Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Izrael není zřejmě vázán mezinárod. úmluvou o lidských právech (byť je pozorovatelem při Radě Evropy): při vysokém nebezpečí by právnicky bylo možno zvažovat povinný PCR test (např. Švýcarsko aj. by ale dali alternativu, místo povinného testu povinnou karanténu); tou povinnou karanténou Izrael dává najevo, že ani PCR test není dost spolehlivý (to je prokázáno vědecky), takže i z odbor. medicín. důvodu by byla na místě víc povinná karanténa. Další test ke konci karantény je nadbytečný, pokud by se báli delší nakažlivosti člověka, lze opět dát alternativu, ať si člověk vybere, buď další test nebo delší karanténu. Já Izraelcům fandím, ale jsem proti nadbyteč. zasahování do práv jednotlivce. Prokázalo se, že nejúčinnějším opatřením ke snížení nákazy je dvou až třítýdenní tvrdý lockdown. V něm se můžete vyhnout nadbyteč. a drahému testování, při němž vždy vznikají falešně negativní i falešně pozitiv. výsledky.

0 0
možnosti

Připadalo mi to, jako bych četl nějakou pohádku a musel jsem se štípnout, abych se ujistil, že se mi to nezdá.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Jaromíre, moc děkuji za přehlednou a jasnou informaci.

Izrael má patrně vládu, jíž na prvním místě záleží na bezpečí země a na zdraví jejích občanů.

Srovnání s naší věrchuškou si raději odpustím. Podle toho, jaké konkrétní výstupy z nich dlouhodobě "padají", mi dělá značný problém věřit, že nemají úplně jiné "priority" a že jim opravdu jde o bezpečnost země a o dobro jejích občanů.

1 0
možnosti
Foto

Zajímavý a dost důležitý tohle vědět. Jen s tím my nic nenaděláme... jsme zde a ne v Izraeli a jsme odkázaní na naši vládní garnituru.:-( Tobě za info R^

2 0
možnosti
Foto

R^Můžeme se jít zahrabat:-(

1 0
možnosti
Foto

Horste za málo, přišel jsem k ní tak trochu jako slepej k houslím, ale zdlálo se mi vhodný to zveřejnit

0 0
možnosti
Foto

Chtělo by to zjistit, jak se Izrael dostal k tolika vakcínám, že mají víc než polovinu obyvatel proočkovánu. Očkovali mě u obvoďačky a bylo to rovněž profesionální. Problém je u nás jen v dostupnosti vakcín a za to těžko někdo může.

0 0
možnosti
Foto

Izrael si dostatečný počet vakcín zajistil včas, i když za to zaplatil víc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 550
  • Celková karma 38,01
  • Průměrná čtenost 3809x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik