Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
16 1
možnosti
BV

A po těch měsíců Spurný dnes na ČT24 kolem 22:30 odhalil jak k těm závěrúm přišli. Podívejte se a divte se.

Velitel skupiny nějaký generál měl v té době přijet do Vídně. No a z té Vídně MOHL autem zajet do Ostravy a tam se MOHL setkat s těmi agenty. Žádné důkazy sice nezískali, ale MOHLO se to stát a taky se to klidně stát nemuselo. A na tomto základu z písku vystavěl Reflex s Bellingcutem přímo mrakodrap. Byla to super-důležitá akce protože na ní dohlížel generál , který je ve styku s Putinem.

7 5
možnosti
KV

No jo, jenže tohle už dávno nebyl "muničák" jako za našich vojenských let. Sice patří "armádě" ale byl pronajmut soukromým společnostem. Podle svědectví místních i pozdějšího vyšetřování nebyl absolutně žádný problém dostat se dovnitř i ven zcela nepozorovaně. Navíc podle všeho tam probíhaly černé kšefty s vojenským materiálem. Takže ono není ani tak divné, že by ho Rusové napadli, spíše je divný způsob jakým je nám to napadení popisováno. Proč by se např. hlásili k prohlídce, když se tam mohli dostat nepozorovaně? Délka vyšetřování není nic podivného, ono podle všeho bylo do těch kšeftů zapojeno i nemálo nejen politických špiček a také představa o tom, že by o kšeftování nevěděla BIS je naivní. Takže se spíše nevyšetřovalo.

Takže, Rusové to jistě být mohli. ovšem zrovna tak to mohla být konkurence obchodníků a podle mého názoru nejpravděpodobněji to bylo prosté zametání důkazů po nekalých obchodech.

6 4
možnosti
Foto

Vy si představujete prodej zbraní jak Hurvínek válku.Česká republika, jako člen mezinárodních společenství a signatář mnoha mezinárodních dohod, reguluje mezinárodní obchod se zbraněmi prostřednictvím udělovaných povolení. Ten, kdo obchoduje ze zbraněmi musí mít Licenci kterou má v kompetenci Licenční správa MPO.Obchod s vojenským materiálem podléhá ze zákona dvojstupňovému schvalovacímu procesu. V prvním stupni je udělováno povolení, které je nutné pro vykonávání takovéto činnosti. Ve druhém stupni pak dochází k posouzení samotné konkrétní obchodní operace, na jeho konci je či není žadateli udělena licence k provedení obchodu. Licence není udělena, nesplní-li žadatel zákonem kladené podmínky nebo nedostatečně doloží požadované dokumenty či jinak poruší při obchodu předpisy regulující tuto oblast. Licence rovněž není udělena na základě negativního vyjádření Ministerstva zahraničních věcí z důvodů zahraničně-politických, obchodních či bezpečnostních zájmů České republiky. Licence rovněž může být odejmuta, zjistí-li udělující orgán skutečnost, že licence byla udělena na základě nepravdivých údajů nebo je využívána v rozporu s podmínkami v ní stanovými. Licence může být též odejmuta, objeví-li se k tomu důvody zahraničně politické nebo bezpečnostní. Policie ČR povoluje skladování munice a stanoví za jakých podmínek se musí munice skladovat. Povolení bude podmíněno splněním stanovených podmínek pro ostrahu a zabezpečení objektů, typicky instalace kamerového systému, zajištění dohledu soukromou bezpečnostní agenturou a pod. Provádí se pravidelná .kontrola vývozu a dovozu střelných zbraní a vojenského materiálu včetně všech dokladů.

1 0
možnosti
AL

Zatím jste mě o neúčasti Rusů ve Vrběticích nepřesvědčili.

14 0
možnosti
Foto

Tak to je tragédie, že vás nikdo nepřesvědčil. Co bude náš stát dělat??? To jste opravdu tak..... že si myslíte, že BIS zveřejní vše, aby tím ohrozila své lidi a osoby ze zahraničí se kterými spolupracovala. Nejvyšší státní zástupce Zeman a další osoby, které se v režimu tajné se seznámili s důkazy, řekli, že důkazy jsou kvalitně a shromážděny, vylučující jako jakoukoliv pochybnost. Zeman řekl, že se musí důrazně ohradit proti tvrzení, že předložené důkazy jsou na vodě.

2 1
možnosti
JL

Autor se asi nedíval na zprávy, protože to, co mu není jasné, se může různě dozvědět - na internetu i v televizi, nejlépe čt24. - Takže muničák pronajal jakýsi vojenský ústav soukromé firmě. Nikdo areál nestrážil, prý tam byly díry v plotech. Muničáky někdo určitě hlídal a zamykal, bylo by divné, kdyby ne. Prý tam byl elektronický záznam o vstupech lidí - ale ten asi zničil výbuch. Ví to jen policie, a ta to nezveřejnění, vyšetřování pokračuje....Proč se čekalo? Protože údajně - TK nejvyššího stát,zástupce - policie až po Salisbury poznala dva rucké příslušníky GRU. Tvrdí naše orgány, že jsme to zjistili my, ale ani bych se nedivil, kdyby jim prostě někdo dal tip - psalo se o jakémsi mailu z Kazachstánu nebo odkud. Kolem případu je samozřejmě spousta nejaností - protože to smrdí. Bulharský podnikatel, který asi munici koupil nebo chtěl koupit, totiž byl neúspěšně otráven...Jako další faktor, proč seč určité věci nedaly zjistit, tvrdí orgány, je to, že se musela oblast vyčistit pyrotechniky, a to trvalo do loňska. Mimochodem je docela možné, že tohle všehcno už někdo napsal na Wikipedii nebo do nějakého souhrného článku: například Respekt.

2 1
možnosti
Foto

Jak víte, že areál nikdo nestrážil. Ti dva mrtví tam dělali co ???

0 0
možnosti
Foto

Od prvního dne bylo jasné, že sklad nevybuchl sám od sebe. První výbuch byl v říjnu. Druhý v době, kdy byl sklad hermeticky uzavřen a to v prosinci. Rovněž se jednalo o sklad, který sám od sebe vybuchnout nemohl. Na místo přijel Zeman a prohlásil, že doufá, že pachatelé teroristického útoku budou co nejdříve vypátráni. Teprve v roce 2017 byl prostor předán po odklizení nábojů. V roce 2018 díky mezinárodní spolupráci se podařilo zachytit stopu, Bylo zjištěno, že ruští vojenští agenti přiletěli do Česka 13. října 2014. Využívali průkazy se jmény Ruslan Boširov a Alexandr Petro. Tentokrát měli doklady vydané na jména Ruslan Tabarov a Nikolaj Popa (.ve skutečnosti plukovník ruské vojenské rozvědky GRU Anatolij Vladimirovič Čepiga) Požádali o vstup na inspekci areálu pro oba agenty pod krycími jmény Popa a Tabarovl jménem Národní gardy Tádžikistánu „Andrej O“, později identifikovaný jako velitel jednotky GRU 29155 Andrej Averjanov, vystupující pod krycím jménem Andrej Overjanov.vystavenými rozvědkou GRU, které později použili během akce ve Velké Británii. Do Moskvy se vrátili přes Rakousko v den neštěstí. K výbuchu mělo dojít mimo naše území. Oba agenty vyznamenal Vladimir Putin na přelomu let 2014 a 2015 (tedy po výbuchu ve Vrběticích) vysokým řádem Hrdina Ruska.

1 0
možnosti
JK

Zatím jste mě o vaší inteligenci nepřesvědčil.

13 2
možnosti
RK

R35a68d14i78m 78K27a24l17a80s

20. 4. 2021 21:19

Nejdříve byste si měl zaktualizovat informace, protože Rusové nebyli dva. Za druhé vyšetřování stále běží, za třetí stopy se objevily později a původně ani nikdo s verzí o ruském útoku nepracoval, tudíž tuto variantu neprověřoval. No a nakonec na tohle všechno můžete zapomenout, protože se stačí podívat, jak o události informují Rusové. Žádný muniční sklad... Česko vyhostilo ruské diplomaty na apel USA a cílem byla snaha zakrýt atentát na Lukašenka. Nic víc vědět nepotřebujete...

8 0
možnosti
Foto

Pokud by jich tam přišla celá rota, o to snadněji by se na ně mělo přijít.

1 1
možnosti
PB

P27e16t38r 12B40u64r98i49a14n

20. 4. 2021 21:19

Přesně tak. A taky cizí špioni nosí dlouhé kabáty se zvednutým límcem, klobouk naražený do čela a sluneční brýle. A to ti dva na fotkách vůbec nemají. Kdepak, nás hned tak někdo nenapálí. My jsme četli knížky.

15 1
možnosti
Foto

Autor vychází z vlastních zkušeností.

1 1
možnosti
AT

Napadlo vás, že tam vůbec nemuseli vlézt přes plot, dírou ani nijak tajně ale prostě a jednoduše se tam nechali pustit?

1 0
možnosti
Foto

o to by to bylo smutnější

3 0
možnosti
Foto

Úroveň ČT a mainstreamových médií, jakož i rusofobních politiků působících v roli naprostých šašků už řada diskutujících komentuje slovy-cituji:

"my jsme snad nejtrapnejsi stat v novodobe historii"

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/diskuze/cim-vic-destruktivnich-kroku-cesi-podniknou-tim-vic-jich-dostanou-hrozi-rusko-40357694

5 8
možnosti
AT

Abyste se, Petříku, z toho předklonu vůbec zvedl.

14 1
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 15,17
  • Průměrná čtenost 20998x
Je mi něco přes 60 let, Hodonín. Ve volných chvílích se věnuji různým analýzám ať ekonomickým, sportovním, ale i společenským. Mým cílem není jen kritizovat, jak je to běžné, ale především hledat cesty, jak a čím věci vylepšit.

lunga.jan@gmail.com

 

Seznam rubrik

Oblíbené články