Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Mě osobně tato vzdálenost problém nedělá , bo snažím se jet co nejdále od cyklisty a zpomalím, aby ho ani vzduchová vlna neohrozila, nepotřebuji k tomu zákony, je to jen o respektu a slušnosti.

2 0
možnosti
PS

P81e43t24r 18S23k47á46l62a

21. 4. 2021 20:32

Mohl byste blíže vysvětlit, co myslíte tím, že cyklista " na krajnici jentaktak balancuje v trojlístku mezi náklaďákem a autobusem"?

Pokud to má znamenat, že je cyklista předjížděn náklaďákem v okamžiku, kdy jede v protisměru autobus, tak to opravdu není vina cyklisty. A navrhovaný odstup při předjíždění cyklistů má právě těmto situacím zabránit.

1 0
možnosti
Foto

Pane Skálo,

kratičkou úvahou bych rád poukázal na nerovné poměry mezi automobilem a "nahým" cyklistou.

Provoz na veřejných komunikacích je v některých místech tak hustý, přičemž leckde dokonce i komplikovaný, že tam cyklista vědomě podává ruku "průseru." Řidiči pak v takových situacích musí kolikrát učinit dokonce bleskové rozhodnutí, protože se pohybují v mnohem větších rychlostech.

Žádný střet auta s cyklistou nedokáže dostatečně vykreslit modelovou situaci, která by mohla vystihnout všechna úskalí, která na tyto dva účastníky dopravní "arény" dnes a denně číhají. Tudíž lze na obranu cyklisty těžko hledat nějakou smysluplnou vyhlášku. V dnešním provozu představuje cyklista pro řidiče automobilu stresový činitel. Domnívám se proto, že by cyklisté měli být z provozu legislativně spíše vytěsňováni, přičemž na některých úsecích by jejich úplná eliminace oběma stranám bezesporu prospěla.

Stručně řečeno cyklista nemůže a nikdy nebude automobilu rovnocenným soupeřem.

1 1
možnosti
VV

Neni to ovsem zadny vymysl ceskych zakonodarcu, je to naopak srovnani se zakony EU.

Mnozi cesti vlastenci pisici ze EU k nicemu neni tedy jiste pochopi.

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 978x
Cestu bytí vnímám jako člověk, který trpělivým sbíráním kamínků postupně skládá obraz mozaiky života ve všech jeho souvislostech. Mým životním mottem je „Žij a nechej žít.“ Krédem jsou pak pro mne stromy, které jsou nám všem ostatním živočichům nezištnými dárci životadárného kyslíku. Myslím, že se nám lidem z vyspělé části světa vytrácí ze života a mezilidských vztahů skromnost a pokora, kterou pak najednou zničehonic nalézáme ve chvílích, kdy je však už příliš pozdě cokoli vrátit zpátky.

Seznam rubrik