Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TG

R^VR^ Nevím jak mi to mohlo utéct, Miroslave... Krásný blog a nádherné ilustrace. A jedna i novou technikou.....

Miroslave, srdečně Tě zdravím, omlouvám se za opožděnou reakci a přeji Ti krásné dny v pohodě a radosti ze života.

1 0
možnosti
MP

Díky moc, Tomáši, tvoje návštěva a pochvala mě vždycky moc potěší :-). Ano, zkusil jsem tvrdý pastel. Někdy si tím dělám náčrtky, které pak převedu do akvarelu, ale tentokrát jsem to nechal:-). Také Tě srdečně zdravím a přeji Ti krásné a radostné dny.

1 0
možnosti

I když si o významu povstání 5 minut po dvanácté, kdy za humny byli "osvoboditelé" i osvoboditelé, myslím své, neskutečně si vážím těch, kteří neváhali nasadit své životy s vědomím, že válka co nevidět skončí, a že by se tedy dalo těch pár dní přežít bez rizika v klidu domova.

1 0
možnosti
MP

Děkuji za návštěvu a komentář.

0 0
možnosti
Foto

Říká se, žij jen přítomností. Ale jde to, nemít bolestné vzpomínky a neobávat se budoucnosti? Myslím, že by se to člověk měl naučit, že to jde. Vnímat nejvíce přítomnost, a vzpomínky mít jen hezké a na budoucnost se jen těšit. A jsme zase u těch drobností, ze kterých se skládá život: V budoucnu budu třeba ležák, ale proč se netěšit na to, že mi někdo podá sklenici vody a přitom se na mě usměje, protože jsme se na sebe usmívali roky předtím? Dokonce si, Miroslave, začínám myslet, že i smrt může být krásná, když víme, že nás někdo má rád i v tom okamžiku. Co myslíte?

2 0
možnosti
MP

Děkuji Vám, Jarmilo, za komentář, který se mi moc líbí. Jiří Wolker napsal, že smrt není zlá, smrt je jen kus života těžkého. Ale myslím, že Vy jste to vyjádřila mnohem lépe, jelikož jste vřadila lásku. Přeji Vám krásný víkend.

1 0
možnosti
LV

Ten (kačer) prostě jenom je. Kéž bychom to taky dokázali...

Idylka plující v nánosu patosu jako kontrast k válečnému šílenství?

Příroda je vesmír nám neobyčejně vzdálený. Zvláště těm z nás, kteří si melancholicky libují ve sladkobolném ostentativním smutku a okázalé kvazihumanitě.

Život všech tvorů v přírodě je nepřetržitý boj o holý život. Nějaké "prostě jenom být" si žádný tvor nemůže dovolit. V přírodě platí jediný zákon - přežívají jen nejsilnější. Ostatní hynou a nikdo se jich nezastane.

1 0
možnosti
MP

Děkuji Vám za návštěvu a komentář. Ten kačer (stejně jako každý živočich - kromě člověka - a rostlina) je čisté bytí. Pokud v příštím okamžiku přijde smrt tak ji prostě přijme. Určitě o ní nepřemýšlí a dopředu se jí nebojí, stejně jako není naštvaný, že po něm před hodinou někdo hodil kamenem :-).

2 0
možnosti
Foto

Miroslave, ten váš článek mi připomněl povídkový film Májové hvězdy. Když jsem ho viděl jako kluk, tak u té třetí povídky o zbytečné smrti mladičkého tankisty jsem bulil. Hezká připomínka té dobyR^

1 0
možnosti
MP

Děkuji za návštěvu Viléme a také za připomínku filmu. Také jsem se na něj jako kluk díval a ta povídka s tankistou na mě působila stejně. Líbila se mi i ta první, s mladičkou Janou Brejchovou. Zdravím Vás a přeji hezké dny.

1 0
možnosti
PP

Milé, že si alespoň někdo vzpomenul. Dneska se to moc nenosí.

5 0
možnosti
VV

Ct si ve zpravach na rozdil od tohoto platku vzpomela.

0 0
možnosti
MP

Děkuji Vám, pane Jiroudku a přeji hezké májové dny :-).

0 0
možnosti
  • Počet článků 296
  • Celková karma 19,95
  • Průměrná čtenost 503x
Jsem...

 

Seznam rubrik