Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Rakousko se zazelenalo dříve než N.. V energetice se to projevilo především odstavením uhlí (poslední Mellach ) a nespuštěním jádra. Výsledkem je, jak píšete, že země není od roku 2001 energeticky soběstačná. V zimě je silně závislé na dovozu

A dodal bych, že tato nestabilita jejich sítě ohrožuje blackoutem ostatní země v EU. Blackoutu se zatím vždy podařilo zabránit díky dovozu z okolních zemí. Jenže s vynuceným přechodem členských zemí na OZE tahle možnost zmizí.

Jsem si jistý, že R. bude dále podporovat výstavbu větrných a fotovoltaických elektráren. Co bude, když nefouká a nesvítí? Asi by se měli poučit v N.

Takže Rakousko možná vyslyší i volání vlastních energetiků, kteří po posledním – jen s pomocí sousedů odvráceném – blackoutu hlasitě žádají výstavbu konvenčních zdrojů, které by dokázaly síť stabilizovat. Ale pozor, všichni přece ví, že plynové zdroje jsou fosilní, čili zdroj oxidu uhličitého. Jenže jinou technologii nemáme. Tedy kromě jaderné, kterou jak R , tak N striktně odmítají....

Karma za aktuální blogR^R^R^

12 0
možnosti
JS

V Rakousku ať si svítí čím chtějí, mne však s datem 2030 vrtá v hlavě čím po tomto datu budeme svítit my. Plánovaná životnost JETE je do roku 2032 a při schopnostech našich politiků něco postavit začneme svítit loučema.

4 0
možnosti
PK

...už rok 2025 bude začátek nedostatku.....

2 0
možnosti
JV

Nejak to mate popletene Od 5. Dezembera 1978 maji Rakusaci das Atomsperrgesetz. A je jasny, ze maji strach aby nejaci pratele Zemana, tu ceskou jadernou elektrarnu blizko jejich hranic, nehodili do luftu.

2 1
možnosti
JS

Ale to jim vůbec nevadí dovážet elektřinu z JETE.

5 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik