Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímalo by mě, jaké vlastnosti a charakteristiku má prostor na rozhraní vnitřní a vnější části naší sluneční soustavy. Kde je ten zlom, který působí, že planety se svým složením a vlastnostmi začnou blížit jedné nebo naopak druhé části, a jaké zásadní vlastnosti a vlivy na příklon se zde dají objevit. Obvykle když mícháme dvě hmoty, o každé z nich se dozvídáme nejvíc v místech, kde se mísí, ale ještě nejsou zcela spojené, někdy, podle složení, je ani nejde spojit. A jaká náhoda způsobila, že obě supernovy explodovaly v jednom čase - a byla to opravdu náhoda... No otázky se rojí čím dál víc, jako vždy, když dojde k velkým objevům. Aspoň v mé hlavě. :-) Dík Dani, bylo to moc zajímavé, a přeji hezký den...R^

1 0
možnosti
OU
TT

Jé, tady to někoho baví. ;-) Moc povedené! R^

0 0
možnosti
DT

Děkuju. Moc hezký den, Tomáši, mějte se výborně. R^:-)

0 0
možnosti
MK

Moc rád čtu vaše blogy. Radioaktivní izotopy mi vždy připadaly jako něco magického. Jako něco, co nám neustále připomíná proměnlivost hmoty a přírody vůbec.

Postup jejich rozpadu se řídí pevnými pravidly. Moc by mě zajímalo, jaká pravidla platí při jejich vzniku v okamžiku výbuchu supernovy. Zda též platí pevné zákonitosti nebo spíše rozhoduje náhoda a stupeň chaosu toho procesu.

1 0
možnosti
TT

Ta pevná pravidla mají pouze jednu chybu - co nastane, dokážeme říct pouze s určitou (byť pevně danou) pravděpodobností.

0 0
možnosti
Foto

Když se chce, tak se cesta najde.R^

0 0
možnosti
DT

Mají spoustu triků a to je obdivuhodné. :-)R^ Mějte krásný den, Kláro.

1 0
možnosti
DT

Mějte krásný den, Ivo, ať se daří. :-)

0 0
možnosti
Foto

Dano, jako vždy velmi zajímavé. A přeji rodině také zajímavý nový týden! R^

2 0
možnosti
PV

P82a61v36e76l 92V74é73b48r

19. 4. 2021 12:35

K prohlášení o zajímavosti se v plném rozsahu připojuji.

Ale rodině paní Dany nepřeji zajímavý nový týden, ale příjemný týden. Znáte tu starou čínskou kletbu "Ať žiješ v zajímavých časech"? Těmi zajímavými časy se myslí časy plné bojů a úkladů...

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé. Je obdivuhodné, co vše si vědci dovedli domyslet o vzniku naší Sluneční soustavy.

2 0
možnosti
DT

Také je obdivuju. Jsou skvělí! :-)R^ Krásný den, Jaroslave, ať se vám daří.

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 18,26
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.