Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím, kolik Vám je a co všechno tedy můžete pamatovat.

Nicméně moje zkušenost s trampingem za totáče je vysloveně pozitivní. Tábořit jsme mohli, kde nás napadlo (jen byl občas problém se zakládáním ohniště - ovšem ne kvli totalitě, ale kvůli riziku požáru).

Stejně tak trampské osady nejen, že byly tolerovány, dokonce i vznikaly a vzkvétaly (viz přehled s daty vzniku: http://tramp-archivy.cz/ato/).

Dnes jsme v situaci, že každý pozemek někomu patří, no a ten si ho zákonitě hlídá, aby o něj náhodou nepřišel. Osadníci by ho totiž mohli vydržet, kdyby je majitel nevyháněl.

0 0
možnosti

A91l47e71x 83G67r30e14g29o54r

10. 5. 2021 20:59

Možná jsem trochu mimo, protože doby kdy jsem se toulal jsou trochu daleko v minulosti,ale tyto všechny osady vznikaly tak trochu mimo zákon na cizích pozemcích.

A jestli dnes někdo uplatňuje svůj vlastnický nárok na daný pozemek,potom je asi jediná cesta a tento pozemek si prostě koupit. Já, vím,je to hrozné ale pokud chceme mít právní stát, potom soukromé vlastnictví nelze omezovat .

Za první republiky v počátcích trampingu vznikaly osady na pozemcích, které některý z členů osady vlastnil.

2 0
možnosti
Foto

Pakliže jsou někde osady již například 90 let, např. na břehu potoka a řeky Labe osada Gredo, žádného soukromého majitele nemá. Po těch letech nevidím důvod, proč osadu rušit jen kvůli jednomu "důležitému" hajnému.

2 1
možnosti

Já jsem rozhodně pro, jen pokud myslíme tu samou osadu, tedy z nádraží Čelákovice do Káranýho pěšmo, vždy jsem mijel osadu "Grádo", že by dnes její jméno bylo Grédo?

1 1
možnosti

Les Království je úplně jinde. Mrkněte na mapu.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS