Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přestože osobně bych nezavřel malobchody vůbec, tak chápu, proč to vláda udělala. Při šíření epidemie kapenkové infekce potřebujete omezit kontakty. No a omezují se logicky kontakty, které omezit jde a je to relativně snadné a vymahatelné. Bohužel do toho spadly ty kontakty mezi prodejcem koupelen a koncovým zákazníkem.

0 0
možnosti

Držím vám všem palce, ať se daří !!!

3 0
možnosti

zavřeli vás, protože omezovali šíření epidemie

1 4
možnosti

Lež. Zavřením 25 % obchodů, a to těch zcela minimálně frekventovaných, žádné šíření pandemie neomezovali. Dokonce to ani nijak nezdůvodnili.

2 1
možnosti

J38a76n 23V12ě85r98n25ý

11. 5. 2021 14:43

Já OSVČ v zásadě fandím, jako marxista bych si přál aby každý mohl vlastnit svůj zdroj obživy a prostý lid nemusel otročit na statcích patřícím pár vyvolených.

Na druhou stranu toto jejich nekonečné brečení mě nechává těžce chladným, když po státu nic nechcete proč musím pořád číst jak vám nic nedal? Proč když jste tak úspěšní a skvělí, musím neustálet poslouchat jak vás ruinují daně? Proč když vám nikdo neplatí a všichni vás jenom okrádají nejste zaměstanci?

4 6
možnosti

Davide zdravím, tak jak to šlo? Snad se to setřese.

Někteří jsou na očích a viditelně je celá situace těžce poškodila. Smutné je, že jsou i někteří méně viditelní, které to též postihla a navíc nemají nárok na žádnou pomoc. Naše firma např. se zabývá výrobou a nikdo nás nijak neomezoval, akorát jsme neměli kde prodávat, protože byli naši odběratelé uzavřeni.

0 0
možnosti

D71a51v77i19d 30V59l66k

11. 5. 2021 15:23

No žádný nával to nebyl já jsem naštěstí přesměroval celou firmu do potravin hned jak to začalo ten Covid a zrušil dva obchody. Takže koupelny jsme si vydržovali z farmářských Gruntů a přežili to . O žádnou pomoc jsme neměli požádáno a žádnou nedostali. Stát vlastně preferoval ty pasivní ,kteří zůstali sedět doma, ale v některých oborech to jinak nešlo za mě je to Ok.

1 0
možnosti

S tou pověstnou kozou máte bohužel stoprocentní pravdu. Malý závistivý čecháček to "parazitům" přeje, protože jste si přece logicky na všechno nakradli. Slušný člověk přece pracuje v továrně u pásu. Každopádně naivně doufám, že za to zakleknutí maloobchodu půjdou dotyční pachatelé nouzového dobra do tepláků.

5 2
možnosti

No však již se chystají žaloby na vládu a vůbec úřady příbuzných zemřelých obchodníků a jejich rodin. A ti co skončili pod mostem a přesto vydrželi tak ti již chystají i protestní stanování.

Jojo. Když extrém tak extrém.

0 0
možnosti

R57a89d10e86k 19K87o41h48u39t

10. 5. 2021 22:43

Po takove brutal znicujici akci Babise ze jeste vubec nekdo otevre. Ti co vydrzeli tu hroznou dobu pastvy jaby nepomreli hlady sou hrdinove hodni obdivu, ktereho se zde jednomu dostava plnymi hrstmi.

1 5
možnosti

R41a10d47e24k 94K87o20h73u19t

10. 5. 2021 22:36

Chudaci utiskovani zivnostnici. Nikdy nic po statu nechteli a stat je furt formou dani okradal... A okrada. Ani tu dovolenou jim nikdo neproplati. Tak jako zamestnancum.

1 10
možnosti

Promiňte, ale to co píšete, je nesmysl. Já si vážím všech pracujících, nicméně všichni musí platit daně a napsat, že stát okrádá živnostníky, je nefér. Jsem zaměstnanec v soukromé firmě a platím sakra velké daně (ze superhrubé) mzdy. Nikdo se mě neptá, strhnou mi to hned a nemám nárok ani na odpočet na dojíždění (jezdím 40 km jedním směrem a v podstatě musím autem, jinak bych na cestě strávil tak 3 hodiny denně). A stejně to nenazývám okrádáním, prostě nějaké daně se platit musí. Můžeme diskutovat o výši těch daní, snížení daní od nového roku byla docela pomoc, platím o necelé 3000,- méně a pro představu, není to teď přes 30000, ale už jen cca 28000/měsíc. A to mě přijde docela dost ... a nevím, jaké služby oproti živnostníkům užívám od státu víc, pracuji v soukromé firmě.

Co se týká dovolené, to je další mýtus, který můžete jednoduchým myšlenkovým pochodem zvládnout. Při 25 dnech dovolené z celkem cca 250 pracovních dnů je to 10%. Stejně jako já zaměstnanec vím, že podepsaný platový výměr je jen 90% mzdy, kterou mi zaměstnavatel vyplácí za odpracované dny, tak i živnostník si může říct, že z toho co vydělá, si může vyplatit jen 90% jako mzdu a 10% si nechá bokem a platí si z toho sám sobě dovolenou. Asi to tak nebude nikdo dělat, je to příklad, ale je snad jasné, že dovolenou zaměstnancům nedává stát jako nějaký dar, na který nemají živnostníci nárok.

Jak jsem psal, přeji všem živnostníkům, zaměstnancům atd., ať se jim v práci daří a nezávidím ani jedněm nic, není totiž co. Jsou nějaké podmínky a každý dělá dobrovolně to, co chce. Samozřejmě teď jsem mluvil o standardním stavu, v covidu byli ti, co jim stát zakázal dělat jejich práci, hodně postiženi a já doufám, že se z toho vzpamatují a budou se moci vrátit k tomu, jak to bylo před tím.

0 0
možnosti

Ať se daří, hodně štěstí a mnoho sil.

2 0
možnosti

....zas brečí,neskutečné.

0 13
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
10 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS