Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z hlediska technického a ekonomického by byla dostavba od Rusů, nejmodernější reaktor, poloviční cena proti amikům a odvoz vypáleného paliva.

W. podepsal během uplynulého desetiletí kontrakty na výstavbu jednoho energetického bloku pro elektrárnu „Virgil C. Summer“ a dvou bloků pro jadernou elektrárnu „Vogtle“ a podmíněný úspěch v Číně.

Frantici Oráno/Areva a dnes EdF úspěch opět jen v Číně.

Korejci ...klasická národní společnost působící výhradně na domácím trhu. Dohlíží na provoz čtyř korejských jaderných elektráren a příležitostně poskytuje exportní poradenství. Například Korejci poskytli technickou pomoc rumunské jaderné elektrárně „Černavoda“. KHNP se rovněž zúčastnila výběrového řízení na stavbu egyptské stanice „El-Dabaa“, ale prohrála. Tož v rychlosti tak....z tisku a medií o možnostech výběru...

0 0
možnosti

Proto bylo nutno nepustit je ani do tendru! Veřejné ovce se ani nemohou dozvědět informace, které uvádíte. Vše také souvisí s cenou, která má být razantně nižší než uvažované alternativy. Připomíná mi to dobu okolo prohlášení 2000 slov. Plné RP článků jak je to škodlivý text a myšlenky a text .... jen mezi lidmi.

0 0
možnosti
Foto

Tak je nerozpoutávejte. Rv

0 0
možnosti

Stavět se bude, jenže bez Rusáků. Máte to všechno popletené.

2 0
možnosti

Jistě a je třeba jen dodat ......Ano bude se stavět a ten kdo se trochu zajímá o energetiku ví, že podstatně draž a energie jistě nezlevní...

1 2
možnosti
Foto

Je to tak, jak píšete. Zvažoval jsem též o tom napsat článek. Odzkoušený reaktor odpovídající požadovanému výkonu není aktuálně kromě Rusů nikdo jiný schopen vybudovat. Pravděpodobně čerpáte z rozhovoru s expertem na energetiku panem Šobrem, který k tomu jasně uvádí proč. Nezmiňuje, zda to umí Čína, protože tu jsme vyloučili. Samozřejmě to má důsledky v tom, ze oprávněným vyloučením Rosatomu po posledních událostech tendr končí. Jen se nenašla politická odvaha to zatím říci, protože je to velký průšvih. Je to zásah do energetické koncepce. Máme závazky na ukončení fosilních paliv, bezuhlíkové závazky, atd. Budou se muset muset hledat alternativy a to nebude vůbec jednoduché.

1 2
možnosti

Pane Nováku,

je to velmi jednoduché - s Rusy by chtěl Dukovany dostavět jen politický kamikadze a bez Rusů je evidentně nedostavíme.

Žádné neštěstí, svítit budeme dál. Jen tu chybějící elektrickou energii budeme kupovat (pravděpodobně) z Německa, takže bude jen trošku dražší.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS