Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

"Nosit malinkatičkou tříštičku do lesa." Tak by se muselo upravit známé rčení "Nosit dříví do lesa", aby vystihlo verzi, kterou nám vnucuje šéf BIS ve spolupráci s dávno profláknutými manipulátory z Bellingcatu a Respektu.

"Agenti GRU měli zničit sklady ve Vrběticích, aby zabránili dodání na Ukrajinu části z 63 tun tam uložené munice, protože Ukrajina nutně potřebovala munici na separisty z Donbasu."

Srovnejte toto tvrzení Koudelky a spol. s tím co uvedla světová media.

1) 4. ledna 2015 "Největší sklad zbraní na světě: Během studené války byla Ukrajina hlavním centrem zbrojní výroby a strategických zásob konvenční munice pro celý Sovětský svaz. Když sovětské síly na počátku 90. let opustily východní Evropu, opustily na Ukrajině ještě více munice. Nová vláda v Kyjevě měla nyní na starosti více než 80 vysoce nespolehlivýcha skladů, kde bylo uloženo 7 MILIONŮ ručních palných a lehkých ZBRANÍ a 2 MILIONY TUN konvenční MUNICE. NATO varovalo, že ty sklady byly vybudovány na uložení mnohem menšího množství zbraní a munice. Horší bylo, že mnoho výbušnin bylo uloženo venku v chatrčích nebo zůstalo zcela nehlídaných

https://www.pri.org/stories/2015-01-04/cold-war-stockpiles-us-pays-turn-ukraines-deadly-landmines-dust

2) Např. The New Yourk Times uvedly, že 27. září 2017 U Kalinovky vybuchnul takový muničáček, ve kterém bylo podle ukrajinských představitelů uloženo jen 200 000 TUN MUNICE (DVĚSTĚ TISÍC TUN)

https://www.nytimes.com/2017/09/27/world/europe/ukraine-ammunition-depot-explosion.html

3) Ještě v roce 2015 mezinárodní společenství řešilo likvidaci 133 307 TUN a 255 633 356 kusů "přestárlých" nábojů, raket, min a bomb. V dokumentu v odkazu najdete mapku 30 muničáků a přesný seznam munice, které z nich byly navrhované ke zničení jen z důvodu dlouhého uložení. To představovalo jen zlomek celkových zásob. Nicméně i prošlá munice se dá použít v případě válečného konfliktu

https://www.yumpu.com/en/document/view/5269548/aging-stocks-of-ammunition-and-salw-in-ukraine-bicc

1 1
možnosti
BV

Převedeno do řeči čísel 63 tun munice z Vrbětic představovalo:

0,003% (TŘI TISÍCINY PROCENTA) z DVOU MILIONŮ TUN munice skladované na Ukrajině !!

0,044% (ČTYŘICET ČTYŘI TISÍCIN PROCENTA) ze STO TŘICETI TŘÍ TISÍC TUN, kterou chtěli ZNIČIT jako nadbytečnou za účelem SNÍŽENÍ OBROVSKÝCH ZÁSOB.!!

Veřejně známá jednaní o tomto snížní probíhala před i po výbuších ve Vrběticích

PROBŮH!!!! Nikdo soudný nemůže přeci uvěřit, že tu munici z Vrbětic nutně potřebovala Ukrajina a proto jí bylo nutné zničit. A přesto to do nás manipulátoři hustí a je s podivem kolik lidí jim to žere i s navijákem

3 0
možnosti
Foto

Ukrajina nepotřebovala munici, která jim vybuchla. Jeden žasne jak lidí podlehají ruské dezinformaci.

1 0
možnosti
ZZ

Takže 200.000 tun nepotřebovala a 63 tun ano ?

Vašim myšlenkovým pochodům teda nerozumím.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
Foto

Za svrženého prezidenta Viktora Janukovyče pracoval ukrajinský zbrojní průmysl prakticky jen na export a i stávající výzbroj ukrajinské armády se rozprodávala do zahraničí. Když pak na jaře 2014 začala krize s Ruskem, byla Ukrajina prakticky beze zbraní a neměla se čím bránit. „Ještě na počátku září (2014) měly ukrajinské jednotky jen dvacet procent vojenské techniky, kterou potřebovaly.

0 0
možnosti
ZZ

Všechno se rozkradlo ?

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 317
  • Celková karma 13,31
  • Průměrná čtenost 948x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik