Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vidím to u nás v hospodě. okénko otevřené, všichni posedávají na zídce kolem hospody. kdyby byla otevřená zahrádka a mohli si sednout ke stolům, tak se to rozvolní

0 0
možnosti

Páni dochtoři, odborníci na virologii a vůbec vše, jak se na váš jssný princip šíření nákazy dá aplikovat případ z Opavska? Oslava - víceméně hospoda...

A co v zahraničí, kde se také u služeb i do hospod vyžaduje test nebo očkování, je to také totalita a estébácké manýry?

0 0
možnosti

Ale to je výborný. Chtěl bych jenom vědět, jak dlouho to nařízení o předkládání testu v hospodách bude trvat, protože mám podnikatelský záměr. U každé hospody postavím stánek - tak metr na metr, víc není třeba, kde za dvacku budu vydávat potvrzení o negativním testu. Nebudu testovat, budu jenom vydávat potvrzení.

0 0
možnosti

Jsem důchodce a nejsem zatím očkovaná ze zdravotních důvodů. Asi mám nárok sedět jen doma a koukat z okna. Když jsem chtěla ke kadeřnici musela jsem se týden dopředu objednat na testy. Přece před každou návštěvou kavárny, restaurace nepoběžím si nechat šťourat do nosu. To si holt to kafe odpustim. Stejně ta nemoc tu s námi bude žít. Třeba v jiné mutaci. Jako každoroční chřipka.

1 0
možnosti

Něco chcete, tak pro to momentálně musíte něco podstoupit. Tohle je normální stav v mnoha věcech, proč ne nyní kdy se stát (společnost) snaží zabránit šíření nemoci?

Jojo. Covid je každoroční chřipka. Vidím že tomu fest rozumíte. No jo no, místní dochtorka.

0 0
možnosti

Stát nemůže po nikom chtít, aby dělal něco, k čemu nemá ze zákona oprávnění. Hospodský např. nemůže do lokálu nevpustit někoho, kdo mu narušuje podnikání a obtěžuje hosty (viz. případ, kdy si majitel restaurace nepřál v podniku matky se řvoucími a lítajícími dětmi a dostal za to pokutu) a teď má kontrolovat, jestli mají hosté test? To je, jako kdyby stát chtěl, aby chodci na přechodu kontrolovali motoristy, jestli nemají propadlý řidičák.

7 0
možnosti

Vidíte, a hrozně se pletete. Ano, hostinský dostal pokutu, že nechtěl do lokálu pustit matku s dětmi, to je pravda, stejně jako je pravda, že majitel hotelu na Ostravsku nechtěl do hotelu pustit turisty z Ruska, dokud mu nepodepíší glejt, že nesouhlasí s anexí Krymu. Ten hotelier za to byl mainstreamem naopak chválen a vynášen do nebes.

1 0
možnosti

Tak doufejme, že se slavnostním otevřením zahrádek se taky otevřou slavnostně toalety. Máme kliku, že je deštivo, kolem hospod s okénkem to začalo už dost zapáchat... Už se na tu zahrádku fakt těším.

1 0
možnosti
Foto

Naprosto přesné. KarmaR^

5 0
možnosti

Jak bude probíhat případná kontrola z hygieny?

"Pane provozovatel, jsou všichni zákazníci testovaní?"

"Ano, všichni se prokázali potvrzením o testu."

"Zákazníci, ukažte nám potvrení o testování!"

"Trhněte si, nic takového vám jako hygieně ukazovat nemusíme." ;-)

12 0
možnosti

Máte pravdu, ten požadavek na "CZcovid pas" je nesmysl. Kromě složité vymahatelnosti bude dělat zlou krev, protože senioři jsou vesměs očkování a mladší ročníky naopak ne, takže z pohledu mladých by to mohlo vypadat tak, že důchodci si budou vesele vychlastávat na zahrádkách, zatímco oni budou sušit hubu (že by si kvůli tomu nechali dělat PCR testy, je naivní představa vlády). Podle mne by v začátku zcela postačila pravidla, která byla v restauracích na podzim - tedy omezení počtu míst a dezinfekce stolu po každém návštěvníkovi. Na druhou stranu je ale pravda, že Češi ztratí smysl pro disciplínu v okamžiku, kdy se objeví vidina čepovaného piva. O víkendu jsem byl na jednom odpočívadle, kde prodávali čepované pivo z okénka. Byla tam hlava na hlavě, seděli na lavicích naštosování jeden vedle druhého jako slepice na hřadě. A to ještě nebyly povoleny zahrádky. Sebekriticky musím dodat, že já jsem tam seděl taky.:-)

3 0
možnosti
Foto

Myslím si, že roušky na veřejném prostranství byl i epidemiologického hlediska nesmysl a restaurace a obchody se měli začít otevírat dříve za jasných pravidel, ale tím, že se to nestalo, se otevřelo živelně a bez pravidel. V neděli jsem si došel k výčepu jedné hospody, před kterou bylo namačkáno asi padesát lid , pro pivo. Vzal jsem si jako respirátor (nikdo jiný uvnitř ani venku ho neměl) a všichni na mě hleděli jako na idiota...

Smysluplné zákazy musí být důsledně vymáhány, pokud to není možné nemají smysl a místo nich má nastoupit promyšlená osvěta.

Vydali jsem se zcela opačnou cestou mnohých nevymahatelných zákazů zbabrané osvěty a s tím spojené nedůvěry ve všechno. Výsledek jsme všichni viděli.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS