Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J35o21s49e22f 66P16o40t88r

7. 5. 2021 22:50

To, co tady ukazujete v článku i v diskuzi jasně svědčí o kolapsu lidské přirozenosti. V ČR se ročně popravuje na 30 tisíc nenarozených dětí, desetitisíce dětí je vystaveno mučení při rozvodových hádkách, 30% mrtvých je spáleno bez pohřbu a o tom nikde ani zmínka. Ale když se jedná o psy, kočky, nebo jako v tomto případě o medvěda tak emoce vybuchují naplno, tak jak úchyláci přesouvají své city od lidí na zvířata.

Zvířata jsou od toho, aby lidem sloužila což je normální stav. Dřív psi byli uvázáni na řetěz u boudy, aby hlídali, kočky byly k chytání myší a nesměly do obytných místností, domácí zvířata se porážela pro potravu, škodná zvěř se lovila, aby neohrožovala lidi. To všechno se dělalo proto, aby hospodář měl dost jídla pro své děti a pro své staré rodiče. Dneska děti, ještě nenarozené popravíme, staré dáme do hospiců a svojí lásku ventilujeme na psy, kočky, třeba medvědy. Ale ta zvířata za to nemohou, jen naše společnost je úchylná

V článku je zřetelně napsáno, že jiné řešení nebylo možné, tak si tady nevymýšlejte a nevylévejte si falešné city.

1 3
možnosti
Foto

Jestli se ti lidé, co tam žijí a podnikají, cítili ohroženi, vyřešili si tímto způsobem svůj problém. Na tom není nic špatného.

Mnoho lidí si myslí, že může ze vzdálenosti několika set kilometrů kecat ostatním do jejich způsobu života.

2 1
možnosti
MJ

Vlk prý do naší krajiny nepatří, medvěd se do ní nehodí, liška chodí na slepice, orel otravuje... možná by bylo dobré dát se do pořadníku k Elonu Muskovi. Mars bude jistě čistý. Aspoň ze začátku.

3 1
možnosti
Foto

Zvířata do krajiny patří.

Máte ale představu kolik a kde?

Kolik medvědů hnědých by třeba mělo volně pobíhat v obci, kde žijete?

5 1
možnosti

Dokážu si představit, že přemnožení medvědi (jakkoliv jsou to pro nás milí chlupáči) mohou na Slovensku představovat podobný problém, jako u nás černá zvěř. A za ni asi moc orodovat nebudete. Souhlasím ale s tím, že snižování stavu medvědů by se mělo dít uváženě a civilizovaně, a ne tak, že se zabije matka tří mláďat.

5 0
možnosti
AV

Nie je to jednoduché. Už bolo veľa pokusov odviesť medvedicu aj s mladými

desiatky kilometrov do hlbokého lesa, no vždy sa vrátila. Potom staré samce vyháňajú mladých samcov z teritória.

Su to situácie pri ktorých je človeku úprimne ľúto, ale tých medveďov je jednoducho veľa.

Na tak malom území ako je oblasť medzi Žilinou, Banskou Bystricou a

Prešovom žije cca 1 300 až 1 500 medveďov.

Pametám ten poprask keď jeden malý macko prebehol cez Beskydy;-D

5 0
možnosti
Foto

Jen pro doplnění některých informací:

1. Na Slovensku během posledního století populace medvědů velmi vzrostla. Různé současné odhady jejich počtu se obvykle pohybují nad tisícem kusů. A to i přes to, že je jich lovci zastřeleno mnoho desítek ročně. Obávám se, že taková poptávka po medvědech v ZOO není. Pro porovnání: před 100 lety se počet medvědů na Slovensku odhadoval na 20, těsně po válce 50-80, na konci komunistické éry kolem několik stovek, v současnosti kolem 1200.

2. Pro porozumnění nebezpečnosti spícího medvěda si stačí uvědomit, že se po čase obvykle probudí.

7 0
možnosti
RP

Jejich argumentace byla, že medvědice si zvykla chodit k lidskému obydlí, v reportáži bylo vidět že jsou ve vesnici jako doma. A lidé se báli večer ven. Poslední co je přesvědčilo bylo že rozbila sklo a vnikla a docela zdemolovala cukrárnu..Taky mě jich bylo líto, ale asi je těch medvědů na Slovensku dost a podle toho se reagovalo.

0 0
možnosti
Foto

Lidí je taky dost...

3 0
možnosti
PK

Smutný příběh, moc smutný...

1 0
možnosti
ŠM

máte pravdu...brečela jsem vzteky.....ti medvědi, jsou tam doma..ti lidi,jsou bordeláři a kdyby po sobě uklízeli,tak tam mišutová s mladejma nechodí.....

6 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,26
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.