Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Skromnost šlechtí

a pompézní pomník fronta na maso se v Praze na štěstí nikdy nedokončil, ani již nikdy nedokončí. I jeho tvůrci včas seznali, že nastal čas, jej zlikvidovat a odstranit.Vlasov, kterého v Mnichově vedení Sovětského Svazu vyslanými vrahy nechalo zavraždit, tak by si a nejen jeden pomník na území Ukrajiny zasloužil.Vlasov bojoval za svobodu proti nacistům, ale s koncem války a likvidací nacistických armád a podepsání kapitulaci, tak politika vedení Sovětského Svazu byla za každou cenu udržet Ukrajinu, jako součást a ve spárech Sovětského Svazu Ukrajinu udržet. Také i propaganda vítěze, také tak vypadala a z Vlasová vytvořila, to co celé roky propagandisticky hlásali, jen demagogie a snůška lží.

2 1
možnosti
JF

Paní Trochtová, malá technická: spletla jste si Vlasova s Banderou, Vlasov byl pověšen v Moskvě. Vidím, že se na Vás ta současná smršť pojmů také podepsala, je to občas vážně na palici ... :-)

2 0
možnosti
ZZ

A položil si někdo otázku, co by se stalo, kdyby průjezdu německých vojsk nikdo nebránil ?

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
SL

Položily si ji spousty historiků, drahý smíšku. Rád Vás dovzdělám. Plánem bylo vytvořit novou linii obrany a držet ji do 20.-21.5. Pražské povstání tyto plány rozbilo a zkrátilo válku o cca dva týdny. Není zač.

0 0
možnosti
JP

“Abych jako byl ve vobraze.”

autore, chceš být ve vobraze nebo jako?

0 0
možnosti
Foto

Spíš podvobraz.

2 1
možnosti
OK

O24t86t88o 16K36a98m33m

10. 5. 2021 14:59

omlouvám se, vím, že je to Praha 5...ale kvůli tomu mě nemusíte peskovat...ten problém je jinde, než v čísle Prahy...děkuji

0 0
možnosti
JL

Třikrát měř, jednou řež! Platí rovněž pro údajné milovníky umění.

2 0
možnosti
JL

Na Praze 6, jste tak leda mohl hledat Koněva. U toho prázdného soklu se teď komunisté scházejí.

7 0
možnosti
Foto

A vodku popijí, na garmošku zahrají ...

6 0
možnosti
JF

Vlasovci generála Buňačenka Prahu nezachránili, jen ji nějaký čas chránili z jihu/jihozápadu před SSmany divize Wallenstein útočící na Prahu. Nikdo to také tak rezolutně, kromě bolčševické lžipropagandy, jako Vy netvrdí. Jste učenlivý žáček, tím ovšem nepřekvapujete! Rv

https://kamm.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A210510_770450_blogidnes&razeni=vlakno

3 2
možnosti
JV

Jako že bolševici tvrdí, že Prahu zachránili Vlasovci? Nejste mimo?

2 0
možnosti
JP

"Našel jsem si na internetu ten pomník Vlasovcům. Ten tolik diskutovaný, ten na Praze 6." Tak to nevím, co jste přesně nalezl, ten tolik diskutovaný je v Řeporyjích, což je Praha 5.:-)

Každopádně s Vaší poslední větou (přesto, či právě proto, že se mi pomníček na rozdíl od Vás líbí) mohu jen souhlasit: "Debilně si myslím, že když si soudný člověk ten památník prohlédne, tak že ho těm Vlasovcům snad i přeje." Tak jim ho přejme, a nechme jeho kritiku těm nesoudným.:-)R^

1 0
možnosti
VV

To je zkratka tak, kdyz nekdo pise o necem, o cem nic nevi. Dost casto se to zde stava.

0 0
možnosti
PN

P39e30t88r 23N87e33d43v76ě20d

10. 5. 2021 11:56

Ještěže je ten tančík tak malý. Malá nepřesnost se při jeho malé viditelnosti ztratí a tak snad nebude budit tolik vášně jako ten tank Smíchovský. A přestože nejsem zrovna příznivcem tohoto pomníčku, stejně mě mrzí, že absenci rozsáhlejší vysvětlovací tabulky někdo vyřeší černou barvou.

0 0
možnosti

Výjimečně s vámi souhlasím. V některých případech je lepší méně originality a více klasiky. Pak by se nemohlo stát, že autor (nechtěně) udělá svým dílem radost lidem vašeho formátu.

1 0
možnosti
MV

Pomník se vám nelíbí. Ok, ale hodnocení umění zřejmě nebude Váš profesní obor.

8 0
možnosti
Foto

Mně se také nelíbí... Sochař David černý je umělec, - i kdy tak troch provokatér. A v tom směru si vede na opravdu výbornou... :-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 34,64
  • Průměrná čtenost 725x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik