Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Omlouvám se že to není úplně k tématu:))

Nejsem jaderný fyzik ale bylo mi vysvětleno že už černobyl a fukušima je hrana kde hrajeme o přežití to co sežere zabezpečení těch nehod po dobu dalších tísíce let je neúnosné to jen neznalost lidí (má taky) dovolí stavět další elektrárny tohoto typu.

Mimochodem jestli Frantíci nedokáží ve fukušimě zázrak (pokusí se reaktor rozemlít na prach ) a Japoncům dojdou nádrže na vodu, prachy(mimochodem jim na to přispívá celý svět, stejně tak se posílají peníze rusákum na černobyl tam to bohužel stálo víc protože většinu ze začátku rozkrádali:)) a trpělivost tak vypustí tu radioaktivní vodu do oceánu oficiálně (doted většinu pouští aby to jako nikdo nevěděl:)) tak je půlka oceanu radioaktivní to bude teprve sranda!!

0 0
možnosti
Foto

To není vůbec k tématu...

0 0
možnosti

jj. Vláďo, v podstatě souhlas. Víš, co mi ale na celé té aféře chybí nejvíc. Nějak se totiž nemůžu zbavit pocitu, že zatím jen sledujeme soutěž v tom, kdo to Rusku nejvíce natře. Ale úplně postrádám to, aby někdo řekl, čeho vlastně chceme dosáhnout. Jestli odškodnění obětí a náhradu škody, nebo jen ukázat, že nejsme žádná ořezávátka, zbavit se ruských špiclů nebo něčeho úplně jiného.

Já osobně to vidím asi takhle. Odškodnění se nedočkáme, protože to by muselo Rusko přiznat svoji vinu. To ovšem neznamená, že bychom o to neměli usilovat. Že nejsme žádná ořezávátka nedokážeme, protože ořezávátka zkrátka jsme. A ruských špiclů se nezbavíme. Nějaké vypovězení "diplomatů" je totiž jen úlitbou mající uspokojit volání po nějaké odvetě.

Celý ten kravál má pak ještě jeden nepříjemný dopad. Zanikají naprosto zásadní otázky, jako je třeba, jak se mohli nějací špióni vůbec do objektu dostat, jak jsou chráněny nevojenské objekty, kde se skladují zbraně apod. Místo toho nás ČT zásobuje "zjištěními" ricinového novináře Kundry...

Bez odpovědí na ty (doufám že jen zatím) opomíjené otázky se totiž vystavujeme nebezpečí, že se něco podobného bude opakovat. A to bez ohledu na to, kolik ruských špiclů jsme vypoklonkovali...

5 0
možnosti
Foto

Paní Kateřino, asi rozumím Vaší skepsi, ale určitě nejde o nějakou soutěž proti Rusku. Dovolte mi proto odpovědět na Vaší otázku, čeho vlastně chceme dosáhnout ? Já myslím, že je to jasné pro ty, kteří čtou mezi řádky.

- Chceme být zemí, kdy si ruské tajné služby nebudou dělat, co chtějí.

- Chceme být bezpečnou zemí, kde ruští agenti nebudou vyhazovat do vzduchu muniční sklady se zbraněmi a zabíjet naše občany.

- Chceme, aby se k nám Rusko chovalo jako k suverénnímu státu a nikoliv svému vazalovi v jeho sféře vlivu.

- Chceme mít s Ruskem korektní vztahy, proto také chceme vyvážený počet diplomatů v obou zemích, resp. na ambasádách.

- Chceme, aby nám Rusko neříkalo, co smíme a co nikoliv (viz socha Koněva, pomník Vlasovcům apod.).

A ještě poznámka k požadovanému odškodnění -je přece zcela logické žádat odškodnění, pokud tvrdíme, že za výbuchem stojí Rusko, protože jinak bychom byli zcela nevěrohodní.

Máte jistě pravdu, že se zatím nemluví o chybách v zabezpečení a režimu objektu ve Vrběticích, přesto si myslím, že je dobré řešit to ve dvou úrovních - ta zásadní je role Ruska v celé kauze a ta druhá jsou naše vnitřní pochybení.

2 1
možnosti

Krásný článek. Příklad, jak už dopředu demonstrovat ty, kteří projeví jiný názor nebo pochybnosti.

2 1
možnosti
Foto

Vám kdyby Putin na hlavu kálel, tak budete všem okolo tvrdit, že na Vás močí Západ...

2 3
možnosti

1. Kdyby to bouchlo jinde než u nás, tak by do díky vzniklé spoušti bylo stejně jako u nás hozeno na neopatrnost při manipulaci.

2. Aniž bych to jakkoli hájil, tak prostě sklad munice nemohu srovnávat s kioskem rychlého občerstvení.

3. Bohužel se zde hraje příliš vysoká hra, jedna z těch světově nejdůležitějších, západu jde o zbavení se Putina a rozbití Ruska, takže informacím načasovaným přesně na okamžik eskalace napětí, které veřejnost dostane, věřit mohu asi jako německým zprávám z roku 1939 o přepadení vysílače v Gliwicích Poláky. Tím netvrdím, že zpravodajské služby v tomto případě lžou, jen že je to klidně možné, protože existuje silný motiv.

3 2
možnosti

Zamýšlíte se nad probléme dobře. Otázek je zatím více než odpovědí. Mojí otázkou je, proč by se Rusové dopustili podobného průšvihu v zemi, kde čekají na významnou zakázku. Proto nemohu než soudit, že se nejedná o centrálně řízenou akci, ale naopak - pokud to tedy bylo tak jak zní poslední informace - o truc - akci "rozložených" tajných služeb. A my zůstáváme tím užitečným materiálem jako pravidelně..... !

2 2
možnosti
Foto

Na Vaší otázku lze odpovědět, že (pokud "významnou zakázkou" myslíte Dukovany) Rusové se toho průšvihu dopustili už v roce 2014, v té době se o dostavbě druhého bloku ještě nemluvilo (to až od roku 2016, resp. od loňska, kdy ČEZ podepsal dohodu se státem).

Proč se to došetřilo až nyní a zveřejnilo, je vždy jen spekulací. Někdo uvěří, že je to náhoda, protože někdy se to prostě došetřit muselo, někdo uvěří na ilumináty, někdo na hry tajných služeb a někdo zase na něco jiného. Je třeba respektovat právo druhého si nějaký názor vytvořit, i když s ním nesouhlasím.....

0 0
možnosti

Vy toho našeho staříka nenecháte ani se pořádně týden vyspat.;-D;-D;-D

1 1
možnosti

J88a64n 39P67a85v92e85l

21. 4. 2021 8:21

Terorismus je užití násilí nebo hrozby násilím s cílem zastrašit protivníka a dosáhnout politických (případně politicko-náboženských) cílů.

Jinými slovy, o terorismus se nejedná. Jen o zpackaný pokus o vraždu. Ale prasárna to byla.

Bohužel, delší příspěvek mi sežrala kvalitně provedená idnes diskuze

0 0
možnosti
Foto

A jak víte, že nešlo také o jistý druh "vzkazu" - tedy ze strany Ruska o zastrašování pro všechny, kdo by se dál chtěl zaobírat myšlenkou prodat zbraně tam, kde se to Rusku nehodí...?

0 3
možnosti

J35a40n 48P87a91v39e28l

21. 4. 2021 8:17

státní (ruský) terorismus. To skutečně není. Přečtěte si definici terorismu.

Terorismus je užití násilí nebo hrozby násilím s !cílem zastrašit protivníka! a !dosáhnout politických (případně politicko-náboženských) cílů!.

.

Tohle byl jen zpackaný pokus o vraždu. Místo toho zavraždili dva Čechy. Ale asi se s většinou shodnu, že je jedno, jak to nazveme. Byla to prasárna hodná Ruska.

1 1
možnosti

Pokud vím, tak oficiálně bylo řečeno, že o účasti Ruska na výbuchu jsou silné indicie. Až autor zjistí, jaký je rozdíl mezi indiciemi a důkazy, tak si možná odpustí tato zbytečná slohová cvičení.

4 8
možnosti

Indicie = nepřímý důkaz (Slovník cizích slov) I na základě nepřímých důkazů, může být člověk odsouzen. To jen tak pro pořádek.

2 1
možnosti
Foto

Položme si otázku čeho bylo dosaženo.? Zadejte si Rosatom a najdete tam kolik,kde a za kolik jádro staví. Zahájení staveb dokončení ,výroba paliva atd. Pak zadejte tu firmu co to u nás bude asi stavět a podívejte se jak staví. Zjistíte že staví 2 slovy dvě jaderky. Jednu investor zastavil v polovině nedokončenou z důvodu ,že došly dolary , důvod navyšovaní ceny. Druhá nedostavěná, cena oproti projektu navýšena více než dvojnásobek, firmu po konkurzu přebrala kanadská spol. Tomu říkám výhra. To se nedá nazvat zajištěním bezpečnosti.

5 2
možnosti

J98o64s80e86f 12U30l65m11a96n

20. 4. 2021 21:46

Pane...fakta dneska nikoho nezajímají...dneska frčí gesta! Jak nemáte gesta, jste namydlenej...;-)

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS