Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, těžko na tom článku hledat slabá místa. Souhlasím se vším, co je tam napsáno. Podle mně žije Evropa ze své dávné slávy, a odmítá si uvědomit, že už dávno nehraje první ligu. Amerika Tchajwanu nepomůže, už na to nemá. Čína už není papírový tygr, je velmi silná a válčit bude u baráku. USA budou muset dopravovat vojenskou sílu přes půl světa, to nemůžou zvládnout. Osobně jsem vůči osudu Tchajwanu velice skeptický.

0 0
možnosti

Pane Cervenka,

Mam k tomu par poznamek a jak rika muj kamarad, vse se odviji od toho, cemu chce kdo verit. Vy verite ve zlotrilou Cinu, ja ne a narozdil od vas v Cine bydlim, takze ji znam "zevnitr".

Xinjiang a "koncentracni tabory". Napsano o nich bylo mnoho a krome fotografii z USA a Angoly a podobnych dokazano nebylo vubec nic. Goebbels sice rikal, ze stokrat opakova a lez se stava pravdou, takze i kdyz se tyhle nesmysly budou hodne opakovat, tabory kvuli nim nikdo stavet nebude. Bota, kde je prosba o pomoc pro cloveka "v koncentracnim tabore v Xinjiangu" vyrobena ve Vietnamu verohodnosti o utlaku Uyguru opravdu neprida.

"Masakr na Tien an Men". Britske tajne dokumenty asi nebudou az tak tajne, kdyz je citujete. Krome techto tajnych dokumentu jsou informace od lidi, kteri tam osobne byli a jeden z jich je moje manzelka. V te dobe studovala na Peking University a protestu se ucastnila az skoro do konce, kdy po prichodu vojaku studenti odesli. Jak ona, tak jeji spoluzaci tvrdi, ze "tisice" mrtvych je produkt fantazie a s realitou nema nic spolecneho. Je mozne, ze tam par mrtvych bylo a tomu byhc i veril. Ale ne z duvodu jakehosi vybajeneho masakru, ale kvuli zcela legitimni obrane vojaku prec utocicim davem. Existuji fotografie spalenych vojenskych aut a vojaci si je asi sami nezapalili. A nebylo to konflikt mezi vojaky a studenty, ti totiz s prichodem vojaku odesli. Zustali tam delnici z okoli Beijingu, ktere tam dovezly autobusy. Ale klidne si verte, ze tam byly treba miliony mrtvych. Realita byla uplne jina. A pokud vas zajima, zkuste si najit zpravy z te doby, ktere NEBYLY prevzate odjinud. Jinymi slovy, znam, jednoho co zna druheho, co o necem slysel neni "puvodni zdroj".

Tibet moc dlouho samostatny nebyl, ze? A byla tam uzasna otrokoarska spolecnost a zlotrila Cina ji zrusila. Pry si tam USA chtela udelat vojenskou zakladnu. Jestli je to pravda nebo neni netusim, stejne jako historky o snaze USA postavit vojenskou zakladnu u Sevastopolu.

0 1
možnosti

A diky tomu doslo k anexi Ruskem.

A posledni, vam prispevek ma jednu zasadni vadu na krase, kdyz opominu ignorovani nekterych faktu.

Predpokladate automaticky, ze se Cina chova stejne jako tzv. "demokraticke zeme", tedy ze hodla valcit, pokud to pujde. Mate evidentne zajem o historii a tak si udelejte seznam zemi, ktere napadla Cina za poslednich 100 roku a kolik USA, Francie a Velka Britanie.

U Ciny najdete pohranicni sarvatky s Vietnamem a anexi Tibetu. Boje na Ussuri se SSSR je tezko rict, kdo je vyprovokoval, ale jak Vietnam, tak Ussuri byly lokalni konflikty zasahujici velmi male uzemi zainteresovanych zemi. Na seznam zemi, ktere napadli USA budete potrebovat nekolik prispevku.

Jinak Cina ma nulovy zajem napadnout ci obsadit Taiwan, jedine ze by Taiwansky prezident vyhlasil oficialni samostatnout nebo USA dostali hloupy napad si tam postavit vojenskou zakladnu.

A posledni, Cina nema zajem byl svetova velmoc cislo jedna. K nicemu ji to neni a nestoji o to. A uz vubec nechce byt svetovym policajtem. Ale je potreba strasit Cinou, at tecou penize do zbrojnich firem, a zeme mohou harasit zbranemi, jak jsou na tou zlotrilou Cinu pripravane, ze?

0 1
možnosti

Neni treba harasit zbranemi pane Cervenko! Staci pohrozit a to smrtelne vazne, ze jakmile Cinsti komuniste zkusi vojensky napadnout Taiwan, nastane okamzity totalni bojkot veskereho cinskeho exportu. Nejmene dve tretiny cinskych pracujicich by takto a pres noc ztratily praci. Ciska ekonomika se zhrouti jako domek z karet. Pohrozit premistenim zapadnich inevestic, treba do Indie a Indove by jenom zajasali! Stalo by to hruzu penez, presto nepomerne min nez valecny stret! Mate naprostou pravdu, s agresory je treba rozhodnost!

1 0
možnosti

Pane Lanciku, Vase představy jsou fakt naivní

0 0
možnosti

Uznávám Tchajwan jako samostatný stát a dost mi vadí, že moje země ho takto neuznává.

4 0
možnosti

Vaše znalosti jsou obdivuhodné.R^

1 0
možnosti
Foto

To jistě nejsou Evi, tohle je jen velmi zjednodušený exkurz, ale děkuji.

0 0
možnosti

Děkuji za noc zajímavý článek.

Víte, co je paradox? Že právě ti lidé, kteří opakovaně upozorňují na zaostávání Evropy a na naprostou jalovost Evropské unie, jsou v nadávkách euronadšenců nazýváni sluhy Číny. Přitom právě ta jalovost Evropské unie Číně pomáhá, protože díky té jalovosti Evropa slábna a to umožňuje Číně vnikat na ty pozice, které dříve držela Evropa.

Číně prostě pomáhají ti, kteří odmítají vidět to, jak Evropa mlátí prázdnou slámu. Sice mají plné pusy protičínské rétoriky, ale ve skutečnosti té Číně pomáhají o st šest.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za ocenění pane Beneši. Svět je často poměrně hloupé místo. Máte bohužel pravdu.

0 0
možnosti

Dobrý den Jaroslave, hezký článek se spoutou zajímavých informací.

1 0
možnosti

O Číně si myslím, že její expanzi nikdo nezastav í - museli by s ní jít do přím= jaderné konfrontace a to se nikomu chtít nebude, že? Máme se v podstatě rádi.

2 1
možnosti
Foto

Myslím, že to pořád jde. Stále je tam vzájemná závislost.

1 0
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

2 0
možnosti
Foto

Děkuji pane Zieglere. Jsem si jistý, že většina lidí se to nenamáhá číst. :-) To kdybych kritizoval Babiše, to by bylo juchu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,71
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik