Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte pravdu, asi neumíme. Je to můj subjektivní postoj a netvrdím, že je správný, ale je 30 let po revoluci, asi už bych neřešil, kdo všechno v KSČ byl, doba to nebyla určitě jednoduchá. Tím neříkám zapomínat na minulost.

Něco jiného jsou ovšem případy, které nebyly jen ve straně, ale výrazně pro režim fungovali, např. Válková. Nebo právě i generál Pavel.

V tomto kontextu je zajímavé, kolika lidem vadí u některých současných politiků členství v KSČ, ale přitom klidně podporují ředitele ČT Dvořáka nebo právě generála Pavla, u kterého se rozhodně nedá mluvit právě jen o tom, že byl pouze v KSČ.

5 5
možnosti

Gen. Pavel a Válková je přece jako nebe a dudy!

Píšete, jako byste chtěl, aby gen. Pavel a ředitel Dvořák vstoupili do KSČM! Nebo Vám jde o demagogii?

:-)

4 2
možnosti

Neobejdeme! Když byli skoro všichni v KSČ?

Komunisti ani estébáci nám již dávno nevadí! Asi jste poslední, komu to vadí!

:-)

0 7
možnosti
SB

Je zajímavé, že ti, kteří se deklarují natolik silnými antikomunisty, že schvalují to, že bratři Mašínové usmrcovali policisty, protože ti policisté sloužili totalitnímu režimu, jsou ochotni u generála Pavla ignorovaat, že on komunistickému režimu sloužil dokonce jako lampasák. Přitom policie je prorežimní jenom částečně, protože v každém politickém systému řeší i takové věci, které se musí řešit za všech okolností, ať už vládne fašista, komunista, nebo demokrat. Řeší obecnou krominalitu, dopravní přestupky, dopravní nehody, ztracené doklady, pátrání po nezvěstných osobách apod. Naproti tomu armáda je tady jen a jen pro režim. Voják z povolání je s režimem spjat mnohem více než policista. Tudíž pan Pavel svou zcela dobrovolnou službou v tzv. Československé lidové armádě si s režimem zadal mnohem více než provinční policisté Oldřich Kašík a Jaroslav Honzátko, které usmrtili bratři Mašínové.

Takže kdo vidí v pánech Kašíkovi a Honzátkovi dva vyvrhely, keří si smrt zasloužili, ale v panu Pavlovi vidí demokrata, který si profesionální dobrovolnou službou v bolševické rmádě svůj štít neposkvrnil, má hodně převrácený systém hodnot.

11 7
možnosti
PB

Voják z povolání je s režimem spjat mnohem více než policista.

-------

Hloupost. Spíše je to naopak. Policista má jako svůj denní chleba boj s protikomunistickými (protistátními, protirežimními) živly. A to jmenovitě a individuálně. Voják nikoliv. Ten brání a priori zemi jako celek.

Když prohlásím, že komunismus je zlo, kdo mě z titulu svého povolání zmlátí do krve, voják z povolání, nebo policajt?

Napsal jste to přesně naopak, lživě a schválně. Asi jste byl za komárů policajt.

4 3
možnosti
Foto

Generála Pavla na západě vždy provázela pověst prozápadního důstojníka, který má moderní vojenské vzdělání, mluví plynně několika cizími jazyky. Byl prvním velitelem armády, který během zahraničních misí sám prošel vojenským nasazením .Procházel z vojenské rodiny a bez členství v KSČ by nemohl nastoupit k elitnímu útvaru v Prostějově. V roce 1989 z KSČ vystoupil. Po válce v Německu mnoho vojáků důstojníků Wehrmachtu vstoupilo do Bundeswehru dosáhli tam velitelských funkcí a někteří se se stali generálové v NATO. Životopis jednoho z nich mám v knihovně. V Německu se řešilo, jak se choval ve Wehrmachtu a zda byl ochotný sloužit bezvýhradně novému režimu. U nás máme osobu, kterou si západ váží, ale my zaprdění Češi řešíme, zda byl v KSČ a přitom této osoba pro naši vlast dokázala udělat víc, než oni.RvRvRv

5 10
možnosti
Foto

Napsal jste pane Kindle zcela pravdivě, že bez členství v KSČ bys nemohl být v elitním útvaru v Prostějově. Je ale třeba dodat: v elitním útvaru armády, která sloužila zločinecké partě, tedy bolševikům. A myslíte si, že se bez takové kariéry se nedalo žít? Lidem jako já tedy naopak, zcela jsme se bez takovéto "kariéry" obešli.

9 1
možnosti
JK

V Německu po válce proběhla řízená denacifikace, to tady chybí.

6 1
možnosti
VV

Proc ne? Neco horsiho nez ten soucasny by se teprve muselo narodit.

1 1
možnosti
Foto

No já nevím jak to cítíte Vy, pane Vokoune, ale já mám trochu větší nároky, než aby ten president byl jen méně horší než ten současný. Tak skromný ve svých požadavcích zase nejsem. To je problém najít kandidáta, který nebyl komunistou?

5 1
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 16,99
  • Průměrná čtenost 1219x
Lékař, otec 3 dětí (všechny s jednou ženou), dědeček 9 vnoučat. Slovy kronikáře: Christianus solo nomine.

Seznam rubrik