Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To tak máme, když se dvě kategorická tvrzení dostanou do konfliktu. Na jedné straně, Black Lives Matter. Na straně druhé, All Cops Are Bastards.

Takže v tomto případě je u Davida Dorna možný dualistický přístup. Tak je vlastně černý, nebo je policajt? Kdyby ho zabili běloši v bílém prostěradle, tak byl černoch a jeho smrt je tragédií pro všechny černochy. Ale zabila ho rabující horda v rámci nepokojů Black Lives Matter, takže zemřel coby policajt a tedy na jeho životě nezáleželo.

Řešení je všem lidem, kteří věci raději rozhodují racionálně, než emocionálně, naprosto samozřejmé. Vyvarovat se kategorickým tvrzením, a neřídit se silně emocionálně nabitými zprávami, když celkem nic nevím ani o jednom z aktérů příběhu v médiích popisovaném. Protože jakmile se rozhorlím pro někoho, kdo si to nezaslouží, tak už mám hlavu plnou emocí, a rozum leží ubit v rohu.

1 0
možnosti
Foto

Každý, kdo položí svůj život pro ochranu přirozených práv lidí, jmenovitě života, majetku a svobody, by měl být veleben.

0 0
možnosti
PV

Zapomenout bychom rozhodně neměli ani na Jessicu Whitaker, zavražděnou příznivci BLM za to, že řekla: All lives matter - na všech životech záleží.

8 0
možnosti
EH

Takoví lidé zapadnou v mediální hysterii, kdy "celý svět" fandí "spravedlnosti." Dívala jsem se na pouliční oslavy odsouzení Chauvina. Všichni tázání tam říkali, že dneska se oslavuje, zítra pokračuje práce. Práce na další distribucí moci směrem k černochům. Práce na likvidaci policie a ohrožení bezpečí všech obyvatel nebílých čtvrtí.

9 0
možnosti

Ono je to ale dnes tak, že ani bílé (lepší) čtvrti vás neochrání. Např. v Chicagu je denně 160 vražd a když lidé z bílé čtvrti zavolají na policii, že se u vchodu jejich domů povalují zfetovaní černoši, policista se zeptá: "A dělají vám něco?" A do té doby než se něco stane, policie nedělá nic, jenomže pak už je obvykle pozdě:-(

4 0
možnosti
EH

V časech, kdy je všechno rasismus, policie nepomůže. Jenže:

- nutí je někdo žít v Chicagu?

- koho volili?

- proč nejsou v ulicích na protest proti BLM nebo obecně zločinnosti?

Bohužel i tito pasivní lidé pomáhají tvořit nový svět, kdy se zase rozhoduje podle barvy kůže.

5 0
možnosti
SB

Díky za článek.

Dostal jste ode mne karmu.

10 0
možnosti
PK

No demokrati na něj asi rádi zapomněli, bo současný scénář to nepodporuje, díky že jste to připomněl, v mediích mi to uniklo.R^

10 0
možnosti
  • Počet článků 124
  • Celková karma 30,48
  • Průměrná čtenost 2141x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik