hitler začal utahovat šrouby, segregovat lidi, vyčleňovat a postihovat "nepřizpůsobivé", tak spousta lidí tomu nevěřila a většina dokonce tomu tleskala a hajlovala.

...... (podobnost dnes čistě náhodná?).

Každý svobodný a svéprávný člověk je dostatečně soudný a odpovědný za své zdraví, a tak má právo si o svém zdraví a životě rozhodovat sám.

Pokud si necháme tuto svobodu a právo dnes vzít, tak následky budou tragické, jak už to známe (ještě tomu není ani 100 let).

Demokraté, chcete svobodu a demokracii, tak se starejte a braňte se.

:-)

7 2
možnosti
PK

P19a80v89e80l 73K79r29b68e73c

24. 5. 2021 15:18

Teď už je to celé jen jedna velká komedie. Do měsíce by měli i evropští představitelé zrušit blbosti typu covidpas atd. Blokoval bych to jen na příjezdu ze zemí, kde teď covid řádí, testem a karanténou. Všechno ostatní je jen buzerace a byznys.

Pokud to nezruší, tak je jasné, že jde o úplně jinou hru, resp. test, co si necháme jako obyvatelé Evropy líbit.

10 1
možnosti
TZ

Jediná chyba očkování je, že stačí píchnout... Naopak... Testy pomohly, děláme jich velké množství, testovat bych osobně přestával pouze u osob s protilátkami. Je mi jedno zda z očkování, nebo nemoci. Na to navázat i covid pass atd.

A segregace lidí, kteří dobrovolné nechtějí být očkováni je za mě zcela vporadku - od začátku všichni říkají, volit na rizikové skupiny. Stejný pojem, jen jiné slovo.

Potvrzení protilátek - množství a četnost kontrolovat dle názoru doktorů. Nespolupráce, žádné daňové úlevy, žádný zvednutý důchod, žádné návštěvy služeb mimo základní potřeby, žádná dotace pracovního mosta. Nedávno jsme to tak měly všichni a zanedlouho to tu může být zase...

5 19
možnosti
OL

Vy byste měl v třicátých letech v Německu volbu jasnou co? Zatočit s nepřáteli a je to!

9 3
možnosti
DV

D55o74r89a 57V52e13s92e70l82á

24. 5. 2021 12:10

Ad: "

Jde o první pokus o uzákonění segregace lidí při užívání některých služeb od druhé světové války."

Obávám se, že toto není pravda. Segregace neočkovaných dětí v ČR probíhá na stejném principu (zákon o ochraně veř.zdraví) již leta.

Děti jsou rozděleny do dvou skupin - skupina "řádně očkováno", t.j. v přesně stanovených termínech očkovacího kalendáře a pak ty ostatní, kde jsou děti, které nejsou očkovány vůbec, děti očkované jen částečně i děti očkované sic "řádně", ale mimo termíny očkovacího kalendáře.

Hlavy pomazané vymýšlejí různé nesmyslné restrikce pro tyto neočkované děti - řádně neočkované dítě nesmí do školky, ale v 5-ti letech tam musí, na školní výlet nesmí, ale ve třídě se spolužáky sedět musí, ...

Většinová společnost tuto segregaci přijala povětšinou kladně, všechny neočkované či nedoočkované děti nazvala příživníky, vše bez výhrad.

Je to tedy odzkoušené na dětech, teď to prosazují i na dospělých. Teprve teď to většinová populace začíná vnímat negativně i sama na sobě.

Bohužel ;-€

3 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
TT

Sněmovní spis 1225/0

0 0
možnosti
VB

Novela zákona o ochraně veřej. zdraví je skutečný Orwell, ruší se mj. Úmluva o lidských právech, ruší se evropské předpisy k ochraně osobních dat (nelze je sbírat nadbytečně, nelze je zpětně opravovat, po určité době je nutné je vymazat). MZ ČR nemůže předjímat, že pandemie potrvá ještě i v r. 2022, nemůže také vědecky doložit imunitu po očkování, zatím se u nás očkuje jen necelých 5 měsíců a z dat SÚKL lze rozpoznat, že existuje onemocnění covid-19 po očkování. Stará se MZ ČR o monitoring covid-19 u z něj uzdravených občanů? Pokud ano, pak ať také přizná počet covid-19 po plné imunizaci a zvlášť po první dávce. MZ chce dosáhnout toho, aby bez nouzového a pandemického stavu mohlo kdykoli cokoli nařídit bez vztahu ke konkrétnímu druhu infekce, takže např. člověk s vyrážkou po jahodách by se musel jít otestovat nebo očkovat, aby mohl do kina? Dostáváme se před listopad 1989.

31 1
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik