Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

zodpovdny za to vsechno jsou lide jako pani Drabova ale i lide zde jako pani Tenzler, pan Jelen a dalsi, kteri neustale tvrdi, ze JE je bezpecna. Tito vsichni skocili na lep Zelenym, kteri kdyz zjistili, ze demonstracemi jadro nezastavi, tak zmenili strategii a zacali tlacit na ty bezpecnostni normy , kontroly atd. Ti vyse uvedeni naivni lide rikali - no proc ne, vzdyt je to bezpecne, at si to zkontroluji.

A uplynulo 30 let a JE jsou kvuli tem nesmyslnym normam a narizenim nezaplatitelne.

A pritom stacilo priznat, ze prumerne jednou za 30 let se na jednom miste zemekoule zblani nejaka JE, trochu se zamori to okoli, lidi se vystehujou - a jak jsme zjistili - takovi lide nedostanou ani nejake odskodne, protoze se jim rekne, ze maj smulu ze bydleli na blbem miste.

No a za 10 let se to opravi, ty kontaminovyny zbytky se vypusti do more nebo nekam zakopou (samozrejme , ze se udela studie ze je to nezavadne ) a jede se dal.

Kdyby se stavely elektrarny s timhle praktickym nahledem, tak by byla el. energie za babku. Ale ne, Zelenym tu jejich strategii sezrala znacna cast populace i s navijakem.

1 7
možnosti
Foto

Kde konkrétně jsem tvrdil, to, co mi předhazujete?

Pokud jsem to tvrdil neustále, zajisté budete schopen konkrétně citovat a uvést odkud citujete.

Pokud jste si to neustálé tvrzení jen vymyslel, tak takový citát ani odkaz nevkládejte. Tím to bude jasné.

1 0
možnosti
MN

M75i70l98a95n 89N83o17v81ý

3. 5. 2021 15:30

Než dostavbu dokončí, budou jiné technologie a obří investice se nevyplatí.

0 5
možnosti
VK

S Temelínem to platilo také?

5 0
možnosti
JT

J53i26r44i 52T60i25c45h85y

3. 5. 2021 15:22

Domnivam se, ze vybudovani ricni prehrady, ktera ma take vyrobu elektriny, stoji v zacatku velke penize, vyroba elektriny se zda draha, prehrada vsak pracuje destileti a postupem casu je vyroba elektriny velmi lacina

1 1
možnosti
JV

Jo, jenže u JE je tohle "po nějakém čase" cca 30 let a jen v případě, že staví s bezúročnou půjčkou. při normálním komerčním úvěru je to úplně v háji.

1 0
možnosti
VV

Ona pani Drabova asi vi proc. Udajne neni v CR vetsi odbornik nez ona.

3 6
možnosti
JN

I ideologicky je soudružka Drábová na té "správné" straně. Čert ví proč se přestala řídit rozumem ..

4 1
možnosti
MK

No přátelé začíná se nám to tu komplikovat. Nutně potřebujeme nahradit výkon tepláren za něco čistšího a také se tu začíná tlačit na el. mobilitu což u nás bez atomu nezvládneme a v tedru zůstaly firmy které nemají reaktor nami požadované velokosti. Bude to asi ještě hodně zajímavé.

13 0
možnosti
JV

J17a81n 83V96l31k

3. 5. 2021 14:59

EDU bez ruského projektu směřuje k AP1000. Potom bude třeba celý projekt předělat na evropské standarty - viz palcové rozměry, vlastní spotřeba na frekvenci 60Hz, explosivně ovládané armatury, extrémní moduly, jeřáby, extrémní transporty zařízení a mnoho dalšího. Hlavní pak bude kdo hradí náklady. Přispějí politické strany za současná rozhodnutí ?

4 2
možnosti
VK

Proč by měly přispívat politické strany? Ať přispěje Rusko, pro začátek miliardu za způsobené škody + vyplatit náhradu rodinám mrtvých.

3 5
možnosti
IP

takže jediným cílem blogu je pláč, že Rusko nepostaví JE, bohužel autorovi uniká, že to není způsobeno "vítězstvím" nějaké jeho smyšlené loby, ale reálným výbuchem ve Vrběticích, smrtí dvou spoluobčanů (pokud se nepovažuje za Rusa) a zařazením České republiky na seznam nepřátel Ruska. Ano autore, to Rusko nás zařadilo na svůj seznam nepřátel, byli jsme tam sice jako členská země NATO, ale teď jsme tam výsostně a privilegovaně. Takže to ne my tvoříme z Ruska nepřítele, ale Rusko se k nám chová nepřátelsky.

A k reaktoru jen jediné, výkon byl stanoven PROruskou lobby tak, aby vyhovoval Rosatomu, nevidím problém, změnit ho na normální velikost.

17 17
možnosti
JV

J67a75n 70V71l74k

3. 5. 2021 16:53

Co má společného MIR1200 a Vrbětice, projekt si kupujeme a stavební povolení si děláme sami. Podobně jako pražské metro.

4 3
možnosti
MK

Jestliže se tvrdí, že Westinghouse již postavil ve světě přes 100 reaktorů (ano, ale je to už hodně dávno!)//poslední reaktory AP1000 byly spušteny v roce 2018 v Číně.

6 0
možnosti
JS

A kdy naposled něco dostavěli Rusové????

3 2
možnosti
Foto

a čím teda budeme svítit, maminko ?

2 0
možnosti
VK

Loučemi, zatím - kůrovcového dřeva leží zatím všude hromady - ale to přejde... ;-)

0 0
možnosti
OD

Ale pane Bartoň, proč si nenalejeme čisté víno?

Před časem se tu parta chytráků dohodla, že je potřeba zopakovat akci "Nutná investice JETE" pana Grégra a zavázat náklady na stát, příjmy pak nechat ČEZu, kterému postavíme elektrárnu, aby nám prodal energii za tržní světovou cenu.

To, že stávající výkon JEDU je nutné nahradit novým zdrojem, je v naší současné situaci jasné, tak proč to nedohodit těm, kdo nezapomenou, zejména, když to strhneme ovčanům z rozpočtu na Burešův Blahostán.

Tak začala hradní kampaň - "Nikdo Vám nedá víc, než Rus slíbí!" a slíbená cena byla vzata za normu.. I když Rossatom dá takovou cenu, jakou Kreml nařídí, rozestaví a pak cenu dorovná, protože bude pánem situace. Orbán už ví.

Ale to bude dávno potom, co dnešní "brokeři" této šmeliny budou mít zkásnuto a budou "za vodou"

Tohle je stejná šmelina jako čínské roušky, čínské testy a nejčko očkování.

Je zábavné pozorovat, jak zatímco jedni zde staví očkovací centra v halách, aby kasírovati od VZP 230 Kč za jedno bodnutí a cenu vakcíny (to vše krát X tisíc denně), zatímco obvodní praktici stále čekají.

Vzkaz je jasný - "Vy ovčané si ten COVID zatáhnete ze svého pojistného, my jen rozhodneme, kolik a komu za to dáte"

Ale netruchlete, tak nějak čekám, kdy nám LuftJarda Tvrdíků sežene nějakou zázračnou čínskou medicínu na tohle bolení.

19 7
možnosti
JN

To je na psychiatra , Dubovsky.

3 2
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,57
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články