Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

"Zeman se tentokrát ve svém projevu nedopustil žádné velezrady, jednal prostě takticky. Pokud můžeme být loajální k Západu (pro něhož jsme Východ) a ke Spojeným státům, proč bychom nemohli mít slušné vztahy s Rusy. Naše zkušenosti s tím, že nás smlouvy se Západem ochrání, nejsou zrovna nejlepší."

Co je tohle za logiku? Ruští agenti u nás spáchali sérii závažných zločinů a my máme chválit Zemana za to, že o tom lže, zpochybňuje to a "takticky" chce s Ruskem udržovat slušné vztahy? Žádné slušné vztahy tady udržovat nelze, protože Rusko o nic takového zjevně už dlouho nestojí. Buďme rádi, že naše současné spojenecké svazky se Západem nám aspoň dávají tu možnost, že se nemusíme chovat "takticky" (dost ubohý eufemismus pro zbabělost a podrazáctví, mimochodem), nemusíme jednání Ruska jako malá země a malý národ se skřípěním zubů jen tak přejít a dělat, že se nic nestalo. To je samo o sobě víc, než v co jsme mohli v historii Československa i ČR kdy doufat, a zdaleka to není jediný prospěch, který nám naše blízké vztahy se Západem přinesly. Ale bohužel jsou mezi námi lidé, kteří pořád mají pocit, že je třeba si do Západu kopnout, protože pro nás dělá málo. A paradoxně mnozí z těchto lidí by zároveň chtěli udržovat dobré vztahy se zemí, která nás přímo záměrně poškozuje.

1 0
možnosti
JB

Evidentně se některým obyvatelům Česka stýská po době před listopadem 1989. Autor článku nejprve blahosklonně poučí o tom, jak je ten rudý masový vrah zlý, aby jej ve druhé části začal oblékat do andělského hávu.

3 3
možnosti
PV

Nikoli. Problém je čistě ve vás, že jste naprosto zmanipulován současnou liberálně bolševickou propagandou, která vám natloukla do hlavy ono slavné bolševické heslo: kdo není s námi, je proti nám.

Takže ve svých nekriticky naivních představách pak máte jakéhokoli kritika liberálně neomarxistické totalitní doktríny za příznivce Ruska a někoho, komu se stýská po stavu před rokem 1989. Ve skutečnosti tomu tak samozřejmě není. To jen liberální propaganda kvůli dehonestaci svých oponentů zařadila všechny, kdo se od její totalitní doktríny odchylují byť jen o jediný milimetr, do takto vytvořeného tábora.

Pravdou přitom je, že bolševik se k nám vrací. Přichází jen z jiné strany, než si myslíte. Vyzbrojen jinými hesly, v jiném hávu, ale se stejnými totalitními metodami. Už tu nechce šířit dobro ve smyslu osvobozování utlačovaného dělníka od zlé buržoázie, už chce šířit dobro ve jménu osvobozování utlačované menšiny od zlého bílého muže.

Takže suma sumárum - problém je opravdu čistě ve vás.

8 1
možnosti
TP

T38o17m38á24š 30P45a91k

5. 5. 2021 7:39

Dobře už bylo...

Pozoruji kolem sebe případy poměrně normálních lidí jak s patosem a slzou na víčku vzpomínají na staré dobré časy obvykle spadající před rok 89. "Vždyť ono nebylo tak zle". "Tu ruskou invazi jsme si vlastně zavinili sami protože jsme psali do novin co nás napadlo".... "A když se člověk přizpůsobil... žilo se mu...".."jo a ten západ, ten se na nás vykašlal v 38"...

Osobně tomu říkám symptom ztracené erekce. Jistě, že dřív bylo všechno lepší... A především proto, že "tam byla".

Možná to je nějak objektivně dáno věkem co já vím, ale je to strašná lež. V 38 se na nás spojenci vykašlali.... Hmmm. Jen málo států na světě tak programově nas.... všechny své sousedy a spojence jako právě ČSR v meziválečném období. Trochu se poučte z historie, vždyť my jsme vedli války se všemi svými sousedy a když ne přímo tak jsme alespoň stříleli kulomety do demonstrantů za to, že nechtěli v tom našem státečku bydlet. Naši spojenci nás museli umravňovat při těch našim miniválkách, protože jsme byli jak utržení ze řetězu...

Divíte se, že ta naše samospráva není zrovna to pravé ořechové? Jak by mohla? Copak my jsme někdy sami spravovali naší zemi? 20 let po roce 1918 vedlo ke zmíněnému zániku státu a bratři Slováci prchali z toho šťastného státu jak to šlo. Těch současných 30 let je nejdelší období kdy jsme samostatní... Tak prý nebuďme hysteričtí jen si u nás dělají Rusové co chtějí...

..no jen tak dál a ztratíme svou zemi podruhé a před tím znovu nas... všechny sousedy... vlastně tento bod je už splněn...

2 2
možnosti
TK

Když umíte omluvit přístup "spojenců" nepřístojným chováním Č(S)R, měl byste být schopen stejně tak omluvit akci "spojenců" v roce 68. Ten princip je podobný, v obou případech naše země svým až hysterickým chováním postrádajícím zpětnou vazbu ohrožovala pracně zavedený status quo. A zdá se, že se to nyní děje zase. :-/

2 0
možnosti
LH

Hasiči zasahující ve Vrběticích pořídili fotografii skladu,z které je zřejmé, že ještě před výbuchem hořela střecha. Velitel zasahující jednotky dal pokyn k ústupu z dosahu pravděpodobného následného výbuchu. Jaké je vysvětlení v kontextu oficiálních zpráv? To není dilema vejce nebo slepice.

2 1
možnosti
TP

T33o94m40á31š 19P31a36k

5. 5. 2021 7:40

Jasne a ještě před tím prselo a teď to vysvětlete ...

0 0
možnosti
RG

Emanuel Moravec asi uměl narozdíl od vás psát česky bez hrubek, a přesto by bylo lepší, kdyby nic nepsal. Vy máte tuto možnost taky.

1 3
možnosti
PK

Jsem skutecně zvědav a nevěřím ze dojde k vyhoštění těch 60 nebo kolika ruských diplomatů. Nejspíš se to vyžehlí. Českych 18 se vratí a rusové zůstanou na těch 120

(nebo kolik jich pobíhá po Praze)

0 0
možnosti
JT

J47i90r40i 64T53i66c48h97y

4. 5. 2021 15:50

V USA uz je ve vlade radikalni levice, Cina usiluje o svetovou dominaci, Evropu rozvraci islam, spolu s ideologiemi o michani ras, kontinuite pohlavi, oslavach homosexuality, bilem rasismu, Turek se roztahuje na hranicich Evropy a tady se to stale omila o tom hroznem ruskem nepriteli.Tak jak je to stou hysterii?

9 1
možnosti
ZD

Lidé k životu adrenalin a vzrušení potřebují. Ve společnosti, ve které jsou lidé v relativním blahobytu si holt k obému musejí dopomoci sami. A tak hezky každý podle svého vnitřního naladění. Otázky v diskusích kdy ani jedna strana nezná pravdu ale úporně diskutují se každý bezděčně odhaluje. Kdo má názor - sdělí jej a buď si ho upevní nebo zviklá. Kdo nemá nikde nic - volí urážky a odposlechnuté pomluvy. Viz níže pan Lacko jako příklad uvážlivé diskuse.

2 0
možnosti
Foto

K37a23r43e18l 11C74a15c20h

4. 5. 2021 15:30

Faktem je, že poměrně značná část našeho národa se stále na RF dívá optikou SSSR. A je zajímavé, že na SRN se titíž lidé nedívají optikou 3. Velkoněmecké říše. No nic. Já dnes beru RF jako stát ranného kapitalismu, který prošel krizí rozpadu impéria a je znovu stabilizován silnou osobností svého nynějšího vůdce. Myslím si, že bychom měli děkovat Bohu za Putina, který stát disponující jaderným arzenálem stabilizoval a dokáže krotit ambice generálů. Bez něj by bylo Rusko daleko nebezpečnější. Jakou důležitost mají osobnostní vlastnosti vůdčích politiků v zemích, kde nelze vládnout demokraticky, je vidět na Turecku. Z moderního sekulárního státu, který budoval Mustafa Kemal, dokázal během několika let udělat Erdogan islámský stát s ambicemi obnovy Osmanské říše.

Pokud jde o propíranou kauzu Vrbětice, je tato především ostudou našich tajných služeb. Ty se totiž chovají tak, že jim vůbec přídomek "tajné" nepřísluší.

18 8
možnosti
ZD

Naprostý souhlas. Dík za rozumný komentář. Někdy si jeden, při čtení komentářů myslí, že se zbláznili nejen politici ale i většina Čechů.

9 4
možnosti
ZD

Souhlas s uvážlivým hodnocením. Napadá mne souvislost s výzvou "Několik vět" . Prakticky nikdo ji nečetl v uvěřitelném podání - šířila se tehdejšími možnostmi kopírování. Ale většina ji odsoudila. Podobně Vrbětice. Podle mne je velký průšvih, pokud by v zemi kde funguje několik tajných služeb provedla cizí služba podobný akt. Vyšetřování podobných akcí většinou probíhá zcela utajeně a největším zájmem je rychle zapomenout. Tady je všechno jinak, ale oficiální postupy stejné. Lidé nesmějí vědět, ale musejí diskutovat naznačeným směrem. Do toho rozumbradové z obýváku .... a utajené postavy v rukavičkách.

6 3
možnosti
Foto

Vy budete všichni tak dlouho "uvážliví", až se jednou ráno probudíte a k snídani budete mít boršč, k tomu budete pít čaj ze samovaru, na nohou budete mít plstěné válenky a pod kulichem budete mít čtyři promile ze samohonky...

15 12
možnosti
JK

Váš problém je v tom, že si myslíte, že lze totalitní režim přesvědčit, aby se změnil, přijal demokratické principy a ve vyjednávání jednal narovinu, bez mlžení a lží. Pak navrhujete vůči totalitě postupovat servilně s pochopením jejího názoru.

Tohle teda absolutně nefunguje, totalita pracuje jen a jen pro upevnění moci vůdce. Totalita se sebestředně domnívá, že má vždy pravdu a kdo jí odporuje musí být nemilosrdně smeten, protože je ohrožením pro udržení moci. Totalitní vůdce je přesvědčen, že kdokoliv kdo chce jednat o změnách čehokoliv, je jen slaboch, který neví co chce, jakákoliv smlouvy nebo dohody jsou jen cáry papírů, pokud v nich není absolutní nadvláda vůdce a absolutní podřízenost ostatních. Vůdce prosazuje své osobní cíle tvrdě pomocí zastrašování a nezřídka i použitím zbraní a na krev se nehledí jak uvnitř, tak vně hranic.

2000 nepozvalo tanky do ČSSR, to komunisti vlastizrádci zvacím dopisem předali ruské totalitě veškerou moc a ta tu potom vládla. Stejně i nyní se někteří snaží "vyjednávat" s totalitním Ruskem, nedopadnou jinak než potupně, zase jako lokajové co k nám pouští nelítostného uzurpátora. Jsou to zase jako tenkrát vlastizrádci, co mění osobní prospěch za osud národa.

Když jsem viděl jak Babiš s Hanáčkem na tiskové konferenci brečí, bylo jasné, že pokus o jednání se Zemanem a Ruskem selhal a že už nemají jinou možnost než jít se vším na světlo. Jen několik opravdových vlastizrádců se snaží stále podkuřovat Rusku, které už by nás dávno s gustem obsadilo, nebýt NATO a tito vlastizrádci v tom Putina jen podporují.

11 7
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 30,17
  • Průměrná čtenost 1022x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik