Diskuse

Moje verze

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Hezká verze. Koukla jsem se na předpisy v SRN, jimiž se musejí řídit novináři vč. komerčních médií: novinář může utajit své zdroje (odmítnout vypovídat), ale jeho informace musejí být vždy pravdivé, pečlivě ověřené a nemanipulativní, zvláště např. před volbami musí dbát na objektivitu prezentace faktů (v našich podmínkách by musel zároveň zveřejnit všechny možné verze "faktů"), a to tak, aby si občan / volič mohl utvořit vlastní úsudek sám, nikoli aby ho novinář postrčil jedním směrem (např. jen jednou verzí podezření, když lze těch verzí předložit více). Za manipulaci voličem či občanem lze novináře potrestat, i když utají své zdroje. A nejde jen o německé zákony, také např. Švýcarsko si potrpí na to, aby novináři míněním obyvatelstva nemanipulovali (ochrana občanů např. před vydavatelem určitého osobního založení).

0 0
možnosti
DV

Verzí bude ještě nekolik, ale ta moje je:

Vrchní velitel ozbrojených sil praví: "Andy, hyjeny vyčmuchaly Vrbětice! Skočíš do Kremlu, přivezeš Sputniky a až se to provalí, řekneme, že Rusko je nejlepší přítel, neb nám pouhé dva občany zabil, ale milión jich zdarma zachrání."

A tak Andy vyslal za sebe Hamiho a ten se z toho všeho nakonec psychicky zhroutil.

0 0
možnosti
VB

Na cestě necestě do Moskvy bych zrovna teď nijak zvlášť nebazírovala, až mi to připadá jako pokus odvést pozornost davu jinam. Mohlo to být i tak, že p. Hamáček byl pod silným tlakem Hradu, nejistý si proměnlivým chováním premiéra, pod tlakem všeobecné, uměle vyvolávané hysterie kolem očkování u nás, takže mohl v jisté chvíli z různých důvodů přemýšlet o akci Sputnik (ale to je jen jedna z amatérských úvah); jinak nevěřím, že by kšeftoval ve smyslu "utajení kauzy za vakcínu", to totiž ani nemohl ve skutečnosti udělat, něco už bylo zveřejněno, existovalo moc svědků. A nevypadá na to, mně osobně to na něj nesedí. Sáhněme si do svědomí všichni, kdo tu stále vykřikoval "vakcíny nebudeme rozlišovat geopoliticky". Je to stále dokolečka: když zvolíte lockdown, vrhnou se na vás, proč to děláte, a když rozvolňujete, zase se někdo cuká.

0 0
možnosti
VB

Putinovy vlky prý provázel p. Hašek, své podivné členy mají asi všechny politic. strany a nejen v ČR. ANo má zase své Faltýnky apod.

0 0
možnosti

Rv

Jan Hamáček je pro mne divný politik. Umí vyjednávat, ale vítal Putinovy Noční vlky, trvale válčí s premiérem, podřizuje se hrátkám Hradu a za svého zástupce si volí Lánského pučistu. To znamená, že lež mu nevadí. Jeho současné vystupování svědčí o tom, že nám něco tají. Opozice mu klade otázky a on je nezodpovídá. Divné!

Daniel Kroupa se už jednou vážně seknul a tak je snadno posmíván. Ale on sám i jeho nadřízený se chovají tak, že mají neprůstřelné důkazy toho, o čem psali. Problém však mají, že svoje důkazy nesmí zveřejnit mimo utajený soud. A tak to závisí na Hamáčkovi, zda je bude žalovat k soudu.

Současným problémem je Hamáčkova cesta necesta do Ruska. Jak to bylo? Je to tajné! Nemám svoji verzi! Je to jen divné! Moc divné! Nejvyšší zástupce Zeman dozoruje vyšetřování Vrbětic, ale na tuto schůzku přišel pozdě, takže nám nic nemůže říci. Kdo tedy mluvil? Mluvil proti Hamáčkovi? Hodil do éteru bajku, která měla Daniela Kroupu zesměšnit? Byly pro něho nápady Jana Hamáčka tak absurdní, že se s nimi musel pochlubit? I to je možné!

My obyčejní musíme počkat, jak se panstvo popere!

:-)

1 0
možnosti
VB

V ČR je možné skutečně asi vše: v ČT právě vystupuje politolog (jeho verze o Hamáčkovi), ale je u něho informace, že je členem ODS. Takže těžko jde o nestranného politologa, no ale dělal dojem, že se o tom snaží přemýšlet seriózně. Dovedu si představit, že prezident Zeman dlouhodobě tlačil na premiéra i ministra vnitra, mj. kvůli Sputniku, a oba dobře vědí, jak skončil premiér B. Sobotka, který se prezidentovi nelíbil. Ale v době, kdy Hamáček úmysl letět kvůli němu do Moskvy zveřejnil, byl patrně spolupracující s bezpečnost. složkami, udělat z něho dalšího proruského agenta jde stěží. Putinovci i nadále mohou předhazovat další nesmysly, dobře vědí, že některé věci z kauzy zatím nelze zveřejnit. Viz např. blog p. Fendrycha na Aktualne.cz.

0 0
možnosti

Ano, že v tom měl prsty Miloš Zeman je dosti pravděpodobné! :-)

0 0
možnosti
JL

Doba vymknuta z kloubů šílí...Souhlasím, že z posledního vývoje v Čecháčkovsku musí mít radost Zeman a Rusové. Jak teď vypadá česká vláda? Podezřele....jako někdo nedůvěryhodně dvojaký a dvojace nevěrohodný. To se líbí všem nepřátelům, smějí se do dlaní, pomrkávají na sebe. Domácí scéna jede nenávist k Hamáčkovi nebo váhavost, ... . Pro Kreml je každý rozklad v EU a NATO skvělý....A teď k domácí situaci - zajímavé bylo, jak Babiš včera mlčel - on, který rád na tiskovce trousí již na odchodu pořád nějaké komentáře na cokoliv. Mlčel jak podřízlý. Pročpak? Potřeboval se zřejmě zorientovat v kalných vodách, oč tu běží a oč jde jemu, jemu jde samozřejmě hlavně o něj.... Je docela možné, že ho Tarantule z Hradu bombardovala svými požadavky, Miloš chce furt to samé: velkou moc, sputnik, Dukovany a kanál. Babiš nechce, aby jeho vláda padla - má tam asi nějakou agendu, jinak by to dávno položil. A Hamáček vystoupil razantně, OK! Novináři si stojí za svým a teď můžeme čekat roky, až proběhnou odvolací soudy, až se novinář Kroupa odvolá i k Ústavnímu soudu ve jménu svobody slova, aby byl co nejslavnější...Mezitím proběhnou volby, bude jiná vláda (Piráti + sateliti), Hamáček bude mimo politiku a Rusko už třeba povede nějaké další války. Koho zajímají v roce 2025-8 nějaké Vrbětice? R.I.P.

1 1
možnosti
MP

Onderka Vás potěšil pěkným chováním ?? To tedy ho neznáte z Brna !

1 1
možnosti
DR

Na Bartoška nemá. Tento hlavní parlamentní rusobijec, který vidí to Rusko snad i ve snu, se hned jen tak nevidí. ;-D

2 1
možnosti
VB

Jeden přínos dnešní dění má: subjekty na našem území, které neznají pojem dodržování práva či morálky (vč. té nezbytné jak pro zdravou veřejnou politiku, tak pro zdravý byznys), si teď nejsou zcela jisty, zda je někdo se souhlasem příslušné instituce právě nesleduje.

0 0
možnosti
VB

Místo Prahy se možná náhradní evropskou centrálou pro rejdění totalitních režimů stane Budapešť: je tu ruský zájem o maďarské jádro a je tu zájem Číny o vytvoření jakéhosi obsahově blíže nejasného, ale mamutího "centra".

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS