Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A jakýsi mluvčí hradní zahraniční politiky, či co je to za funkci, má také v šuplíku legitku KSČ a lejstro StB.Tuhle se tu mihl ve zprávách.

Prostě, kvalifikace je nutná.

3 0
možnosti
Foto

Generál Pavel nebyl jen tak nějaký voják!

Byl příslušníkem vojenské rozvědky. Tam asi těžko brali jiné, než ty nejprověřenější soudruhy. Jemu jistě pomohl skvělý kádrový profil, komunistou, vojákem a také příslušníkem vojenské rozvědky byl i jeho otec.

Gen. Petr Pavel asi byl dobrý voják, ale do funkce prezidenta, vzhledem k výše uvedenému, jej nelze volit. Snad bude na výběr i nějaký nekomunista.

5 0
možnosti
Foto

Ve zpravodajské službě byl až od roku 1990

0 0
možnosti

Oportunista - jedinec, který se při svém jednání a rozhodování neřídí podle svých zásad, ale přizpůsobuje se okolnímu prostředí a těží z výhod, které z takových rozhodnutí plynou. Naše košatá čeština má ještě mj. výraz "vyčůránek", ale připouštím, že "oportunista" zní víc nóbl, jinak je to prašť jako uhoď.

3 1
možnosti

Slušně se to také řekne " kam vítr tam plášť ".

2 0
možnosti

Víte, jsem zde, protože věřím, že lze některým duším slepě věřícím svému vůdci, straně, ideologii, otevřít oči. Pokud je tedy nakonec otevřou, jsem šťastný a rozhodně je nebudu zatracovat za to, že něčemu věřili a podlehli. Naopak je potřeba je podpořit, takový krok není jednoduchý, obrátí se vám hodnoty, toho se mnoho lidí bojí. Proto není dobré zatracovat takového člověka, který to zvládl, ne pro něho samotného, on už to ví a poradí si i s kritikou, ale pro ty kteří váhají a mají obavu z reakce okolí. Kritika těch co názor změnili je může srazit zpět do temnoty. Toho co prohlédl poznáme snadno, řekne to o sobě sám a na rovinu, nebojí se říci, že podlehl svodům, mámení, krásným slibům i vidině osobního prospěchu, ať už z vypočítavosti, strachu, nebo něčeho jiného. Řekne, že už má vlastní názor, že svobody jsou pro něho hlavní a hlavně chce svobody i pro ostatní. Né že by z takového člověka měl být zrovna prezident, ale to nechme na rozhodnutí svobodných lidí a dotyčný má právo svobodně obhájit svůj postoj.

2 0
možnosti

Komunista Pavel byl v této straně činný v 80. letech. Komunisti, vojáci z povolání bylo to nejhorší, co tahle republika tehdy z morálního hlediska měla. Jejich postoj "ve víře" byl pevný a dokázali zničit nejeden život. Tento vojenský komunista by již neměl působit ve veřejných funkcích.

6 3
možnosti

Kdo znal vojenskou službu za komoušů, tak ví že s vojenskou připraveností a morálkou, a to včetně důstojnického i generálského sboru. Jediní ideově silní byli PSaci, Hradní stráž a někteří politruci, zvláště ti studovaní v Rusku a ti s VUMLem. A stejně i tito prověření straníci občas zdrhli za kopečky. Proto taky armáda odmítla účast na potlačení demonstrací v roce 89, po vyjednávání s Kocábem a spol.

Takže spíš zdejší pisatelé se jiného kandidáta bojí jako konkurence, ať už je to kdokoliv, teda Babiš si to pěkně rozházel, to mu Hradní troska nedaruje, takže konečně by "vox populi" mohl svobodně zvolit, bez dezinformací z Kremlu. Mé zbožné přání.

4 1
možnosti

J10i30ř84í 95F45o93g80e13l

21. 4. 2021 7:57

A to jste ještě zapomněl na předsedu Ústavního soudu.

Ale to víte, stačí se přiklonit ke správné straně teď a vše zapomenuto.

Ale čekám, až se zapátrá jak to soudruh generál měl s kartou u VKR. Pro neznalé, Vojenské kontrarozvědky, tzv. kontrášů.

1 1
možnosti
Foto

Ti, co se otírají o generála Pavla jdou a zvolí si za premiéra oligarchu, lháře, člena KSČ, agenta StB, zloděje a osobu trestně stíhanou. To nevadí. Stejně tak si za prezidenta zvolí soudy usvědčeného lháře a alkoholika. To nějak nechápu.

6 2
možnosti

Co je horšího než kariérní komouš = lidský odpadRv

1 0
možnosti

Když něco končí, 41 let - nastupuje to nové 1989. Setrvá dědictví co s tím? Rozvrácené hospodářství ČSSR se dá napravovat, co s kádry ? Asi má následovat pokus, "Denacifikace". Byť s vědomím, že nikdy nebude 100%. Je to nesmírně nutné, protože ve společnosti se vyskytují utlačovatelé a jejich, stále žijící oběti ! Bez toho, akt změny postrádá smysl ! (Důchody věznitelů) ...

Nemyslitelné, aby na Hradě posedával bývalý člen KSČ a vládu vedl agent Stb ! Doba produkuje další, odpudivého Falmera, ba objeví se i profesor "Kůže" ! Pozve jej agent Bureš ! Proč, po 32 letech ... ? Měl jsi se dobře za minulého režimu - přijdi, budeš se mít ještě lépe !

I úctyhodný Petr Pavel ! Žel, v roli kdysi Pavla Kohouta. Vlastním rozhodnutím vstúpil. Následně prozřel a vinu odčiňoval. U generála i obdivuhodné, až do úrovně medaile, s ohrožením života vlastního. Co s tím ? Za sebe říkám, bohužel. Není možné, aby za tak dlouhou dobu, naše společnost nevyprodukovala nepoznamenané lidi ! Pak by došlo na slova básníka - "Čím jsem v životě byl - byl jsem rád" - Jan Neruda. Prostě, je to takové nerudné ... :-)

1 1
možnosti

No, bohužel budete muset pár let počkat až poslední straníci prostě skonají. A pan Pavel, spojencům jeho předchozí angažmá v silné fci v NATO nevadilo a tak bych si ho na hradě celkem dobře dovedl představit a to zejména jak vrchního velitele.....dnešní obsazení příliš tuto roli nenaplňuje....

3 3
možnosti

Ale Pavel byl ten dobrý komunista! A byl jen pomýlený ale už se kál a za to dostal koryto v NATO. To bude skvělý prezident ! :-)

3 3
možnosti

A až přiletí Marťani bude zase lézt do zadku a služit jim, prostě charakter.

2 1
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 20,44
  • Průměrná čtenost 1238x
Lékař, otec 3 dětí (všechny s jednou ženou), dědeček 9 vnoučat. Slovy kronikáře: Christianus solo nomine.

Seznam rubrik