Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS
OU
RC

nejsem kopalista ale ruku k zakryti pusy jsem pouzival bezne, neb jsem nechtel dotycneho / dotycnou poprskat

1 0
možnosti
MB

"...Ruku na srdce – většina Čechů ví nebo alespoň tuší, že Kúdela vůči Kamarovi opravdu pronesl něco rasistického..."

Tohle platí spíš pro nezaujatého diváka, který bude vidět jako daleko pravděpodobnější, že po těsném přistoupení k hráči a zakrytí úst sotva následovala nadávka, kterých létají po hřišti během zápasu desítky.

Jinak docela rozumný pohled. Je dobře, že byl zdůrazněn rozdíl mezi civilním soudem a sportovní disciplinárkou; možná mohlo být dodáno, že Kúdela se může odvolat k odvolací komisi UEFA, případně k mezinárodní arbitráži (CAS).

0 2
možnosti

O možnosti, že bylo řečeno to, co Kamara tvrdí, že prý řečeno bylo, jsem začal pochybovat poté, co jsem zjistil, jak dlouhé a složité souvětí to mělo být. "You are a monkey, you know, you are" opravdu nelze říct za sekundu, a navíc se vynořují i pochybnosti, zda by takovou konstrukci Kúdela dokázal vůbec sestavit. Tohle jste nějak opomněl zmínit.

4 0
možnosti
FP

Fotbal standardně nesleduji, ale jak je uvedeno v článku, zde to není jen o fotbalu, ale o principu vina-trest. V některých aspektech má dle mého názoru článek pravdu, někdy však ne. Uvádět, že je pravděpodobné, že Kúdela řekl něco rasistického je návodné. Nikdo jsme u toho nebyli. Tak, jako se mohlo stát, že v rámci předešlé hrubé hry ze strany domácích Kúdela mohl něco rasistického říct ( to ale nikdo z nás neví), stejně tak mohl Kamara slyšet něco jiného, nebo si dokonce úmyslně vymýšlet. S ohledem na frustraci domácích to je možné. Mě však zaráží dvě podstatné věci. Zaprvé rozpor ve výpovědích hráčů Rangers: jeden tvrdí že Kúdela řekl You are fxxking monkey, druhý tvrdil you are fxxking monkey, you know you are, přičemž to odporuje délce skutečného záznamu řeči. Zadruhé Kamarův spoluhráč tvrdil, že slyšel Kúdelu ona slova vyslovit, přitom ze záznamu lze jasně vidět, že zmíněný spoluhráč začíná reagovat až na výkřiky Kamary a ne na šeptání Kúdely. Tento hráč tak evidentně lže. U opravdového soudu by rozhodnutí UEFA neobstálo ani náhodou, neboť bylo rozhodnuto na základě více než sporných důkazů dle principy viny. Takže za mě asi tak.

5 0
možnosti

K74a62m60i15l 55Š13a21n47c95a

20. 4. 2021 23:44

Sorry jako, ale podle Kamary mu Kudela rekl dve vety, coz by za 1,2 sekundy nestihl ani vyvolavac na aukci, natoz fotbalista s chabou anglictinou po 85 minutach zapasu. Navic i kdyby pronesl tu vetu o opici, porad se to neda automaticky povazovat za rasismus.

8 1
možnosti
JD

Sorry, ale narážky na opice jsou naprosto samozřejmě považované za rasismus, pokud je adresuješ hráči s etnicky africkým původem. A podle mně oprávněně.

3 7
možnosti
RK

At si autor a jemu podobní říkají co chtějí, se spravedlností to nemá nic společného. Je to extrémní společenký módní výstřelek, kvůli kterému byla odsunuta na druhou kolej velká část běžných psaných i nepsaných pravidel včetně logiky a rozumu. Jestli Kúdela řekl sprostý nebo rasistický výrok je 50:50. Já osobně nechápu tu suverenitu všech, co rasistický výrok považují za zřejmou věc. Zjevně nikdy nehráli tichou poštu. A zjevně vůbec netuší, jak jakž takž srozumitelnou tichou poštu ovlivní mimořádný fyzický výkon a psychické rozhození. Pro neznalé vysvětlím. Tichá pošta od udýchaného člověka je srozumitelná plus mínus z 25 % a zbytek se musí odvozovat, tipovat, nebo náhodně domýšlet. Rangers zápas psychicky ani fyzicky nezvládli a jejich taktika byla evidentně založená na fyzicky provokační hře. A jelikož největší kiks slávistů byla ona Kúdelova zbytečnost, neměli jinou možnost, než za každou cenu využít tu jedinou věc, kterou mohli. Ten společenský a mediální hon na čarodějnice byla totiž jediná možná úleva jejich egu a neschopnoti přijmout prohru, kterou měli. A tak se chytli stébla, které mohlo a nemuselo být skutečné.

8 0
možnosti
JZ

Za mě docela střízlivé zhodnocení (a to jsem velký kritik západního pseudointelektualismu)R^ Pouze s posledním odstavcem nesouhlasím, viz příspěvek pode mnou.

1 0
možnosti
JD

J95i13ř81í 89D52a42n53i53š

20. 4. 2021 16:30

No vidíte a já presumci neviny považuji za životní princip a ne za soudní koncept.

15 0
možnosti
PK

Pokud Vám někdo něco ukradne a vy ho při tom na vlastní oči uvidíte, svědci nebudou, věc se nenajde, on vše zapře, policie nic nevyšetří a případ bude odložen, budete zloděje považovat za nevinného?

0 4
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com