Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ivermectin byl pocientům podáván na I. interní kardioangiologické klinice FNUSA a LF MU. Dávkování u většiny pacientů bylo 0,2mg/kg. Brněnští lékaři však 29. dubna 2021 konstatovali, že pro průkaz účinku ivermectinu bude třeba větší randomizované, placebem kontrolované studie. „Výsledky naší léčené skupiny potvrdily již opakovaně publikovanou dobrou toleranci léčby a zároveň naznačují možný pozitivní efekt. Ten však nelze kvantifikovat vzhledem k absenci kontrolní skupiny. Nemůžeme ho tedy na základě této retrospektivní analýzy považovat za potvrzený, nicméně se nám jeví jako smysluplné v léčbě pokračovat. Jasnější evidenci může přinést jen prospektivní randomizovaná, placebem kontrolovaná klinická studie, kterou jsme ve spolupráci s Lékařskou fakultou Masarykovy univerzity a Czecrin připravili, a která nyní byla odeslána ke schválení do Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Bude-li projekt schválen, může se však limitací stát počet zařazených pacientů v době poklesu incidence nemoci,“ upřesnil primář Michal Rezek.

https://techfocus.cz/veda-vesmir/3146-brnensti-lekari-zaznamenali-pri-lecbe-nemoci-covid-19-ivermectinem-mozny-pozitivni-efekt.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

0 0
možnosti
ZS

Karma.

Jinak už ani nemám sílu nic dodávat. Tady je z covidu politika s obrovským točením peněz. V léčivech, ve vakcinaci, v respirátorech.

Proč zkoušet něco jednoduchýho, léty prověřenýho, levnýho...

achjo

1 0
možnosti
Foto

Zde článek ze 30. března 2021 : Opětovné použití Ivermectinu pro COVID-19: Molekulární aspekty a terapeutické možnosti. Repurposing Ivermectin for COVID-19: Molecular Aspects and Therapeutic Possibilities.

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2021.663586/full

0 0
možnosti
Foto

MUDr. Pavel Dlouhý, předseda Společnosti infekčního lékařství, v rozhovoru pro časopis Medical Tri­bune již dosti podrobně vylíčil názor našich odborníků na ivermectin: „Nechceme nikomu bránit v použití tohoto přípravku, pokud se k němu rozhodne. Připomínám ale podobný příběh z jara, kdy se podával na základě předběžných nadějných údajů hydroxychlorochin. Také byla velká očekávání veřejnosti, a kdo by ho ne­podával, byl by málem za zločince. Nejen u nás, ale i ve světě se používal poměrně široce. Jak klinické studie ale pak prokázaly, nejen že neúčinkuje, ale zvýšil počet úmrtí v léčené skupině. A myslím, že po všech těch zkušenostech se slepými cestami jsou dnes experti velmi opatrní. Obáváme se, aby se podobný příběh jako s hydroxychlorochinem neopakoval u ivermectinu. Přesto jsem smířlivý k tomu, když nějaký lékař vyhoví přání pacienta. Výho­dou tohoto léku je, že na rozdíl od hydroxychlorochinu, který měl známé závažné nežádoucí účinky a interakce, zdá se podle literatury a dosavadní mnohaleté zkušenosti, že má nežá­doucích účinků relativně málo. Co se zdá, že bude jediné, na co je potřeba si dát důsledně pozor, jsou teratogenní účinky (pozn.: teratogeny jsou faktory, které způsobují vznik vývojové vady, nebo pravděpodobnost vzniku této vady zvyšují) a nutnost vyvarovat se podání přípravku těhotné ženě.“

0 0
možnosti
JJ

J36i47ř80í 31J27o93h11n

14. 5. 2021 16:33

Někdo ivermectinu věří, někdo ne. V každém případě je ZLOČIN, že ho u nás nepovolí k volnému prodeji, stejně jako aspirin. Každý by měl mít možnost si ivermectin u nás koupit volně v lékárně a nebo si ho nechat předepsat ihned po zjištění covidu. V první fázi nemoci je nejúčinnější a zabrání zhoršení průběhu nemoci, takže není nutná nemocniční léčba.

Prodaly se ho miliardy balení, vedlejší účinky jako anitivirotikum nemá a je to levné. To je zásadní nedostatek.

Doufám, že ti obchodníci se smrtí budou potrestáni už brzy a nebude se muset čekat na Boží mlýny. Ty pro tyto lotry melou příliš pomalu.

5 0
možnosti
JJ

J54i48ř58í 15J25o75h39n

14. 5. 2021 16:24

Když si přečtete příbalový leták ivermectinu, tak tam jsou popsány vedlejší účinky, ale vyskytují se pouze při léčbě konkrétních parazitálních onemocnění - když to ty červy a jinou havěť vyhání z těla.

Přece si naši obchodníci se zdravím a smrtí (ať už v parlamentu, v SUKLu nebo v lékárnách,...) nenechají zničit lukrativní covid-byznys levným a účinným lékem.

Obávám se, že příští rok zakážou u nás i volný prodej aspirinu a paralenu a místo toho nabídnou "nový lék" stonásobně dražší.

4 0
možnosti
Foto

KarmaR^

1. Stačí přepočítat si ta absolutní "hrozná a děsivá" čísla z Indie na počet obyvatel a porovnat je s našimi čísly v době vrcholů.

2. Zde diskutujícím "odčervovačům": Ivermektin je antiparazitikum a antivirotikum... více na wikipedii.

3. Kdo brání široké dostupnosti tohoto léčiva v lékárnách, měl by být trestně zodpovědný za možná úmrtí lidí, kterým nebylo umožněno zkusit se léčit v počátku nákazy, zarazit množení viru v těle.

3 0
možnosti
VB

Možná jeden z důvodů vysokého počtu úmrtí, ač dalším důvodem bude přelidněnost, stísněnost jejich bydlení a stylu života. A taky asi málo účinné vakcíny.

0 3
možnosti
JJ

J68i57ř71í 81J40o38h15n

14. 5. 2021 16:26

V Indii mají menší počet úmrtí, než u nás. Indická čísla vydělte 130 (násobek počtu obyvatel) a pak porovnejte s českými čísly.

1 0
možnosti
Foto

Tak odčervení pacientovi prospěje každopádně, to je jisté....

0 5
možnosti
JJ

J60i95ř24í 55J80o86h84n

14. 5. 2021 16:27

Vaše jméno.... Sorry, někde se stala chyba. Zkuste si nejprve nastudovat informace a pak teprve pište.

1 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista