Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdyby hnutí Hamas zasáhlo svou raketou mešitu Al Aksa na Chrámové hoře, pak by to vydávalo za čin Izraelců. Arabové by dostali najednou dvě zprávy: Udělali to Izraeleci a Udělal to Hamas. Bohužel je pravděpodobné, že by více věřili té první.

0 0
možnosti
Foto

Díky za informace. Vás si vždy rád přečtu.. Možná to má vše nějaké řešení, ale já osobně jej nyní nevidím.

0 0
možnosti

K67a10r58e71l 13O72r46l21í93k

12. 5. 2021 18:41

Izraelci informují, že Arabové v Lodu páchají "křišťálovou noc". Všem násilníkům by měli odebrat izraelské občanství a DEPORTOVAT. Ze současného dění je zřejmé, že chtít zřídit v Judeji a Samaří "Palestinský stát" mohou jen zločinci, čekající na další šoa. Autorovi článku za informace karmu a poděkování. R^

1 0
možnosti
Foto

ozpočet Hamásu opírá hlavně o finance svých zahraničních podporovatelů.

Finanční a vojenskou podporou Hamásu se netají Írán, Turecko, Katar,

Severní Korea.Boj Hamásu usnadňuje rovněž rozvětvený tunelový systém.

Tunely sloužící k pašování zboží byly objeveny už v 90. letech, nicméně

výstavba tunelové sítě za účelem páchání teroristických útoků na území

Izraele, začala až s nástupem druhé intifády. Tunely také slouží jako prostor

pro skladování zbraní, raket a raketometů nebo plní funkci ochranného bunkru

v případě izraelského odstřelování. Jejich likvidace je pro Izrael náročná, jelikož vchody do tunelů se většinou nachází v obytných čtvrtích mezi domy civilistů nebo školami a nemocnicemi . Náklady na výstavbu tunelů činí přibližně 60-200

tisíc USD Celkové náklady i s údržbou pak činí 1 milion USD Podle IMFAHamás zaplatil za stavbu 1 300 tunelů (v letech 2007–2014) přibližně 1,25 mld. USD. Tato částka by mj. vystačila na stavbu dvaceti škol, dvounemocnic a třech nákupních center.Druhým zdrojem jsou peníze určené palestinské autonomii z evropského unijního rozpočtu. „Peníze EU jsou v Palestině často zneužívány k podpoře terorismu a Evropská unie to není schopná uhlídat. Dělá to kolem 425 milionů eur. Pak jsou to různé nadace jako třeba nadace Konráda Adenaura. EU nedá Izraeli na podporu projektu ani cent.

1 0
možnosti

Pane Stejskale mam vas za moudreho muze bud primo v Israeli zijiciho, nebo velmi dobre o Israeli informovaneho.

ormovanehoVysvetlete mi prosim kde Hamas ty rakety bere. pochybuju ze maji technologie vyrabet je primo na miste. A takova raketa se neda propasovat pres hranice v aktovce.

1 0
možnosti
Foto

Než jsem stačil zareagovat, něco už naznačil ve svém příspěvku Jiří Kindl. Já mohu jen skromně dodat toto: Způsobů je více. Něco jsou schopni vyrobit sami, zejména menší a jednodušší rakety s kratším doletem, a to z materiálů určených k jinému použití (trubky, hnojiva, PHM apod.). Velkou roli hraje pašování (komponentů), byly ale zachyceny námořní dodávky (maskované jako jiné zboží) kompletních zbraní (vedle raket, minomety aj.). Hlavním sponzorem je Írán, který vedle zbraní dodal teroristům také know-how; Hamas nakoupil zbraně také v Sýrii. Zapojeny mohou být i další země. Pozemní pašerácká cesta míří (mířila) přes tunely na Sinaji, pokud jde o námořní variantu, byly použity vodotěsné kontejnery, zaangažováni byli rybáři. (Víc než já ví izraelská tajná služba, ale ta nepoví ...)

0 0
možnosti

Před časem mi napsal můj tel avivský přítel, starý moudrý muž, tohle:

"Rok co rok osadníci zabírají palestinskou půdu a naše soudy jim to posvěcují. Rok co rok naše armáda zabíjí tisíce Palestinců, včetně žen a dětí, nesrovnatelně, mnohonásobně víc, než nás všichni palestinští teroristé dohromady. Dvoustátní řešení už je jen sen, Judea a Samáří jsou rozdrobeny tak, že tam žádný stát být nemůže, Gaza je koncentrák obehnaný ostnatým drátem. Nezbylo nic pro ně, všechno je pro nás. Teroristi budou posilovat. A teror růst. Doufám, že to neskončí válkou, už jsem si jich užil dost. Ale může to vůbec skončit jinak? Jak?"

Hm,

a to ještě nevěděl o Trumpově plánu, který to vlastně potvrdil.

Je to starý a odhodlaný vyznavač dvoustátního řešení, za hlavní město Izraele považuje Tel Aviv, v dnešní době v podstatě exot, i když Izrael miluje. Takový Braun by ho měl za pomateného židovského neomarxistu. Když ne rovnou za kolaboranta.

Já ho mám rád, protože to je úžasný člověk. A ty slova mi nejdou z hlavy...

0 0
možnosti
Foto

Je to pomatený židovský neomarxista a kolaborant... i když si myslím, že nikdo takový neexistuje a pokud ano, tak pouze ve vašem antisemistském myšlení.

3 0
možnosti
Foto

Jenže postoj Arabů je takový, řekněme zvláštní.

Pěkně to ilustruje rozhovor s 25letou jeruzalémskou arabkou, matkou asi 3 dětí (tehdy, 2014).

Říkala, že když je poplach, tak nikam nejdou, ale dívají se z okna a baví se, jak Židi skáčou za auta a zalehávají na zem u zdí. Na námitku, že je to nebezpečné, přece by střepiny mohly trefit i je, odpověděla, že ne, že je Alláh ochrání. No a když ne? Tak to bude vina Židů.

Bylo v Times of Israel, ale už to asi nenajdu.

Takže očekávám, že kdyby Hamás trafil al-Aksá, všichni mohamedáni by z toho obviňovali Izrael (bez rozdílu - sunna i ší'ia).

6 0
možnosti

Máte to tam v té Hospodinově zemi zajímavé. A ještě na vás chce vlítnout Turecko.

0 0
možnosti
Foto

Turecko může být rádo že je rádo. A zajímavé do je kvůli světovému mínění, které má poněkud zvláštní představy o právu země na klid a mír a sebeobranu

3 0
možnosti
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal