Diskuse

Co bude dál?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Každý musí začít sám u sebe. Otázka "Co bude dál?" na mne působí poněkud rezignovaně. Jako bychom byli pouhými ubohými hříčkami nějakých neznámých sil. Ale tak to není. Jsme to my VŠICHNI, kteří se podílíme na stavu společnosti - ta je pouze odrazem a zrcadlem našeho kolektivního vědomí. A to, jak se zdá, nikdy nebylo na valné úrovni.

Viz dějinné události, z nichž se žádná následující generace nedokázala poučit, a proto ten nekonečný kolotoč: pád na dno - chvilkové vystřízlivění a poté chlácholivý spánek, zatímco se v zákulisí mocných tiše připravuje další pád na dno. A my se stále divíme.... Chybí nám obezřetnost, bdělost včetně schopnosi vidět souvislosti a zdravě pochybovat.

0 0
možnosti

Pokud vidíte ve svém okolí nějaký marasmus, asi byste se měla vymanit ze své sociální bubliny - já třeba kolem sebe žádný marasmus (tedy kromě vlády estékáků s komouši) nevidím. Jenže to se nezmění přístupem člověka sama k sobě - bohužel.

Jo - a opravte si tu hrubku v předposledním odstavci

0 0
možnosti
LP

Mne taky neni jedno, co bude s nasi zemi za par let, takze ve vobach nedostanou muj hlas urcite Pirati, TOP09, STaN a KDU-CSL.R^:-)

2 0
možnosti

a bohužel - právě proto u nás bude ještě hůř - protože pak vám zbývá jen Bureš, Pitomio nebo komouši

0 0
možnosti
SB

Vy si myslíte, že to, co vidíte kolem sebe je nějaký marasmus?

Já bych spíše řekl, že za tím, že vy to shledáváte marasmem, není nic jiného než obyčejná lidská vlastnost, že lidé mají vždy tendenci shledávat tragickým to, co mají před očima.

Ve skutečnosti tady v podstatě všechno důležité jakž takž funguje. A nedělejte si iluze, že někdy budou vládnout nezkorumpovatelní lidé.

To, co vy nazýváte marasmem, je normální vlastnost každé lidské společnosti, a sice ta vlastnost, že jako není dokonalý žádný člověk, tak není dokonalé ani žádné uspořádání lidské společnosti.

Jestli existuje posmrtný život a jestli je odtamtud možné sledovat dění ve světě živých lidí, tak vám navrhuji, že až se tam jednou za nějakých dvacet nebo třicet let sejdeme, budeme spolu tisíc let nadhledu dění na téhle zemi. A uvidíte, že to, co v podstatě stejné nešvary budou po celých těch deset století.

4 0
možnosti
PK

Co bude dál, třeba zda si vybudujeme odpovídající imunitu, nebo dostavíme jaderný blog, resp. zacelíme díru ve státním rozpočtu, nebo se vypořádáme s ekologickoymi hrozbami resp. nestaneme se muslimskou republikou atd. atd....

no já předpokládám, že se život kvůli nám nezastaví a půjde dál a logicky my s ním a to i když se občas rozum zastavuje a to nejen nad kauzami, ale i některými blogy a i tvorbou ČT, tak to stále ještě jde a srdce ač je to k nevíře, stále ještě bije.

Tak nejlépe asi bude se posouvat dál a k tomu si prozpěvovat v duetu s doktorem Hnízdilem, nebo vidíte jiné možnosti, určitě jich je mnoho a mnoho a mnoho...a zdravím pana Trčálka, který nalézá vhodnější odpovědi na podobné dotazy...;-€;-O;-D

2 0
možnosti
Foto

Co bude dál? Na podstatné změny je třeba se ptát v Bruselu a nic příjemného to nebude.

0 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik