Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Polemické téma. Autor uvádí jako příklady ideologií ty momentálně hodně známé: nacismus, fašismus a komunismus, ale lidské krutosti se nevztahují jen k ideologiím - je to jakýsi temný základ člověka, stačí náboženství a lidské oběti, nebo zabíjení a mučení ve jménu lásky boží a toho, že Bůh je veliký. Pro jednoduché mozky stačí nějaká víra, přičemž zapomenou, že jde vlastně vždycky o moc, kterou někdo drží v rukách a chce si ji udržet a rozšiřovat. Starý lidský - samčí - opičí princip. A když někdo nechce bojovat, řeknou mu: zbabělče!

0 0
možnosti

Maleus maleficarum.....působivá kniha. Už jsem ji vytáhl z knihovny, kde na ni usedal prach a jal se ji opět číst.

Mám tušení, že nebude trvat dlouho a budu se jí moci přesně řídit. Přece jen, jako návod pro inkvizičního soudce je k nezaplacení a jelikož jak jsme si všimli, u případů rasismu se automaticky počítá s presumpcí vinny (stejně jako u čarodějnických procesů), věřím, že mne tato kniha dostatečně připraví na vše, co přijde.

Jen bych se lehce zeptal kupříkladu pana Anwara, zda i přiznání, které je dosaženo pomocí tortury je již opět v pořádku, nebo jestli jsme se ještě tak daleko neposunuli. ;-D

0 0
možnosti

P32a16v18e50l 33S38i13t22a97ř

16. 4. 2021 12:14

Ano ano ano a stokrát ano... R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 94
  • Celková karma 11,75
  • Průměrná čtenost 972x
"Píšu, co si myslím, a myslím si, co chcu..."

                     jiriklabal@seznam.cz