Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Jak říká Woody: Oč by bylo na světě líp. kdyby si každá parta nemyslela, že právě ona má přímou linku do nebe....

3 0
možnosti
Foto

" Kdo do tebe kamenem, ty do něho chlebem..." Duka a Vy neznáte známý biblický citát? Pochopitelně nestačí znát, ale pravý křestan by se tím měl v životě i řídit. Nebo to jsou jen kecy...:-)

1 0
možnosti
Foto

Vy křesťani se snad jednou pominete. Což vám Kristus neříká, odpusťte jim, nebo oni nevědí, co činí? A tak podobně.

Vaše starosti na mou hlavu. ;-(

1 0
možnosti
PB

P86e40t63r 18B10u59r81i32a86n

11. 5. 2021 17:22

Za posledních pár desetiletí nám tady vznikl na křídlech alternativního umění nový fenomén. A tím jsou performisté a jiní "umělečtí" experimentátoři. Prakticky se jedná o nýmandy bez talentu, kteří v běžném životě nemají ani na to, aby složili básničku k narozeninovému přání, ale tady našli prostor, jak své packalství prezentovat a to ještě k tomu rádoby uměleckou formou.

Patří mezi ně i takoví exponáti, jako ten, který nechal Samsonovu kašnu V ČB pobít bedněním prý kvůli tomu, aby lidi přiměl k přemýšlení o její kráse. Jiný zase nechal firmou uříznout kus předválečného bunkru jako projev vzdoru proti válce, další matlá své exkrementy po zdi, v Rusku si nechal "umělec" přibít hřebem své nádobíčko k dlažbě.

Vysvětlení jejich bezcenných a mnohdy i hloupých až nechutných výtvorů je podle jejich vznešené mluvy to, že chtějí nastolit ve společnosti otázky, otevřít debatu, přinutit lidi přemýšlet, probouzet občany z letargie, ztrhat stará klišé, šokovat a podobné impotentní osloviny.

Nemalý prostor se ovšem v této rajské zahradě idiotství otevřel také pro různé lidskoprávní a jiné aktivisty, samozvané ideology, propagátory hovadin, sociální inženýry a podobné nepotřebné nátlakové skupinky. Hra Vaše násilí...je toho krásným příkladem.

Naprosto bezvýznamný neumětel samozvaně se pasující do role scénáristy, režiséra a mravokárce v jedné osobě v ní hrubým způsobem uráží křesťany a doslova lživou alegorií podsouvá podobně intelektuálně nedostatečným souputníkům demagogii, že Islám byl po staletí Křesťanstvím utlačován, bolestivě trpěl pod Ježíšovým sandálem a jeho věřící byli znásilňováni, vražděni a vyhlazování. Má to v lidech vyvolat dojem provinění, pocit dědictví agresorů, kteří jsou povinni řadou pokání, ústupků a bezbřehé tolerance všeho muslimského alespoň částečně smýt svou vinu. Každý myslící člověk s ukončenou ZŠ si však dnes může lehce ověřit, že tomu bylo přesně naopak. Stačí se jen začíst do historie tohoto náboženství, Osmanské říše, anebo dějin blízkého východu.

7 0
možnosti
MD

nýmandi bez talentu, bezvýznamný neumětel samozvaně se pasující...co mi tahle dikce připomíná... no, nic... pokud jde o Vaši poslední větu...byla období, kdy bylo agresivnější křestanství, období, kdy islám. černobílé to určitě není. "Křestanský" svět je dnes nepochybně dál, o tom žádná..ale mimochodem i proto, že zde - a často proti vuli církve - proběhla odluka státu od církve.

1 1
možnosti
JP

J20a78n 77P53a44v16l38í73k

11. 5. 2021 16:16

Nebýt žaloby pana kardinála na jedno představení, dnes by po něm neštěkl ani pes. Navíc on ani to představení neviděl. Pamatuji si z té doby, že jsem si v Divadelních novinách přečetl recenzi na stejnou hru, kterou recenzentka viděla ve Vídni, kde se podivila nad tím, že něco tak podřadného si pořadatelé pozvali do Brna. Pan autor tuším také v roli inscenátora díru do dějin divadla neudělal a nebýt užitečných odpůrců, odehrálo by se to bez většího zájmu veřejnosti. K těm užitečným odpůrcům mimochodem patřily také jakési vyholené hlavy, které se snažily představení přerušit.

5 1
možnosti

Takovéto výtvory sice mohou být pociťovány jako nechutné, nicméně mají svůj diagnostický přínos. Vidíme, že křesťané to divadlo nevystříleli, na autora nebyl vydán nějakou náboženskou autoritou rozsudek smrti a nemusí se tudíž do konce života někde skrývat. Severní hranici tedy narozdíl od západní není třeba opevňovat.

0 0
možnosti
MM

Je nezbytně nutné, aby se omluvili tvůrci i protagonisté hry a stejně tak i ti, kdo tuto veřejnou produkci umožnili.

4 5
možnosti
PD

P76e61t84r 64D64r53a52p58a35l

11. 5. 2021 13:52

proč, komu, za co?

4 2
možnosti
JK

Prezident České křesťanské akademie, monsignor Tomáš Halík a nemalá část církve, kterou oslovuje, s vámi nesouhlasí.

http://halik.cz/cs/aktuality/novinky/clanek/433/

1 0
možnosti
MK

Halík by prodal muslimům vlastní matku. Rv

7 2
možnosti
PD

P83e77t79r 41D20r28a14p45a74l

11. 5. 2021 13:24

vy děláte, jako by křes ́tané nikdy žádné jiné menšiny neuráželi. stačí nahlédnout do diskuze u jakéhokoliv článku o LGBT.

3 5
možnosti
Foto

V této kauze stojíme na opačné straně a nikoliv pro moje filosoficko náboženské přesvědčení. Nejprve bych vám ale rád položil zásadní otázku. Viděl jste onu hru? Já ano, na DVD. Nelíbila se mi, hlavně proto, že jsem zastáncem klasického divadla, nikoliv moderních alternativ. Nicméně to představení pracuje s podobenstvím ( podobně jako Bible) a tak nelze jednoznačně říct, že tím kdo znásilňuje onu Muslimku je Ježíš, stejně tak není absolutní, že ta dotyčná je Muslimka.

Druhou stranou mince je , že obě představení jsou zcela okrajovou záležitostí, o které mají povědomí jen velmi malé kruhy zájemců. Rozhodně se nejedná o nějakou masovou protikřesťanskou kampaň. A pak je tu ještě jedna věc, týkající se konkrétně pana Duky.

Jeho velikým obdivovatelem je režisér Jiří Strach, který má za sebou díla jako Anděl páně a hlavně Ztracenou bránu, která je prošpikována "urážkami" víry. Především druhý díl, v minutě asi 36.25 je zajímavý rozhovor. To se pana Duky nedotklo, když Tomáš Topfer hovoří o Ježíšovi jako o židovském atletovi?

Já si myslím, že se jedná o nafouknutý spor a lidé, kteří jsou spojováni s moudrostí a nadhledem, by měli zvážit, zda se do něj pouštět. Bohužel, pan Duka z nějakého neznámého důvodu pocítil potřebu do onoho lejna šlápnout a zatrsat si na něm.

https://www.youtube.com/watch?v=i51f49BWeO8&t=2197s

7 5
možnosti
MK

Srovnat Anděla Páně a tu úchylárnu, to fakt myslíte vážně?

7 3
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal