Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
JP

Obří pandemickou díru v rozpočtu bude nutné zalepit, pokud se nechceme vydat řeckou cestou, o tom žádná. Já jen cestu zvýšení (jakýchkoli) daní o dva řády nevidím jako cestu, ale jako naprosté šílenství, co má s řádným hospodařením společného asi tolik jako léčba nemocného státního telete jeho obřadným podříznutím. A výzva k utažení opasků ve volebním programu mě jako ekonoma nikdy neděsila a od volby “úsporných” stran neodrazovala.

2 0
možnosti
JK

Od Pirátu, jako středolevičáků, lze očekávat vizi sociálního státu s většími daněmi a větším přerozdělováním. Tohle samozřejmě těžce neseme my, co na to budeme muset vydělat. Mnohem lepší pro všechny co odvádějí daně je volnost v rozhodování na co vydělané peníze použijí. Čili pravicové nízké daně a malé přerozdělování, jsme přece dost rozumní a proti nepředvídaným výdajům se pojistíme, nebo si hodně naspoříme.

Pan Bismarck byl v roce 1889 za boha, přišel na to, že se nemusí dlouho šetřit na důchod, ale že ho zaplatí ti co zrovna vydělávají, to nalilo do ekonomiky ohromné množství peněz. No a nyní zjišťujeme, že ti co vydělávají nestíhají zaplatit důchodce. Průběžný systém zadrhává a jednou se zadrhne docela. Jenže reforma, jakýsi Anti Bismarck znamená obrovské náklady, za ty roky mnohem větší proti množství v roce 1889. Je to nutné udělat dříve nebo později, problém je, že žádná generace nechce být ta, co ty navýšené náklady ponese. Kdo by chtěl z daní platit cizí důchodce a navíc si spořit na důchod vlastní. ODS ten pokus učinila (i když nepovinně), dokonce ve správnou dobu, očekávala se konjunktura, bohužel to Babiš shodil a to jme mohli být už tak někde v polovině úhrady toho rozdílu možná.

Piráti však místo reformy Anti Bismarck budou vymýšlet systém Bismarck na druhou, to by pro současnou produktivní generaci bylo výborné řešení, ale nepokoušejte to pak vysvětlovat dětem a vnukům, dostanete na solar, v lepším případě. Ovšem pravda je, že nová globální digitální a virtuální doba volá po nové digitální, virtuální dani dohodnuté na globální úrovni. Jen bych varoval před hrozbou dvojího zdanění, znovu zdanit zboží i služby nabízené na internetu (i nepřímo) by byla chyba a brzdilo by to trh.

ČR je v rozpočtové, finanční, zdravotní a morální krizi, ale zatím pořád demokracie, nechat dál vládnout současného šílence, asociála, lháře a zloděje tak přijdeme o vše. Piráti jsou bezvadná změna, už jen proto, že i jejich diskuse je veřejná.

1 0
možnosti
Foto

A Vy si myslíte, že současný systém daňové poplatníky nedře?

0 0
možnosti
JL

Evoluce pokračuje, protože se mění generace, komunisti pomalu mizí v krematoriích...mladí budou radši volit Bartoše než Babiše, Fialu nebo Zemana. Generace se prostě střídají, A že levicoví liberálové zdaní bohaté, je logický krok, koho by asi měli danit, když tu půjde o stovky miliard.

0 0
možnosti
JP

Zřejmě můj problém je, že jsem nikdy nevolil tváře, ani Bartoše, Fialy, Babiše či Zemany, ani dredy, ani bonmoty, natož pouze generační vrstevníky, ale programy stran, a pak ještě pečlivě sledoval, jak své sliby plní. Já vím, bylo to bláhové a ještě dost náročné na studium, ale takový jsem byl a zřejmě u toho “po ovoci poznáte je”, už zůstanu.

0 0
možnosti
MB

Nikdo, pro privatizaci nekonal tak blahodárné - jako komunisté. Jejich roky 1948 - 1989. Nikdo ČR tak nerozvrátil a nezadlužil, jako současná vláda ! Drzé plánování schodků - v době hojnosti ! Prakticky 6 let u vesla, v době mega konjuktury ! Kalouskovy rezervy vyčerpány - prachy, reformy nikde ! Kdokoliv přijde, musí něco dělat ! ČR je na bubnu ... !

Jó, za KSČ - "Dobře už bylo", jó za Bureše - "To se nám to žilo" ! ANO !! :-)

4 1
možnosti
NM

...trefné ale i pravdivé...

2 0
možnosti
AM

A96d89a57m 79M67a21l38ý

12. 5. 2021 10:56

Babišův plán je utrácení, zadlužování. Ty dluhy rostou a stát za ně platí rok od roku více a více.

Tak se budeme tvářit jako, že nic?

Ty dluhy tak jako tak zaplatíme. Buď se zvednou daně nebo se bude znehodnocovat hodnota měny (inflace). To už se děje.

Mohou za to piráti?

Když volby vyhraje Babiš, tak se tím zachráníme?

Tak určitě se může Babiš ještě nějaký čas tvářit, jako, že je všechno OK.

A pak? Inflace, nezaměstnanost, krize.

Ale Babiš je v pohodě, on to řešit nemusí, on je v politice proto, aby si ošéfoval své zájmy.

7 0
možnosti
JP

Adoraci Babiše jsem na hony vzdálen, oslavný paján na něj v článku (ani nikde jinde na mém blogu) rozhodně nenajdete. Jen upozorňuji na “léčebné návrhy” a některé skutečně na první dobrou stupidní nápady opozice. Ozdravit veřejné finance bude běh na dlouhou trať a řezy typu “operace se zdařila, pacient zemřel”, prostě budu - doufám, že jen věcně - kritizovat. Konečně, právě lavina kritiky, která se na návrhy pirátské pracovní skupiny snesla, zabránila možná tomu, že se do konečného programu Pirátů nedostanou.

0 0
možnosti
AM

A32d92a64m 64M67a18l25ý

12. 5. 2021 10:50

To je fakt super zadupat do země ty, kteří upozorňují, že v Titaniku je díra.

A Babišovi fanoušci zatím tančí na palubě, kam byli pozváni z podpalubí.

3 0
možnosti
JP

Na “zadupávání do země” musíte hledat jinde, fanouška Babiše také. V Titanicu díra bezesporu je, a lhostejno, že ještě není zaplaveno kritických 5 komor, takže potopení na řecké či argentinské dno zatím nehrozí. Při pouhé extrapolaci dnešního stavu se komory rychle plní. Nepřehlížím díru v boku státní lodi, jen tu kritizuji návrhy jak otvor v lodi zalepit žvejkačkou.

0 0
možnosti
HH

Piráty nevolím, ale...

Zatím je to jediná strana, která mluví o tom, že bude potřeba něco podanit, aby bylo na Andrejův obří dluh, který začíná spouštět dluhovou spirálu a welcome Řecko scenario...

6 0
možnosti
RK

Přesně tak. Jsem volič spíše vpravo, ale bohužel neslyším od pravice, jak s dluhy a rozpočtem po Andrejovi. Jen Piráti zahájil debatu nahlas, zatímco všichni jsou u slibů, které budou stát peníze.

5 0
možnosti
JP

J42i68r59i 12P40i42l44n89y

12. 5. 2021 10:06

Pusťte nás na daně".

Tak to sedí. To budou jejich voliči koukat, jak jim zmizí prachy z peněženky.

8 0
možnosti
Foto

Ale abychom nekoukali i my, jejich nevoliči!!

5 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik