Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tenhle blog patří do politiky, nejde tu o vědu.

0 0
možnosti
DR

Naprosto přesně vystiženo. Ten tendr můžou rovnou zrušit, jsem zvědav kdo jim to nyní postaví. Požadavek na 1200 MW reaktor totiž dokáže splnit jedině ten zlý Rosatom, ti ostatní žádný reaktor o takovém výkonu nikdy nevyrobili a tudíž na to nemají ani licenci. A tak hlavně, že jsme jim to nandali.

Jsem zvědav, kdo první bude mít tu odvahu to veřejně říci nahlas.

Jasná karma. R^

1 0
možnosti
Foto

Z Vašeho popisu vyplývá, že tendr byl zadán tak, aby jej nemohl získat nikdo kromě Rosatomu. Je to tak?

0 0
možnosti
JZ

Kment pouze lže a píše nesmysly. Stačí si přečíst tohle.

https://temelin.cz/aktuality/ekonomika-jadra/slabiny-uchazecu-o-vystavbu-reaktoru-v-cr-rosatom

A jinak 65% českých občanů odmítá Rosatom v Dukovanech. Tečka. :-)

3 5
možnosti
DR

Zatím tu plácáte výmysly spíše vy sám. A Drábová a odbornice? Možná kdysi, než začala vrtat do politiky. Ale jako vtip vážně dobrý. ;-D

2 0
možnosti
JZ

Rosatom je řízený zkorumpovaným vedením, nedokáže dodržet dohodnuté termíny, což se prokázalo právě v Maďarsku, navíc Maďaři musí platit i tehdy, pokud elektrárna nebude hotová. Paní Drábovou považuji za odbornici, pana Kmenta nikoliv. Ten jenom papouškuje výmysly fanklubu Rosatomu. :-)

4 2
možnosti
JK

J70i82ř51í 27K75m88e23n72t

16. 5. 2021 22:00

Financování v Maďarsku je 80/20. Tedy 80% platí Rosatom a Maďaři to začnou splácet až po uvedení do provozu. Co se týká termínů - Areva nedodržela o 12 let a dodala vadný reaktor. Je otázka, zda někdy bude v provozu a pokud ano, životnost bude díky materiálovým vadám pláště reaktoru velmi omezená. Westinghouse též nedodržel nic a navíc 2x zkrachoval. Korejci jsou mimo hru, jejich reaktor nesplňuje nic. A ani u takového zastaralého reaktoru termíny nedodržují.

1 0
možnosti
Foto

J28o64s74e11f 85B23á38r22t50a

15. 5. 2021 14:15

Wernher von Braun

byl člen SS, podle našich dnešních kritérií nejlépe zavřít nebo ještě lépe zastřelit. A pomohl USA až k cestě na měsíc. Podle paní Pekarové Adamové hnusný nepřítel, ani ptačí budku by mu nedovolila postavit. A tak tu žijeme. Vrahy z Waal Streetu vystřídal Putin. My se zkrátka bez třídního nepřítele neobejdeme. A argumenty nehledejte, ideologický fanatismus s nimi nepracuje. Čekám jen samé mínusy.

6 2
možnosti
Foto

Jenže pane Barto, na rozdíl od Vašich vrahů z Wall Streetu má Putin už u nás na svědomí dva mrtvé.

3 5
možnosti
VB

Jediným správným řešením jsou obnovitelné zdroje energie a plyn z Norska, nikoli z Ruska.

2 3
možnosti
TH

Přestat vyvážet elektřinu. Ta má pohánět stroje na kterých vznikají výrobky s vyšší přidanou hodnotou. Většina lidí nadává, že jsme montovna a pak jim nevadí stát se elektrárnou. Co jsem pochopil, tak paní Drábovou u ruského dodavatele zajímá hlavně vymahatelnost práva.

0 2
možnosti
JK

J15i12ř87í 58K95m68e30n59t

16. 5. 2021 22:19

Stavba dalšího reaktoru už nedává smysl. Ale takových projektů je víc a přestože nebudou realizovány, na zbytečné přípravě se do správných kapes dostanou miliardy. A to je asi dnes účel. A vymahatelnost práva u Arevy, která zfalšovala dokumentaci nebo Westinghouse, který věděl, že V.C.Summer nelze dostavět a přesto dojil investora? Nebo snad u Korejců, kteří nemají co nabídnout a s jadernou energetikou končí?

0 0
možnosti
JV

J54a30n 70V72l28k

15. 5. 2021 12:01

Za této situace se nabízí pouze jediné řešení. Nemáme projekt JE, ale ten se nechá koupit. Navíc, musíme se aktivně podílet a řídit všechny fáze projektu. Výstavba JE není zas tak složitá, pokud máme kvalitně připravenou dokumentaci a nemusí se improvizovat. Atypický je pouze primární okruh, ostatní systémy a komponenty se více méně již opakovaně vyskytují. Problémem je, že existuje vysoká koncentrace těchnologií na relativně malém prostoru a zvýšené nároky na kvalitu a dokumentování. Jiná cesta ale není, sledování kvality od počátku výroby se dnes již běžně vyžaduje.

0 0
možnosti
Foto

J80o45s35e91f 30B94á11r57t72a

15. 5. 2021 11:10

Na to, že nejste z oboru, jste to popsal dost přesně. Opakuji jeden takový příklad od nás: Dal by dneska někdo vyrobit parogenerátor Vítkovicím?

1 3
možnosti
VV

Jisteze ne. Dokance ani Dobrisi ci liberci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2390x
Absolvent fakulty informatiky MU, zaměstnanec VoIP/virtuálního mobilního operátora. Podporuji zavedení prvků přímé demokracie a odvolatelnost politiků, kteří se zpronevěřili svým slibům a nehájí zájmy svých voličů. Rád hledám a nabízím řešení problémů. Nejsem příznivcem jednoduchých zákazů, které většinou nefungují, hledám použitelné alternativy. Jsem členem SPD, zastupitelem města Brna a MČ Brno-Bystrc. 

Seznam rubrik