Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Dovoluji si tvrdit, že legalizováním sňatku těchto párů, které spolu nemohou mít děti (pouze adoptované, nebo jako plod eventuálního výletu do jiného sexuálního světa) poškodí hetero páry jako takové."

Co je to za blábol? ;-D;-D Heteropáry si svoje manželství poškozují sami - rozvody, zálety, úlety, útěky od těhotných partnerek... Nebo si snad myslíte, že když Franta odvedle uzavře manželství s Pepou, tak si sousedka řekne, že se se svým manželem rozvede? Způsobil jsem snad já dvojitý rozvod V. Klause ml.?

S čím si vystačíte Vy, je celkem Vaše věc. Ale registrované partnerství v současné podobě je paskvil. A pokud jej nevyužíváte a nehodláte využít, může Vám to být srdečně jedno. Problém s tím mají ti, co jej uzavřeli, Vás se to nikdy netýkalo a ani týkat nebude. ;-)

Co je potřeba řešit, rozhodnou jiní. A vždy je možné řešit několik problémů zároveň. Taky se domnívám, že podle Vás nejspíš nikdy nenastane ta správná chvíle, kdy manželství i pro stejnopohlavní páry řešit a vždycky se najdou důležitější záležitosti.

1 0
možnosti
Foto

J55a83n 42A45n58d79r91l68e

30. 4. 2021 19:35

ten citát je odkud, prosím?

0 0
možnosti

Jak registrované partnerství vzniklo, tak může i zaniknout. Stalo se tak např. v Rakousku. Existovalo 9 let, pak bylo nahrazeno manželstvím. Nevím o tom, že by někdo argumentoval nějakými limity nebo tradicemi.

Proč si tedy myslíte, že Váš pohled je správný na rozdíl od pohledu rakouské vlády, která toto opatření v roce 2019 zavedla?

0 0
možnosti

Je zajímavé, že pro zachování tzv. tradiční, myšleno nukleární, rodiny, jsou většinou muži. Přitom v jiných diskusích, jsou to chlapi, kteří zpochybňují celoživotní svazek jednoho muže a jedné ženy, kteří vychovávají své děti. A najednou jsou z rozsévačů ohánějících se přírodou vzorní otcové od rodin. ;-D

1 2
možnosti

Tohle je právě přesně ta otázka. Registrované partnerství vzniklo, tak proč se jen nerozšíří oprávnění která zakládá? Proč se musí násilím ohýbat manželství, které má jasná pravidla už stovky let? Navíc všechny páry už registrované by nemusely podstupovat znovu sňatek. Tohle mi připomíná takové to dětské a chci a chci a chci.....

3 0
možnosti
Foto

J16a56n 98A80n51d86r44l32e

29. 4. 2021 21:13

jo, to je přesně to čemu nerozumímR^

1 0
možnosti
Foto

Zajímavé je, že zatímco tu žije velké množství heterosexuálních párů bez jakéhokoliv lejstra (včetně dětí) - někdo píše, že víc než třetina, tak jiná skupina se snaží za značného halasu naopak uzavřít manželství. Nechápu, proč. Pokud jde o vyfešákovaný svatební obřad, tak ten si mohou uspořádat i několikrát do roka. I bez lejstra. Nějaké majetkové záležitosti jde zařídit i jinak.

Za chvíli se dočkáme, že skupina němých bude usilovat o vstup do pěveckého sboru.

4 0
možnosti
Foto

J37a34n 12A59n49d70r15l78e

29. 4. 2021 18:19

ano, mám právo bude zákonem.....:-/

1 0
možnosti
Foto

R^Mariage je francouzsky svatba a podle toho se jmenuje karetni hra marias, protoze v ni sparenim krale a damy (svrska) vznika hlaska. Bude podle novych pravidel povazovan za hlasku par dvou kralu nebo dam (svrsku)? Pochopitelne v ruznych barvach, aby nebyl marias oznacen za rasisticky:-P

2 0
možnosti
Foto

J11a11n 45A49n89d76r98l45e

29. 4. 2021 17:38

Honzo, ty tvoje příběhy! ;-D Hele, maryáš mám rád, u manželství nemůžu přesně říci, neb se mi to příliš neosvědčilo (2x)... ,ale třeba se ještě polepším, každopádně , dík :-)R^

1 0
možnosti

souhlas .. manželstvím homo přijdeme nejen o manželství, ale i o ženichy, nevěsty :-/ Ať se postaví registrované partnerství na roveň manželství a odchod... nebo tvrdě požadovat .. ano chceš manželství??, tak se dohodněte kdo bude ženich a kdo nevěsta , po obřadu manžel a manželka ...

1 0
možnosti

No a?

Vyvoj nezastavite, obili take nesekate kosou nehrabete hrabema, nevazete snopy, nestavite panaky a nemlatite cepy nebo mlatickou.

0 2
možnosti
Foto

Tradiční moravské, či chodské kroje jsou v dnešní společnosti také k ničemu, ale přesto je hýčkáme.

Zkusme to i v případě instituce manželství.

Autorovi blogu karma a R^

7 0
možnosti
Foto

J91a13n 33A29n65d41r54l65e

29. 4. 2021 17:10

jo, přesně! R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS