Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P30e47t34r 57H37o37r83á64k

21. 5. 2021 20:15

Vnouče nemám a budu muset ještě asi 10 let čekat bez záruky, že se dočkám.

V mém okolí je několik "dětí", které už mají přes 40cet let a až na jednu výjimku neplánují děti. Ta výjimka žije s přítelkyní a nechala se oplodnit od dárce. Za rok si to mateřství s přítelkyní vymění.

1 0
možnosti

Nejen děti, i vnuci a vnučky.:-)

0 0
možnosti
JT

Průměr "zachraňují" nepřizpůsobiví. Jaká bude společnost po několik takových to generací, s tím si vláda hlavu evidentně neláme.

2 1
možnosti
JZ

No jo, bezdětní jsou sobci, ti s fakanama zase osvícení rozumem. Klasická šablona.

Ale jinak - že někdo na srazu ukazuje fotky malých dětí (a ještě snad s pocitem, že je čím se chlubit, jako by to snad bylo dílo člověka a ne přírody) a někoho jiného to zajímá, to ještě chápu. Ale ukazovat někomu fotky jakéhosi maturanta, tedy devatenáctiletého cápka, no to by mě opravdu nenapadlo a nechápu, co na tom koho zajímá. To už přece dávno není nějaké roztomilé dítě.

7 10
možnosti
Foto

Vy asi děti nemáte, viďte? :-/ Anebo je nemáte rád.

7 2
možnosti
NP

Paní a čím se na srazu pochlubíte vy?

0 1
možnosti
Foto

Přijďte se, pane Procházko, podívat a uslyšíte to;-D.

2 0
možnosti
TL

To je jen odraz doby ve které žijeme. Já jsem nedávno zjistil že Česko je komunistický skanzen když jsem si objednával zásilku ze zahraničí. Zásilka je v čr letecky během dvou dnů od objednání a pak to stojí dva měsíce na české poště a musíte zaplatit vysoké daně, vysoké clo, vyplnit formulář a doufat že se balík na poště neztratí a že ho nikdo neukradne. A bude jen líp.

7 4
možnosti
ZB

To nemá s komunismem nic dělat. Pošty nefungují v půlce světa.

2 0
možnosti
Foto

R^Právě jsem si vzpomněla na sraz po 15 letech od maturity, jak jedna spolužačka zoufale sháněla někoho dalšího bez dětí...

4 0
možnosti
BG

Je to sice mimo téma, ale dost to s tím souvisí, takže se omlouvám, že to sem tahám. Ve spoustě diskuzích o homosexualitě čtu, že prosazení manželství také pro stejnopohlavní páry způsobí ve společnosti kolaps, lidé se nebudou rozmnožovat, lidstvo vymře etc.

Vy jste tímto blogem dokázala, že tyto dva jevy - plození dětí v manželstvích a případné manželství pro stejnopohlavní páry - jsou navzájem nezávislé. Gayové a lesby manželství mezi sebou zatím uzavřít nemohou a i přesto píšete o tom, že potomci Vaší generace nechtějí mít děti. I když je to pro někoho smutné, tak na tom, jestli dvě holky nebo dva kluci uzavřou manželství, to nezávisí, protože nikdo není povinen mít děti.

Možná jim chybí motivace, aby ty děti měli...

4 5
možnosti
JZ

Tak motivace... především člověk musí cítit, že dítě opravdu chce. To není nějaká záležitost rozumu, jak si leckdo myslí, když považuje dítě za něco jako penzijní připojištění.

1 2
možnosti
Foto

Bohužel máte naprostou pravdu. Potkávám venku více mladých párů s čoklem (i více), než s dětmi.

16 3
možnosti
JF

J17i96ř91í 32F95o92g22e16l

20. 5. 2021 12:58

Doba je vskutku zvláštní. Naše dcery jsou trošku déle od sebe - 9 let.

A zatímco starší bude příští měsíc babičkou, mladší měla první miminko v 39 (my už ani nedoufali) a letos v září bude mít další dcerku. 4 měsíce jsme se neviděli a schovala si to na nás jako překvapení. Nevýslovná radost.V

A sranda, ještě nenarozená vnučka bude prasestřenicí té červnové pravnučky.:-)

11 0
možnosti
Foto

Pane Jiří, to jsou ty nejkrásnější shody okolností, které život přináší. Přeji vám všem hlavně pevné zdraví a hodně dalších milých překvapení!

1 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 31,34
  • Průměrná čtenost 2182x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik