Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Vokoun o směnách nikde nepíšu. V té době ruční rubáni jelo ráno odpoledne byla překládka. Nebylo vše růžové. Nebylo možné vyfárat dokut nebyl uzavřen cyklus. To znamenalo např. Dvě hodiny navíc v rubání potom třeba další dvě hod čekáni u šachty než vás vytáhnou nahoru.

0 0
možnosti
Foto

Pane Vokoune pokusím se vysvětlit. Do učení jsem šel z 8 trídy a bylo mi 14 let. V učilišti jsem byl jak Alenka v říší divů. Rok. 1960. Nikdy před tím jsem takové jídlo nejedl a neměl také oblečení. Hrál jsem v učňovské dechovce na hornu a díky tomu se naučil i hudbě. Vyučil jsem se a chyběl mi měsíc do 17 roků. V té době byl plat v dolech dvaapůl násobek průměrná mzdy. To by průměr. Ti co dělali v rubáních nebo v čelbách případně šli v neděli kde bylo 100% navíc se dostávali vysoko nad průměr.Také ti co jeli na rekordy. Nastoupil jsem do rubání kde jsem do 18 let musel pracovat pod dozorem ale peníze v úkole jako každý jiný. Chápu,že když vidíte platy dnešních havířu je těžké tomu uvěřit. Ty data lze dohledat na internetu. Po desíti letech jsem to vzdal, bál jsem se o zdraví . Jako start do života bylo doly dobré rozhodnutí.

0 0
možnosti

K popukání jsou rusofilové, kteří vlastní kritiku a urážky Česka považuji za vlastenectví, kdežto kritiku diktátora Lukašenka od Bělorusů za špinění země. Zajímavé. ;-D;-D;-D

2 0
možnosti
Foto

Pane Jelen. Váš příspěvek nijak nerozporuji. Je faktem ,že nemocnice v Bělorusku problémy neměly,to by západním novinářům neuniklo. Sam sem prošel ve věku 76 let covidem a řídil jsem se doporučením Lukašenka. Místo vodky desinfekce slivovicí,otužování sauna ,práce a pohyb na čerstvém vzduchu. Zvládnul jsem to sám,doma asi za 14 dnů.

0 2
možnosti

A že patříte mezi ty, u kterých má Covid-19 přirozeně slabší průběh, nebo jste měl jen slabou infekci, vás nenapadlo, že? Radši to přisoudíte Lukašenkovu "evangeliu".:-P

0 0
možnosti
Foto

Pane Zieglere .Diskutovat s vámi je jako diskutovat s okresní tajemníkem KSČ Za doby komančů. Setrvejte ve své jediné pravdě.

1 3
možnosti

Jako okresní tajemník KSČ se tady svými názory prezentujete právě vy.:-/Rv

2 1
možnosti

Zasloužená karma. R^:-) Lidi, kteří bojují za svobodu své vlasti, je třeba podporovat.

0 0
možnosti

"Loni na začátku října se české ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy rozhodlo podpořit běloruské vysokoškoláky stipendiem, které jim umožní dokončit studia na českých univerzitách."

"Doktorand využil možnosti stipendijního programu na Masarykově univerzitě a odjel do Česka. Do Běloruska se plánuje v blízké době vrátit a pokračovat v protirežimní činnosti"

Aha, já myslel, že sem prchají nějací zoufalí žadatelé o azyl. A ono jde spíše o stipendia. No ano, takhle se dnes připravuje a podporuje opozice a převraty v cizích zemích.

Škoda, že jsem již odrostl studentským létům. Určitě by mě to také bavilo studovat, užívat si revoluční atmosféry, cestování a kulturní rozmanitosti... pendlovat mezi svazáky a revolucionáři.

5 2
možnosti

O prachy jde vždy až v první řadě !!!!

;-D;-D;-D

2 1
možnosti
Foto

Mi se nelíbí,že podporujeme lidi kteří plivou na svou zem a vyzývají k povstání a k nepokojům proti řádně zvolené vládě. V Bělorusku neprobíhá žádná zdravotní uzávěra jako u nás ,život je tam bez omezení a čísla covidu má proti nám na jedné desetině našich,čísla úmrtí ještě méně.

1 3
možnosti

Na svoji zem plivete vy Chýlku. v Bělorusku je diktatura, lidé jsou tam zavírání za názory a mučeni.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS